Marie Brixtofte: Livet med en alkoholisk far

Mandag den 4. april kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Hvordan er det at vokse op med en far, der drikker? Marie Brixtofte giver en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigtet og det løfte, hun gav sig selv, om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Denne aften kan hun og publikum i fællesskab reflektere over, hvilke strategier vi som børn benytter for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Strategier, der kan spænde ben for os i vores voksenliv.

Entré: 40 kr.

Læs mere og køb billet her 

Talk: Eva Tind om kvinder, videnskab og kunst

Tirsdag den 5. april kl. 19.00-20.30 Jægersborg Bibliotek Livestreames via Jægersborg Biblioteks Facebookside

I foråret 2021 udkom Eva Tind med den biografiske roman Kvinden der samlede verden om den danske zoolog Marie Hammer. I over 40 år rejste Marie Hammer rundt i verden som en videnskabelig nomade med ét eneste formål: at bevise at kontinenterne engang hang sammen. Som kvinde levede hun et, for sin tid, usædvanligt liv med videnskaben som konstant følgesvend, og som forsker ændrede hun verdenshistorien.

Litteraturformidler Christine Fur Fischer interviewer forfatter og kunstner Eva Tind om kvinder, videnskab og kunst.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Vangedeforedrag: Mirjam Capelle

Tirsdag den 5. april kl. 19.00-21.00 Vangede Bibliotek

Forfatter og Vangede-borger Mirjam Capelle fortæller om sin stærke, poetiske og dybt personlige debutroman Min sjæls vandmærke: En jødisk slægtsfortælling. Bogen består af en samling sanselige og levende slægtserindringer. I glimt oprulles fortiden, både den personlige og familiens, som har været med til at forme Mirjams liv, og gennem slægtserindringerne løber tro og tvivl som to tråde, der er uløseligt forbundne. Mirjam fortæller også historier om sit liv, sit arbejde og sin relation til Vangede.

Gratis.

Tilmeld dig her 

PåGulvtæppet: Koncert med JOMI

Onsdag den 6. april kl. 16.50-18.00 Gentoftegade Bibliotek

Kært barn har mange navne. Jomi Massage, også kaldet JOMI, er aktuel med det dansksprogede album Lyst. Det er smukt. Det er pop. Og lidt jazz. Som altid arbejder JOMI i kontrasternes landskab. Der er ingen kunstneriske benspænd, men i stedet et nysgerrigt voksent legebarn, der frit og åbent har fundet musikken, præcis hvor den tog hende hen. JOMI (Massage) har udgivet flere album, er en del af bandet Speaker Bite Me og har desuden lavet musik til film, teaterstykker og radiodramaer. Oplev JOMI på vores lille intime scene, når hun spiller sine enestående sange.

Gratis.

Tilmeld dig her 

PåGulvtæppet: Koncert med JAZZ BRAZIL 2022

Onsdag den 6. april kl. 18.30 Gentoftegade Bibliotek

Torben Westergaard gæster biblioteket med sit nye projekt Jazz Brazil 2022, der er støttet af Dansk Jazzmusikerforening. Torben Westergaards kompositioner er en førende sammensmeltning af nordisk jazz og latinamerikanske musiktraditioner, og han har turneret det meste af verden. På sin musikalske færd har Westergaard mødt den verdenskendte brasilianske pianist, Helio Alves, som han denne aften bliver genforenet med på bibliotekets gulvtæppe.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Beatklubben: Tæt på Zeppelin, Stones og Hendrix

Onsdag den 6. april kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Fotograf Jørgen Angel har været tæt på alle de store: Rolling Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin og mange andre – og det på et tidspunkt, hvor deres stjerne lyste allerklarest. Denne aften kan du se de største koncertfotos, Jørgen Angel har taget igennem tiden, hvoraf mange blev bragt i de store musikmagasiner. Samtidig skal vi høre historierne om mødet med de mange ikoniske navne. Tilmeld dig Beatklubbens nyhedsbrev ved at skrive til sza@gentofte.dk.

Entré: 50 kr.

Køb billet her 

Anna Libak: Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland

Torsdag den 7. april kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Anna Libak kender Rusland indgående, og hun giver denne aften et overblik over konfliktens bagvedliggende faktorer. Siden Rusland annekterede den ukrainske halvø Krim i 2014, har Anna Libak fulgt konflikten mellem Ukraine og Rusland særlig tæt – og nu er en russisk krig i Ukraine en realitet. Kom og hør Anna Libak fortælle om mange af de bagvedliggende faktorer for krigen og få hendes bud på, hvad fremtiden bringer.

Gratis

Læs mere og tilmeld dig her 

Judith Hermann: Hjem

Fredag den 8. april kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Vær med når den tyske stjerneforfatter Judith Hermann besøger Gentofte Hovedbibliotek. I samtale med Steen Bille fortæller hun om sin nye roman Hjem – en roman om nogle skæve eksistenser, som søger et sted, hvor de hører hjemme. Judith Hermanns roman hedder på tysk Daheim, som hendes danske forlag beskriver som et nærmest uoversætteligt og lidt eventyragtigt ord for det sted, hvor man hører hjemme og har sine rødder. Et utopisk sted, som måske ikke findes i virkeligheden, men udelukkende i en selv.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Det sker også:

Kulturpauser: Tirsdag den 5. april kl. 16-17 på Dyssegård Bibliotek 

Barselsbog – læseklub for dig, der er på barsel: Onsdag den 6. april kl. 10-11.30 på Dyssegård Bibliotek 

Quiz Quiz Quiz: Onsdag den 6. april kl. 19-21 på Vangede Bibliotek 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev