BOMBSHELL – OPGØRETS TIME
’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe imod Fox News topchefen Roger Ailes’ sexchikane afde kvindelige ansatte. ’Bombshell – opgørets time’ er skrevet af Charles Randolph, der også stod bag den oscarbelønnede ’The Big Short’. Med knivskarpt overblik tager han her fat på de amerikanske medier, en række stærke kvinders kamp for retfærdighed, Trumps utrolige vej til magten og den spæde start på den bevægelse, der senere blev kendt som #metoo. I de bærende hovedroller ses Charlize Theron, Margot Robbie og Nicole Kidmann, mens de øvrige roller varetages af et særdeles stærkt hold bestående af John Lithgow, Kate McKinnon, Allison Janney, Ashley Green, Alice Eve, Mark Duplass, Connie Britton og Malcolm McDowell. Både Charlize Theron og Margot Robbie er henholdsvis blevet Oscarnomineret for deres mindeværdige præstationer i kategorierne Bedste Kvindelige Hovedrolle og Bedste Kvindelige Birolle. Filmen instrueres af Jay Roach, der tidligere har stået bag film som ’Meet the Parents’ og ’Trumbo’ med Helen Mirren og Bryan Cranston, som modtog en oscarnominering for sit portræt af den legendariske manuskriptforfatter Dalton Trumbo.

Bombshell, Gentofte Kino

THE GENTLEMEN
Guy Ritchie (SNATCH), som både har instrueret og skrevet manuskriptet vender tilbage til rødderne med THE GENTLEMEN – en sofistikeret og højspændt actionkomedie med et stjernecast ud over det sædvanlige.
Matthew McConaughey spiller narkokongen Micky, der overvejer at sælge sit marihuanaimperium, der nyder godt af en solid aftale med den britiske adel. Så snart rygtet spredes, står gangsterne i kø for at overtage den lukrative forretning, og nu starter en lavine af bestikkelse, afpresning og dobbeltspil i forsøget på at sætte sig på tronen. I de øvrige roller ses Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell og Hugh Grant, som du med garanti aldrig har set ham før.

PORTRÆT AF EN KVINDE
Céline Sciamma har skabt en noget nær fuldkommen fabel om køn, klasse, kunst og erotisk politik, som det er svært at sætte en fedtfinger på.’ Bo Green Jensen, Weekendavisen Bretagne, 1760. Kunstneren Marianne har skal male et portræt af Héloïse (Adèle Haenel), en ung kvinde, som netop har forladt klosteret. Héloïse skal giftes væk, og hendes kommende brudgom vil gerne se, hvordan hun tager sig ud. Men hun ønsker ikke at blive gift, og Marianne må male hende i smug. Hun iagttager Héloïse om dagen og maler hennde i hemmelighed om natten. Langsomt vokser først intimiteten og attraktionen mellem de to kvinder. De deler Héloïses første og sidste øjeblik med frihed – alt imens Marianne maler det portræt, som skal afslutte deres forhold. Filmen vandt manuskriptprisen i Cannes.

EN HEL ALMINDELIG FAMILIE
Hvad vil det egentlig sige at være en helt almindelig familie?
Det spørgsmål fik instruktør og manuskriptforfatter Malou Reymann i en ung alder helt ind
på livet, da hendes far annoncerede, at han følte sig som en kvinde.
Hendes egen historie har inspireret debutfilmen ‘En helt almindelig familie’, som handler om
en familie, hvor faderen skifter køn.
Thomas, Helle, Emma og Caroline er en helt almindelig familie. Men da familiefaren Thomas fortæller dem, at han er transkønnet, vender det op og ned på alting. Familien kæmper for at holde fast i alt det, de havde sammen, mens de samtidigt må acceptere, at alting nu bliver anderledes. For kan Thomas, der nu hedder Agnete, stadig være en lige såstor del af familien? Og kan man overhovedet være far, når man er en kvinde?
Hovedrollerne har Mikkel Boe Følsgaard og Kaya Toft Loholt og herudover kan du møde Tammi Øst Kristian Halken, Rigmor Ranthe og rigtig mange andre.

DRØMMEBYGGERNE har fået særdeles fine anmeldelser f.eks. 5 ?????????? I Politiken og 5 ?????????? i Berlingske Tidende.
12-årige Minnas liv bliver vendt på hovedet, da den nye bonussøster Jenny flytter ind. Jenny er en plage, og Minna vil have hende ud af sit liv! En nat møder Minna Drømmebyggerne og opdager, at hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme.
Men at ændre drømme har store konsekvenser. Så Minna må redde Jenny i drømmeverden for at redde sin familie i den virkelige verden.
Instruktør er Kim Hagen Jensen
Danske stemmer: Emilie Koppel, Caroline Vedel Larsen, Rasmus Botoft, Martin Buch, Ditte Hansen, Mia lerdam, Stig Hoffmeyer, Alberte Winding, Kim Hagen Jensen og Morten kamuk Andersen.

På søndag kl. 10.00 viser vi ORFEUS OG EURYDIKE
La Scala opsætter her for første gang nogensinde Glucks opera i sin fulde franske version fra 1774, produceret til Covent Garden af instruktøren John Fulljames og koreografen Hofesh Shechteri. I denne version indtager orkesteret bogstaveligt talt en central rolle. Juan Diego Flórez vender tilbage til La Scala med henblik på denne unikke lejlighed. Med Christiane Karg og Fatma Said – begge uddannet på La Scala-akademiet – udføres denne overdådige produktion under den musikalske ledelse af Michele Mariotti, en ung, og meget værdsat Maestro. –  La Scala 2018. Længde 160 minutter inkl. pause.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev