Med flere aflyste udstillinger i året program, usikkerhed omkring kunsthallens fremtid og det smalleste budget i mands minde, er de på Gl. Holtegaard utrolig stolte af og taknemmelige for, at de nu kan præsentere tre stærke kunstnerprofiler både indenfor i kunsthallen og udenfor i den storslåede barokhave.

Pr-foto Gl. Holtegaard

På fredag åbner de ikke bare én, men tre store kunstoplevelser på Gl. Holtegaard, når de indbyder jer til åbning af den internationalt anerkendte danske billedkunstner Nina Beiers omfattende nye stedspecifikke værk Ø i barokhaven samt udstillingen Du bliver selv gammel – to solopræsentationer af den prisbelønnede og højaktuelle danske billedkunstner Kirsten Christensen og den svenske billedkunstner Linnéa Sjöberg indenfor i udstillingsbygningen.

Alt dette er udelukkende blevet til med den utrolige imødekommenhed og velvilje, de har mødt fra både kunstnerne, samarbejdspartnere og deres kollegaer på landets kunstinstitutioner.

Ø
NINA BEIER
1. JUN – 1. DEC 2024
Den internationalt anerkendte danske billedkunstner Nina Beier har skabt et omfattende nyt værk særligt til Gl. Holtegaards barokhave under titlen Ø. Marmor indgår ofte i Beiers kunstneriske praksis, hvor hun interesserer sig for naturstenens udvikling fra den rå geologiske tilstand til kulturelt artefakt. I Beiers værker er det rummet mellem objektets historie og dets tilegnede symbolværdi, der fremhæves og tvistes i nye møder og sammenstillinger. Til værket Ø har kunstneren indsamlet et stort antal marmor- og naturstenplader, oprindeligt udskåret til køkkener og badeværelser. Pladerne er spredt og placeret i et udvalgt felt i haven, hvor de kortlægger en slags verdens geologi og transformerer det oprindelige naturlige til en form for arkitektur, der kan ses i forlængelse af en barokhaves dresserede designprincipper.
Læs mere om udstillingen her

DU BLIVER SELV GAMMEL
Kirsten Christensen & Linnéa Sjöberg
1. JUN – 1. SEP 2024
Under titlen Du bliver selv gammel viser Gl. Holtegaard i sommermånederne to stærke solopræsentationer af henholdsvis den prisbelønnede og højaktuelle danske billedkunstner Kirsten Christensen (1943) og den svenske billedkunstner Linnéa Sjöberg (1983). Udstillingen skildrer autobiografiske livshistorier i klassiske, tidskrævende kunsthåndværksmedier som keramik og tekstil. Begge præsentationer består af eksklusive udpluk fra to kunstnerskaber, der på trods af generationsspændet, har et fælles ærinde og kunstnerisk slægtskab. Særligt er kontrasten mellem det autentiske, virkelighedsnære indhold, og den langsommelighed og beherskelse som materialet afkræver, kendetegnene for begge kunstnere. Den aktive brug af tekst og arbejdet med tematikker som familietraumer, tid, erindring og død er også et gennemgående fællestræk.
Læs mere om udstillingen her

DOBBELT SOMMERÅBNING
Alle er inviteret til en storslået sommeråbning på fredag, 31 maj kl. 16-19.
Kom og fejr åbningen af Nina Beiers store værk Ø i barokhaven samt udstillingen Du bliver selv gammel – to solopræsentationer af den danske billedkunstner Kirsten Christensen og den svenske billedkunstner Linnéa Sjöberg, i udstillingsbygningen.

Se program for sommeråbningen på kunsthallens hjemmeside.
Der er fri adgang til udstillingen under hele arrangementer og alle er velkommen!
Der serveres forfriskninger og snacks til de første.

KUNSTHALLENS ÅBNINGSTIDER
Kunsthallens åbningstider: tirsdag-fredag: 12-17 / torsdag: 12-20 / lørdag-søndag: 10-17 / mandag: lukket / helligdage: 10-17.

Nina Beiers Ø er støttet af:
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

Udstillingen Du bliver selv gammel er støttet af:
Jørgen Krygers og Anne Ammitzbølls Fond

Gl. Holtegaards udstillingsprogram 2024 er støttet af:
Augustinus Fonden og Statens Kunstfond

Læs her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev