I skrivende stund er det koldt og Malik er på vej, men vi har ikke endnu set meget sne. Der er delte meninger om snevejr, men en ting er sikkert; hunde og kattepoter er ikke meget for salt. Kommer der sne, så husk at bruge potevoks inden gåturen – det afhjælper de gener, saltet forårsager.

Lige nu ser vi et øget antal hunde med ræveskab. Det er desværre en rigtig vinter-sygdom. Han-rævene kommer på besøg i rævegravene for at parre hunnerne og speder smitten fra grav til grav. Ræveskab smitter desværre også særligt til vores hunde. Katte kan også få ræveskab, men det er heldigvis uhyre sjældent. Symptomerne er stærk kløe – så vær opmærksom, hvis din hund får tiltagende kløe og læs månedens artikel.

En ny og omfattende EU-forordning omhandlende veterinærmedicin, trådte i kraft den 28. januar 2022. Vi har herunder samlet et par punkter, hvor du kan se hvad det kommer til at betyde for dig og dit dyr. Vi kan forsikre dig, at vi ikke er glade for denne nye forordning, der i den grad lægger beslag på vores faglige virke som dyrlæger.

De bedste hilsner fra alle på Gentofte Dyreklinik

Velkommen til Dyrlæge Cecilie Bjørnstrup

Vi kan byde endnu en dyrlæge velkommen i huset – faktisk kender du måske allerede søde og dygtige Dyrlæge Cecilie Bjørnstrup. Hun har gennem hele sin studietid lagt uhyre mange interessetimer hos os og været ansat som Veterinærsygeplejerske, når hun ikke sad på skolebænken. Vi er nu så heldige nu at have fastansat Cecilie som dyrlæge.

Læs mere →

Når det klør som bare pokker!

Læs månedens artikel om ræveskab. Ræveskab forårsages af en lille mide, der kan sidestilles med fnat hos mennesker.

Det klør som bare pokker, men kan heldigvis behandles relativt nemt.

Læs mere →

Ny EU-forordning om veterinærmedicin

Dyrlæger må ikke længere indtelefonere recepter, da der er krav om underskrift eller tilsvarende form for elektronisk verifikation. En dyrlægerecept må kun udstedes efter en klinisk undersøgelse eller en anden passende vurdering af dyrets sundhedsstatus foretaget af en dyrlæge. En dyrlægerecept på antibiotika er kun gyldig i 5 dage. Der arbejdes på en veterinær recept server Dyrlægens mulighed for at tilpasse behandlingens længde til dit kæledyr med et specifikt lægemiddel, ændres til at skulle følge producentens anvisning til fulde. Hvis behandlingen skal fortsættes, kræves en ny klinisk undersøgelse. Der er kommet nye krav til hvordan dyrlægen udfylder recepten og hvad der står på recepten.

Vil du vide mere så tryk på linket – der finder du opslaget til dyreejere fra Den Danske Dyrlægeforening.

Læs mere →

Vintervejr og hunde

Her får du et par gode råd til den kolde tid – lige fra kolde poter til hunde der spiser sne..

Læs mere →

Få 15 % på alt Hills foder!

Hill’s har ændret udseendet på deres foderposer, så det bliver nemmere at genkende hvilket foder din hund får.

I den forbindelse giver vi dig hele 15% på foderet i februar via din Hill’s app hver gang du køber foder fra Hills.

Som ny app bruger får du derudover 150 kr når du opretter dig! Har du ikke en smartphone, så har vi også en løsning på det.

Kom ned og hør mere!

Psst.. foderet i poserne er ikke ændret!

Læs mere →

Få speciallavet en gratis foderplan

Skal dit kæledyr slanke sig, tage på, eller have en speciel sygdomsdiæt, så er vi klar til at hjælpe dig. Vi laver individuelle ernæringsanbefalinger og fodringsplaner på alt Hill’s foder til dit/dine dyr. Du får vejledningen med hjem sammen med en rabatkupon.

Dette gælder nye, som gamle foderkunder.

Spørg os!

Online booking!

Nu kan du bestille en tid hos dyrlægen og vores veterinærsygeplejersker online. Står du med et sygt eller tilskadekommet dyr, skal du dog fortsat ringe til os på 39620200

Læs mere →

Brug for dyrlæge efter åbningstid?

Er uheldet ude og har du brug for akut hjælp til et sygt eller tilskadekommet dyr uden for åbningstiden? Du kan altid ringe 70221101 udenfor normal åbningstid 365 dage om året!

Læs mere →

Gentofte Dyreklinik

Bernstorffsvej 131, 2900 Hellerup Telefon 39620200 www.dyrlaege.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev