Driften på alle Lokaltogs banestrækninger indstilles, og togene i Region Sjælland køres i garage fra torsdag eftermiddag kl. 17.00. I Region Hovedstaden stopper togene på Lokaltogs baner med at køre kl. 19.00. For samtlige baner gælder det, at kørslen tidligst genoptages fredag morgen.

Beslutningen er truffet, da den varslede storm Pia gør det for risikabelt at lade togene køre videre selv med nedsat hastighed. Der indsættes ikke erstatningsbusser, når togdriften indstilles.

“Vi beklager naturligvis de gener, som aflysningerne er skyld i for vores kunder. Sikkerheden for både kunder og ansatte kommer altid i første række, og med de vejrudsigter, som er kommet for torsdag aften og nat, risikerer vi, at togene kommer til at holde stille midt på strækningerne på grund af væltede træer”, siger trafikchef i Lokaltog, Erik Christensen og tilføjer:

“Forhåbentlig har en stor del af vores kunder alligevel tænkt sig at blive inden døre under det voldsomme vejr, så vores aflysninger og driftsændringer kommer til at påvirke forholdsvis få kunder i det tidsrum, hvor stormen rammer Sjælland”.

Lokaltog forventer, at trafikken kører normalt igen i løbet af fredagen, men det er ikke muligt at angive et præcist tidspunkt.

“Hvis vi kan starte driften op igen fredag morgen, så kommer vi helt sikkert til at køre med nedsat hastighed med de første morgentog på samtlige baner, så kunderne kan desværre se frem til, at der også vil komme forsinkelser på fredag”, fortæller Erik Christensen.

Kunderne opfordres til at gå på hjemmesiden Lokaltog.dk eller Rejseplanen, hvor information om aflysninger og genoptagelse af driften kan findes.

Sådan påvirkes Lokaltogs strækninger

Region Sjælland
På Østbanen, Tølløsebanen, Odsherredsbanen og Lollandsbanen indstilles al drift fra kl. 17.00 og minimum til fredag morgen.

Region Hovedstaden
På Nærumbanen, Frederiksværkbanen, Lille Nord, Hornbækbanen og Gribskovbanen indstilles al drift fra kl. 19.00 og minimum til fredag morgen.

 

Copyright: Lokaltog/Movia Foto: Lokaltog

Tilmeld dig vores nyhedsbrev