Har du endnu ikke fundet på aktiviteter til efterårsferien, så skal du lægge vejen forbi Garderhøjfortet. Du kan søge ly fra den kolde efterårsluft og få en oplevelse ud over det sædvanlige på Garderhøjfortet. Prøv kræfter med en soldaterbog om sanitetstjenesten, se dig omkring i den interaktive udstilling eller gå med på en familievenlig rundvisning i det store To-kanon tårn.

Garderhøjfortet inviterer til en efterårsferie fyldt med aktiviteter og byder feriens gæster velkommen med både en særudstilling og med aktiviteter til børn og barnlige sjæle. Gæsterne kan udstyres med en soldaterbog, som giver dem mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver som sanitetssoldater – bl.a. at skulle operere kugler ud af en soldats ben, klare sig igennem forhindringsbanen med en båre eller lære mere om sårpleje og stabilt sideleje.

Særudstilling om sanitetstjenesten

Garderhøjfortet har en børnevenlig soldaterbog, som er lavet i forbindelse med fortets særudstilling om Sanitetstjenesten 1848-1920. Her kan den besøgende se en opstillet operationsstue anno 1864 og de forskellige tilhørende instrumenter som f.eks. amputationssave, kraniebor eller hammer og mejsel.

I udstillingen findes også et originalt trekantstørklæde fra 1873, som blev opfundet af Friedrich von Esmarch. Det muliggjorde at bruge ét stykke forbinding til næsten alle typer af skader. Som et ekstra pædagogisk tiltag, valgte Esmarch at tegne alle mulighederne på selve forbindingen, så selv de mest uerfarne soldater kunne lægge en brugbar forbinding – en opgave som også kan afprøves i Garderhøjfortets bog med soldatermissioner.

Resten af Garderhøjfortets interaktive udstilling viser soldaterlivet anno 1914. Til forskel fra den gang, så er der dog nu dejligt lunt og tørt på fortet. Selv om det er mange år siden der boede soldater på fortet, er der mange ting, som kan stadig kan ses og virker den dag i dag. Blandt andet den 100 tons tunge To-Kanon, som gæsterne på fortet kan prøve at dreje rundt med rå muskelkraft.

Garderhøjfortet har åbent for efterårsferien fra d. 12/10 til d. 20/10 på hverdage fra kl. 11:00 til 15:00 og weekenddage fra kl. 10:30 – 16:00. Entreen koster 60kr for voksne og 35kr for børn

Der vil være familievenlige rundvisninger i det store kanontårn løbende igennem dagen. Hver dag kl. 12.00 kan man komme på en lang rundvisning i hele fortet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev