Så blev det mandag, og vi er klar med en masse spændende film og særarrangementer!

Vi glæder os også meget til at byde velkommen til Søren Pind og Jens Kramer Mikkelsen, når vi på onsdag d. 11. maj inviterer til debat, hvor de vil fortælle om deres kamp om borgmestermagten og deres fælles kærlighed til København. Det hele modereres af kulturjournalist Niels Frid-Nielsen. Efter debatten viser vi Erik Ballings elskede Midt om natten.

I anledningen af Store Bededag serverer vi varme hveder når vi holder forpremiere på Downton Abbey: En nye æra fredag d. 13. maj kl. 16.00.

Fra på torsdag kan man opleve den engelske dokumentarfilm Sparkling: Champagnens historie, som er en kærlighedserklæring til glæden ved at nyde et godt glas champagne.

Og allerede fra i dag har vi den fantastiske Skolen ved verdens ende, som er på programmet. Filmen var Bhutans Oscarnominerede drama i år.

Vi viser også stadig både Ennio Morricone, De forbandede år 2 og Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Midt om natten! – Med indledende samtale mellem Søren Pind og Jens Kramer Mikkelsen, samt kulturjournalist Niels Frid-Nielsen

Der er lagt op til lidt af et topmøde, når Søren Pind, Jens Kramer Mikkelsen den 11. maj kl. 19.30 mødes i Gentofte Kino med forfatteren og kulturjournalisten Niels Frid-Nielsen til en samtale om deres fælles kærlighed til København.

Søren Pind (V) var borgmester for bygge- og teknik i København fra 1998 til 2006 og kæmpede i perioden med Jens Kramer Mikkelsen (S) om magten i København. Kramer var fra 1989 til 2004 den længst siddende overborgmester i København.

I Niels Frid-Nielsens kritikerroste “Jeg er københavner” fortæller han om Pind og Kramers fælles kærlighed til København. Om deres rivalisering, men ikke mindst om deres samarbejde i det politiske maskinrum.

Inden vi viser Erik Ballings “Midt om natten” (1984), får Pind og Kramer lov til at svare på, om de har fjernet sjælen fra det gode, gamle København, Balling hylder i den snart klassiske slumstormer-film med Erik Clausen og Kim Larsen i to af hovedrollerne.

Onsdag den 11. maj kl. 19.30 Billetpris: 135 kr. inkl. et glas vin

Køb billetter

Sparkling: Champagnens historie

Dokumentarfilmen ‘Sparkling: Champagnens historie’ er en kærlighedserklæring til glæden ved at nyde et godt glas champagne. Filmen dykker også ned i klimaændringernes effekt. Distriktet Champagne er nemlig ved at blive for varmt til at dyrke druer, hvilket har fået champagnehuse som Pommery og Taittinger til at plante vinmarker i Sydengland, hvor jorden er lige så kalkholdig som i Champagnedistriktet. I filmen medvirker store champagnehuse samt champagneelskende kendisser som bl.a. Stephen Fry.

Se alle spilletider og køb billetter

Skolen ved verdens ende

“Skolen ved verdens ende” hedder filmen, og det er ikke helt forkert, for Lunana er vitterligt den fjerneste dal i det bhutanske Himalaya – otte dagvandringer fra nærmeste by og uden elektricitet, internet og hvad en moderne bybo ellers måtte have brug for. Og en sådan en er Ugyen, der bor i Bhutans hovedstad Thimphu, men egentlig drømmer om at flytte til Australien og gøre karriere som musiker. Desværre har hans chef lagt helt andre planer for ham. Som sidste led i uddannelsen udstationeres han som lærer i Lunana. Manglen på moderne bekvemmeligheder giver Ugyen abstinenser, men de mennesker, han møder, viser sig hurtigt at kunne opveje alle afsavn.

Bhutan er kendt for at have afløst brutto-national-produktet med en slags brutto-lykke-index, og det smitter – især i disse tider. Udover sin opløftende historie og et højst charmerende persongalleri (inklusive yakoksen, som bor i skolens klasseværelse), så er filmens bjergtagende landskaber nok til at sende én i svingninger. Ikke sært, at det amerikanske Film Akademi mente, at filmen er en Oscar værdig.

Se alle spilletider og køb billetter

Yakari på store eventyr

Familiefilmen ‘Yakari på store eventyr’ handler om den lille Sioux-indianer Yakari. Han drager alene ud i verden i jagten på vildhesten Lille Torden, som siges at være utæmmelig. På sin rejse møder Yakari mange farer, men opdager også at han har fået evnen til at tale med dyrene. Figuren Yakari er kendt fra DR Ramasjang, men her er der tale om en helt ny animationsfilm baseret på den klassiske tegneserie af Derib og Job. ‘Yakari på store eventyr’ har danske stemmer af bl.a. Christian Fuhlendorff, Gordon Kennedy, Kristian Gintberg, Maria Lucia, Jens Zacho Boye og Samuel Glem Zeuthen som Yakari.

Se alle spilletider og køb billetter

Særarrangementer i Gentofte Kino

Forpremiere: Downton Abbey: En ny æra – Med varme hveder

Vi vender endnu engang tilbage til det storslåede gods, hvor Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien denne gang chokeres af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før. I anledningen af Store Bededag, serverer vi varme hveder inden filmstart.

Fredag den 13. maj kl. 16.00 Billetpris: 120 kr. inkl. varme hveder

Køb billetter

Filmklassiker: Grand Prix – Med oplæg af Jes Dorph-Petersen

Vi inviterer til John Frankenheimers mesterværk “Grand Prix” fra 1966. Jes Dorph-Petersen så filmen for første gang i Bellevue Teatret i sommeren 1967. Han var så begejstret, at han bare måtte se den igen dagen efter. Nu deler han sin passion for filmen her i Gentofte Kino. Filmen handler om Monaco-grandprixet, hvor den amerikanske formel 1-kører Pete Aron er skyld i et uheld, der sender briten Scott Stoddard på hospitalet. Aron fyres fra sit hold, men får en ny chance hos den japanske industrialist Yamura. Stoddard gør også comeback, alt imens hans forsmåede kone hygger sig med Aron. Den charmerende, franske veteran Sarti og den italienske hanekylling Barlini kæmper ligeledes om VM-titlen.

Onsdag den 18. maj kl. 19.00 Billetpris: 125 kr. inkl. oplæg

Køb billetter

CAFF & Gentofte Kino præsenterer: Hero

Glæd dig til et episk kinesisk drama med Jet Li i hovedrollen!

Filmen ‘Hero’ foregår i Kina for ca. 2000 år siden. Landet er opdelt i syv kongedømmer, der alle bekæmper hinanden. Efter mange års krig er befolkningen plaget af død og lidelse og af de syv kongedømmer er Qin det mest aggressive.

Qins hersker er besat af tanken om at blive Kinas første kejser. Men mange ser ham hellere død, i særdeleshed de tre legendariske lejemordere Broken Sword, Flying Snow og Sky, som herskeren frygter mest af alle.

“Hero” er instrueret af Yimou Zhang.

Filmen vises med original kinesisk tale og med engelske undertekster – og i samarbejde med Copenhagen Asian Film Festival (CAFF).

Mandag den 16. maj kl. 20.00 Billetpris: 95 kr.

Køb billetter

CAFF & Gentofte Kino præsenterer: The Grandmaster

Glæd dig til historien om kampsportsmesteren Ip Man – manden som trænede Bruce Lee.

I “The Grandmaster” udøver Ip Man sin kampsport i fredelig eksistens med sin velhavende familie i 1930ernes Foshan i det sydlige Kina.

Da stormesteren Gong Yuatian ankommer fra det nordlige Kina, og skal finde den bedste kung fu-udøver i syden, ender det i et opgør mellem Ip Man og Yuatian.

Kampen bliver en dyst mellem ideologierne bag stilarterne og ender i førstnævntes favør. Det får Yuatians datter, Gong Er, til at udfordre sejrsherren for at genvinde sin fars ære.

Gong Er vinder knebent, og de to skilles som venner, men da den 2. kinesisk-japanske krig bryder ud, ændres alt for Ip Man, Gong Er og hendes far.

Kar Wai Wongs ’The Grandmaster’ minder stilistisk og fortællermæssigt mere om hans tidligere, æstetiske værker ’In the Mood for Love’ (2000) og ’2046’ (2004), hvorfra han har hentet hovedrollen Tony Leung Chiu Wai.

Filmen vises med original kinesisk tale og med engelske undertekster – og i samarbejde med Copenhagen Asian Film Festival (CAFF).

Tirsdag den 17. maj kl. 20.00 Billetpris: 95 kr.

Køb billetter

Vi viser stadig

Ennio Morricone – The Maestro

Se alle spilletider og køb billetter

De forbandede år 2

Se alle spilletider og køb billetter

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Se alle spilletider og køb billetter

Sidste chance…

Belfast

Køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev