Vild med Vand skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om havnens dag:

Lørdag den 25. maj 2019 byder Vild med Vand-projektet for 4. gang til Havnens Dag. Her inviteres alle danskere ned i deres lokale havn for at opleve alle de spændende muligheder for fritidsaktiviteter, de danske havne tilbyder. I år er ambassadøren Mads Christensen.

I år er mere end 80 lystbådehavne med på Havnens Dag, lørdag den 25. maj. Det betyder masser af gratis aktiviteter for alle aldre – lige fra sejlads, kajak og undervandsjagt til eksempelvis jollesejlads for børn, stand up paddle og fiskeri.

Ny ambassadør for Havnens Dag er forfatter og foredragsholder Mads Christensen, der selv har en kæmpe passion for livet på vandet.

“Jeg elsker at opholde mig på min båd og opleve livet på havnen. Jeg nyder hele atmosfæren og er i det hele taget vild med at være på vandet. Men det er en fare, at mange danskere ofte opfatter en havn som et lukket miljø, for intet kunne være mere forkert. Jeg stiller derfor med stor glæde op som ambassadør for Havnens Dag, fordi den dag for alvor er med til at skabe opmærksomhed om havnelivet og dets mange muligheder,” siger Mads Christensen, der selv dyrker både dykning, sejlads og stand up paddle samt alle tænkelige vandaktiviteter, han ellers kan komme i nærheden af.

Håber begejstring vil smitte

Havnens Dag er en del af projektet Vild med Vand, som Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) står bag. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

“I år er ambassadørvalget faldet på Mads Christensen, fordi han har en stor kærlighed til vandet, havnen og alle de aktiviteter, en havn byder på. Det er måske ikke den offentligt mest kendte side af Mads, men han har både holdninger og en kæmpe entusiasme for livet på vandet. Vi er derfor helt sikre på, at hans begejstring kan smitte og inspirere danskerne til at prøve kræfter med de mange aktiviteter på Havnens Dag,” siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

Alle kan finde deres nærmeste Havnens Dag-arrangement på vildmedvand.dk.

Havne som kulturcentre

Vild med Vand-projektet handler om at åbne havnene op, så alle får øjnene op for de uendeligt mange udfoldelsesmuligheder, som havnen og vandet byder på. Det er et budskab, som Mads Christensen har let ved at støtte op om:

“De danske havne gør i dag meget for at være åbne. Men de kunne gøre endnu mere for at blive lokale kulturcentre med et væld af aktiviteter. I mine øjne burde man tillade at fiske og bade fra alle moler og hele tiden skabe indhold for gæsterne med fester på stranden, koncerter og alt muligt andet for at få danskerne ned på havnemolerne,” siger han og fortsætter:

“Jo flere aktiviteter, de enkelte havne kan skabe, jo flere mennesker kommer på havnen i det daglige – og det vil smitte af på alle klubber og aktiviteter. Der er intet værre end en havn, der er reduceret til en parkeringsplads for både, og derfor er det mig en stor glæde at kunne være med til at vise danskerne, hvor fedt det er at deltage i havnelivet som ambassadør for Havnens Dag,” siger Mads Christensen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev