Interessant foredrag om Mary Bess Westenholz

Den 21. npvember kl. 18.30-20.30 kan du på Garderhøjfortet opleve mag.art. i kunsthistorie Marianne Wirenfeldt Asmussen dele ud af sin passion om Mary Bess Westenholz – kvinden som tog ordet i Folketinget – og som Marianne har forfattet en bog om.

Garderhøjfortet oplyser:

”Mary Bess Westenholz var den første kvinde nogensinde i Danmark, der i 1909 gjorde sin entré i Folketinget, bemægtigede sig formandens klokke og tog ordet! En begivenhed, der dagen efter på en avisforside udnævnte hende til Danmarks Jeanne d´Arc.

Mary Bess var en spændende og vigtig personlighed i sin samtid. Hun var medgrundlægger af den danske unitariske menighed, hun var gennem næsten tyve år redaktør for og flittig skribent i Protestantisk Tidende, ligesom hun hele sit liv gerne udtrykte sig skriftligt.”

Mary Bess var desuden kendt for sin berømte niexe – Karen Blixen! Som “Moster Bess” havde hun en afgørende rolle i forhold til niecens forfattergennembrud, idet hun havde et venskab med den amerikanske forfatterinde, Dorothy Canfield Fisher, uden hvem Karen Blixens  debut med “Seven Gothic Tales” med en vis sandsynlighed aldrig var blevet en realitet.

Pris: 80,00 kr./pers.

Læs mere og bestil billetter her.

Illustration: Garderhøjfortet. Presse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev