Lytteklub, videnskab, tegneserier, kirkekunst mm.

Vi vil gerne give nogle af vores trofaste brugere muligheden for at vinde en billet til vores temadag om Moderskabet i litteraturen på lørdag den 30. oktober kl. 10-12, hvor vi har sat Dy Plambeck, Hanne Højgaard Viemose og Cecilie Lind stævne.
Klaus Rothstein modererer samtalen mellem de tre anmelderroste forfattere, når vi dykker ned i moderskabets mørke sider.
Skriv til cffi@gentofte.dk, hvis du er interesseret, så trækker vi lod om en håndfuld billetter blandt de hurtigste. Vinderne får besked på mail fredag kl. 13.
MVH Gentofte Bibliotekerne
Beatklubben: 70’ernes danske rockscene
Link
Mandag d. 8. november kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek
Danmark begyndte i 1970’erne for alvor at producere store bands, plader og ikke mindst festivaler til en ny ungdom, der åd det hele råt. Til denne lytteklub vil John Nørskov spille noget af tidens mest essentielle musik, vise billeder og filmklip fra tiden og fortælle om de bands, kunstnere og den stil, der kendetegnede tiden, såsom Gasolin, C.V. Jørgensen, Gnags og Sebastian. Tilmeld dig Beatklubbens nyhedsbrev ved at skrive til sza@gentofte.dk
Gratis. Tilmelding HER Link Link
Live-stream: Den inderste kerne
Link
Tirsdag d. 9. november kl. 19.00-21.00 Dyssegård Bibliotek
Hør forfatter Lotte Kaa Andersen og David Lundbek Egholm fortælle om den danske seismolog Inge Lehmanns liv og forskningskarriere. Hun er verdens-berømt, da hun ved hjælp af seismiske
trykbølgers hastighedsfordeling opdagede, at jorden har en indre kerne. Kom til live-streaming af Offentlige foredrag i Naturvidenskab på Dyssegård bibliotek og få indblik i personen og forskningen fra forfatteren Lotte Kaa Andersen og geofysiker og professor David Lundbek Egholm. Begge fantastiske formidlere, der formår at gøre komplekse emner interessante for alle. Foredraget live-streames direkte fra Søauditoriet på Aarhus Universitet, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms eller tweet.
Gratis. Link Tilmelding HER
Bogcafé på Jægersborg Bibliotek
Link
Tirsdag d. 9. november kl. 18.30-20.00 Jægersborg Bibliotek
Få inspiration til efterårets læsning, når Gentofte Bibliotekerne inviterer tilbogcafé.
Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekernes læseglade personale et bredt udvalg af deres største læseoplevelser i år.
Bogcaféer afholdes på alle fem bydelsbiblioteker i Gentofte, og da det er med skiftende hold, kan du med fordel deltage flere steder. Vi byder på en lille forfriskning, og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration.
Øvrige datoer for bogcaféer: Tirsdag den 2. november kl. 16.50-18.30 Gentoftegade Bibliotek – afholdes hos Oles Hus på Gentoftegade Onsdag den 18. november kl. 19.00-20.30 Ordrup Bibliotek
Gratis. Link Tilmelding HER
Anne-Mette Gravgaard: Er en rose blot en rose?
Link
Torsdag den 11. november kl. 17.00-18.30 Dyssegård Bibliotek
Hvorfor har vi skibe i vores kirker? Og hvorfor ser korset forskelligt ud – af og til er det en lidende Kristus med tornekrans, og af og til en Kristus med åbne, vidtskuende øjne og kongekrone?Og hvorfor er der ofte afbildet et lam på alteret? Og hvad med fisken, duen, løven, slangen, ørnen og pelikanen?
Det drejer sig alt sammen om symboler og hemmelige koder, der skal afkodes af beskueren. I sin bog Rosens navn leger Umberto Eco med flere lag af betydning. Eco var, ud over at være forfatter, professor i semiotik: Læren om tegnenes litterære og visuelle betydning i tekst, gestus og billeder. Kunsthistoriker og præst Anne-Mette Gravgaard introducerer nogle af de teologiske og kunsthistoriske forudsætninger for tilhørerne, som åbner døren til kirkernes symbol- og motivverden.
Gratis. Link Tilmelding HER
Workshop: Kunst og tegneserier
Link
Søndag den 14. november kl. 12.00-15.00 Gentofte Hovedbibliotek
Med udgangspunkt i udstillingen L’Éducation Rurale af Magnus Andersen (DK, 1987) inviterer vi til en tegneserieworkshop, der vejledes kyndigt af de to tegneserie-skabere Kristine Tiedt og Christine Reinwald. Vi lader os inspirere og digter videre, når fortællingerne omsættes til tegneserieformat. Lær genren bedre at kende og få tips og tricks til tegning og historiefortælling. Første workshop er kl. 12.00-13.00, derefter er der fælles frokost, hvor du kan møde kunstnerne. Workshop nr. to er kl. 14.00-15.00. Du kan melde dig til én workshop eller til begge to. Alder: Fra 15 år. Christine Reinwald er tegneserieskaber og uddannet lærer. De sidste fire år har hun udelukkende undervist i tegneserier.
Hun er medstifter af tegneserienetværket YNGEL og studerende på tegneserieuddannelsen Serieskolan i Malmø. Hun er udgivet i en række tegneserieantologier og zines, senest I ly af mørket og Kvarnby Serier 2021. Kristine Tiedt er tegneserietegner og kunstner. Hun har en kandidatgrad i digital design og kommunikation, har gået på Serieskolan i Malmø og underviser blandt andet på Krogerup Højskole. I efteråret udkom hendes debut Orgasmebogen på forlaget Gyldendal. Derudover har hun deltaget i antologier, er medstifter af tegneserienetværket YNGEL og har en række mindre selvudgivelser, zines og tryk bag sig Entré inklusiv frokost: 50 kr. Tilmelding til workshop 12.00-13.00 HER Link Tilmelding til workshop 14.00-15.00 HER Link
Gentofte Bibliotekernes Podcasts
Link
Lyt til Gentofte Bibliotekernes Podcasts. Du kan finde dem på din podcastplatform eller på genbib.dk. Vi er begyndt at optage mange af vores foredrag som podcast, så du efterfølgende kan høre dem -igen eller for første gang.
Indtil videre kan du høre podcasts med Mads Fuglede, Malene Lei Raben, Hanne-Vibeke Holst, Allan Randrup Thomsen, Judy Gammelgaard, Andreas Hoff – og der kommer hele tiden flere til.
Link Lyt til bibliotekets podcasts HER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier