Moderskab, autofiktion og exofiktion

Husk at kom til Danmarks største vælgermøde den 26. oktober, hvor du kan gå i dialog med dine lokale politikere. Læs mere og tilmeld dig HER Link
Gå ikke glip af tre temadage med de litterære temaer Moderskab, autofiktion og exofiktion. De to første kan du læse mere om nedenfor, det tredje, nemlig exofiktion, kan du læse mere om HER. Link
MVH Gentofte Bibliotekerne
Temadag: Moderskabet i litteraturen: Cecilie Lind, Dy Plambeck og Hanne Højgaard Viemose
Link
Lørdag den 30. oktober kl. 10-12
Gentofte Hovedbibliotek
Kom til en tankevækkende formiddag i moderskabets navn i selskab med de tre danske forfattere Cecilie Lind, Dy Plambech og Hanne Højgaard Viemose, der alle har beskæftiget sig med moderskabet i deres værker.
Ikke siden 70’erne har så mange danske kvindelige forfattere beskæftiget sig med moderskabet. De sætter ord på de komplekse og til tider mørke sider af moderskabet og punkterer den idylliserede forestilling om den altfavnende moder og den urokkelige moderkærlighed.
Vi sætter fokus på denne bølge i litteraturen ved at byde velkommen til de tre forfattere: Cecilie Lind, Dy Plambeck og Hanne Højgaard Viemose, der alle har skrevet bøger om moderskabet, nemlig Mit barn, Til min søster og Mado, HHV, Frshwn: dødsknaldet i Amazonas.
Efter at hver forfatter har præsenteret sit værk, deltager de i en paneldebat om emnet. Dagens moderator er Klaus Rothstein.
Entré: 65 kr. Køb Linkbillet HER
Temadag: Autofiktion: Leonora Christina Skov, Peter Øvig og Jesper Stein
Link
Søndag den 31. oktober kl. 11-13
Gentofte Hovedbibliotek
En formiddag i autofiktionens navn i selskab med de populære forfattere Leonora Christina Skov, Peter Øvig og Jesper Stein, der på hver på sin måde har skrevet bøger med et skelet af virkelighed.
Autofiktion er en betegnelse for skønlitterære tekster, hvor forfatteren inddrager elementer fra virkeligheden, men fiktionaliserer dem. Autofiktionen leger med andre ord med forholdet mellem virkelighed og fiktion.
Vi sætter fokus på denne bølge i litteraturen ved at byde velkommen til de tre forfattere, der vil fortælle om værkerne Hvis vi ikke taler om det, Min mor var besat, Jeg er hvad jeg husker og Rampen.
Efter at hver forfatter har præsenteret sit værk, deltager de i en paneldebat om emnet. Dagens moderator er Klaus Rothstein.
Entré: 65 kr. Køb Linkbillet HER
Japansk film: Efter stormen
Link
Tirsdag den 26. oktober kl. 18.30-21.00Jægersborg Bibliotek
Filmen handler om en privatdetektiv, der efter sin fars død kæmper for at opbygge en relation til sin ex-kone og søn. Filmens instruktør, Hirokazu Koreeda, er nylig Cannes-prisvinder.
Gratis. Tilmelding HER Link Link
Magnus Boding: Mysteriet om Latinamerikas mange mord
Link
Tirsdag den 26. oktober Kl. 18.30-20 Vangede Bibliotek
Efter at en kvinde forsvinder, bliver hendes baby fundet i en motorvejsrabat i Mexico. Der er skrevet to telefonnumre på den lille piges arme. En advokat hører om forsvindingen før politiet. Sammen med advokaten leder Magnus Boding efter morderen. Han forsøger samtidig at forstå, hvordan Latinamerika er blevet verdens mest voldelige verdensdel.
Gratis. Tilmelding HER Link
Live-streaming: Pandemier i de sidste 200 år
Link
Tirsdag den 26. oktober kl. 19.00-21.00Dyssegård Bibliotek
Hvad kan vi lære af at kigge tilbage i historien på de store epidemier? Professor i folkesundhed Lone Simonsen forklarer, hvordan matematiske modeller giver os indsigt i, hvordan epidemier udvikler sig. Foredraget bliver live-streamet direkte fra Aarhus Universitet, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms eller tweet.
Gratis. Tilmelding HER Link
Klub Klassisk: Carl Nielsens arv
Link
Tirsdag den 26. oktober kl. 17.00-18.00Gentofte Hovedbibliotek
Carl Nielsen var en altdominerende skikkelse i dansk musik helt indtil omkring 1930 -og er stadig anset som Danmarks største komponist. Hvordan påvirkede Carl Nielsens virke den nye bølge af komponister? Bendt Viinholt Nielsen kommer med et signalement af tiden fra Carl Nielsens storhedstid frem til 1950 og beskriver tendenser og strømninger.
Gratis. Tilmelding HER Link Link
Nikolaj Nørlund og Lone Hørslev: Om digte, tekster og samarbejde
Link
Onsdag den 27. oktober kl. 18.45-20.30
Byens Hus, Hellerupvej 20
Du kan også se med digitalt på:
Gentoftegade Biblioteks LinkFB-side eller
Gentofte Hovedbiblitoeks FB-side Link kl. 19.00-20.15
Du kan enten deltage som publikum i Byens hus eller se med hjemmefra.
Deltager du som publikum i Byens hus, skal du ankomme senest 18.30. Døren låses kl. 18.45, da arrangementet og Live-stream optagelsen begynder kl. 19.00.
Kom med til en spændende samtale med musikeren og sangskriveren Nikolaj Nørlund og digter og forfatter Lone Hørslev, som begge bevæger sig i krydsfeltet mellem musik og litteratur. De har selv arbejdet sammen, bl.a. på nummeret iltmasken fra Nikolaj Nørlunds album Alt sammen, lige nu fra 2012.
Aftenens samtale er blevet til gennem et samarbejde mellem seks biblioteker og er en del af projektet Viden og oplevelser, som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.
Gratis. Tilmelding for dig der vil være publikum på biblioteket HER Link
Fællessang på Vangede Bibliotek
Link
Onsdag den 27. oktober kl. 19-21
Vangede Bibliotek
Hvis du har mod på at synge i fællesskab, så kom forbi og syng med, når vi slår dørene op for fællessang.
Højskolesangbogen leverer lyrikken og biblioteksleder Anders Busk står for musikken, så det eneste vi mangler, er stemmerne. Fællessangen foregår i Café Caféen, og undervejs er der mulighed for at købe forfriskninger.
Gratis. Tilmelding HER Link
Gentofte Bibliotekernes Podcasts
Link
Lyt til Gentofte Bibliotekernes Podcasts. Du kan finde dem på din podcastplatform eller på genbib.dk. Vi optager mange af vores foredrag som podcast, så du efterfølgende kan høre dem – igen eller for første gang.
Link Lyt til bibliotekets podcasts HER
QUIZ! QUIZ! QUIZ!
Link
Onsdag den 27. oktober kl. 19-21
Dyssegård Bibliotek
Quiz med om alt mellem himmel og jord, når Dyssegård Bibliotek slår dørene op til en stor quizaften. Der vil være salg af lidt vådt til ganen, holdene er på 2-5 deltagere og bibliotekets personale er veloplagte værter.
Kategorierne består af en blanding af værternes påfund, aktuelle emner og publikumsønsker. Hvis du ikke har et hold i forvejen, så meld dig bare til alligevel – vi finder ét til dig.
Gratis. Tilmelding HER Link
Mød Gentoftes grønne ildsjæle
Link
Torsdag den 28. oktober kl. 17-18.30
Dyssegård Bibliotek
Kom og mød nogle af Gentoftes grønne ildsjæle og få inspiration til, hvordan du selv kan få en mere grøn og bæredygtig hverdag.
Arrangementet er et samarbejde mellem Grøn Guide Gentofte og Bæredygtigt Gentofte.
Gratis. Tilmelding HER Link
LØRDAGS.DOK: Mand falder – med besøg af instruktør Anne Wivel
Link
lørdag den 30. oktober kl. 10.30-13.10
OBS: Jægersborg Bibliotek
Hvad sker der, når en kunstner pludselig mister sine evner? Instruktør Anne Wivel har fulgt sin ven, Per Kirkeby, på nært hold, efter en hjerneskade, der forhindrer ham i at arbejde.
Han har ikke bare mistet sin førlighed, men også evnen til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker. Anne Wivel følger Per Kirkebys kamp for at vende tilbage til livet, samtidig med erkendelsen af, hvor lang denne vej er.
Anne Wivel, der har instrueret filmene Mand Falder og Slottet i Italien afrunder formiddagens filmvisning ved at fortælle om tilblivelsen af de to film om maleren Per Kirkeby.
Gratis. Tilmelding HER
Husk at kom til bogcafé – OBS: nye datoer
Link
Få inspiration til efterårets læsning, når Gentofte Bibliotekerne holder en perlerække af bogcaféer. Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekernes læseglade personale et bredt udvalg af deres største læseoplevelser i år.
OBS: Ny dato: Torsdag d. 9. november kl. 18.30 – 20.00 Jægersborg Bibliotek. Tilmeld dig HER Link
Mandag d. 1. november 18.30 – 20.00
Dyssegård Bibliotek. Tilmeld dig HER Link
Tirsdag d. 2. november kl. 16.50 – 18.30
Gentoftegade Bibliotek – afholdes hos Oles Hus på Gentoftegade. Tilmeld dig HER. Link
Onsdag d. 18. november kl. 19.00 – 20.30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier