Malene Schwartz donerer 39 egne malerier til fordel for ukrainske flygtningebørn i Danmark

 

Den 24. september kommer 39 værker, malet af Malene Schwartz, under velgørenhedshammeren i Svenske Villa i Bernstorffsparken. Det sker til fordel for Røde Kors’ arbejde for ukrainske flygtningebørn i Danmark. Forinden bliver malerierne udstillet på eftersyn i villaen.

 

En af Danmarks mest anerkendte skuespillerinder Malene Schwartz – særligt kendt fra rollen som Maude i Matador – voksede op med en far, der var kunstmaler og kunstkritiker. Hele sit liv har hun været omgivet af kunst i alle afskygninger, og da hun for nogle år siden droslede ned for arbejdslivet, begyndte hun at udforske et andet talent. Hun tog selv penslen i hånden – og begyndte at male billeder.

 

Inspirationen til at udstille og sætte værkerne på auktion i Svenske Villa kom fra Gentoftes tidligere borgmester Hans Toft, der havde mødt Malene Schwartz på en udstilling i Svenske Villa. Da hun fortalte om sin hobby, foreslog han, at malerierne blev udstillet. En idé, der krævede nogen overtalelse:

”Jeg maler for min egen skyld og har aldrig drømt om, at mine billeder skulle ses eller vurderes af andre. Men jeg faldt for idéen om at udstille i forbindelse med en auktion, hvor hele provenuet ved salget kunne gå ubeskåret til et velgørende formål, her Røde Kors som støtte til ukrainske børn i Danmark” siger Malene Schwartz.

 

Og det sker nu. For Hans Toft kontaktede Jesper Bruun Rasmussen fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner, som også har kendt dem begge længe. Han indvilligede i at svinge sin kendte auktionshammer. Tre stærke kræfter er forenet, og resultatet bliver en udstilling og auktion med Malene Schwartz’ spændende værker.

 

Motiverne er både naturalistiske og abstrakte, og inspirationen er hentet i naturen og fantasien; blomster, stillebener, portrætter og landskaber. I værkerne afprøver og leger Malene Schwartz med forskellige genrer, teknikker og materialer og er blandt andet inspireret af Asger Jorn.

 

Lørdag den 24. september Kl. 14 bliver idéen til virkelighed, når de 39 værker fra Malene Schwartz’ hånd kommer på velgørenhedsauktion under Jesper Bruun Rasmussens hammer i Svenske Villa i Bernstorffsparken. Malerierne udstilles samme sted fra d. 17. september og indtil kl. 13.00 på auktionsdagen den 24.9. Sædvanlige åbningstider i Svenske Villa: Alle dage kl. 12.00 til 18.00.

 

Indtægterne fra auktionen går ubeskåret til Røde Kors’ arbejde for støtte til ukrainske flygtningebørn i Danmark.

Citat fra Jesper Bruun Rasmussen:

”Det hører efterhånden til sjældenhederne, at jeg svinger hammeren på en velgørenhedsauktion. Det krævede dog kun et øjebliks betænkningstid, da de to ildsjæle forsøgte at overtale mig. Naturligvis bakker jeg op om auktionen og ikke mindst det gode formål.“

 

Citat fra Anders Ladekarl:

”Røde Kors siger en stor tak til Malene Schwartz for den meget velkomne støtte og opbakning til arbejdet for de mange tusinde ukrainske børn i hele Danmark. Vi glæder os over at kunne være en del af det gode initiativ”.

Citat fra Hans Toft:

”Det er en stor glæde at byde Malene Schwartz velkommen i Svenske Villa og få lov til at udstille hendes spændende malerier. Og vi glæder os naturligvis også særligt over den generøsitet, som Malene Schwartz udviser ved at donere hele salgsbeløbet ved auktionen til Røde Kors’ arbejde for ukrainske børn i Danmark”. 

 

——————————————————–

Mere info:

 

Svenske Villa er beliggende i Bernstorffpark tæt på Bernstorff Slot; adresse Bernstorff Slot 2

 

Kontakt;

  • Cathrine Errboe, PRBO, mobil 50 71 21 03
  • Anders Ladekarl, 3529 9699 (Røde Kors pressetelefon)
  • Hans Toft, mobil 40 76 01 76

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev