De seneste år har en række små forlag, kaldet mikroforlag, knopskudt i det danske litterære landskab. Drevet af passionerede og ambitiøse forlæggere, som ønsker at levere kvalitetsbevidst litteratur, udgiver mikorforlagene et bredt udvalg af både oversat litteratur og dansk skønlitteratur og alt fra eksperimenterende nichelitteratur over nobelprisvindere til elskede danske forfattere.

Lørdag den 19. november kan du opleve en række mikroforlag på Gentofte Hovedbibliotek og høre deres forfattere læse op. Læs mere længere nede i nyhedsbrevet.

Vi glæder os til at se jer.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Poul Madsen: Bag forsiden – medier, magt og Messershit

Tirsdag den 15. november kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Kom med ind bag facaden på Danmarks mest stormombruste medie Ekstra Bladet og få indblik i de utallige, opsigtsvækkende afsløringer og shitstorme, Poul Madsen har stået i igennem de 14 år, han var Ekstra Bladets øverste chef. Hør ham fortælle om den meget roste bog Bag forsiden – medier, magt og Messershit, der udkom i år og handler om den mest dramatiske omstilling, danske medier nogensinde har været igennem og om de utallige shitstorme, Poul Madsen oplevede i sine år i spidsen for Ekstra Bladet.

Entré: 35 kr.

Køb billet her 

Amani Meaidi: Forskning for kvinder

Tirsdag den 15. november kl. 19.00-20.30 Jægersborg Bibliotek

Da Amani Meaidi som lægestuderende en dag stod i det dilemma, at hun skulle anbefale et lægemiddel uden selv at kende alle dets risici for bivirkninger, besluttede hun at undersøge sagen nærmere. Det blev til en ph.d., der i foråret sikrede hende den eftertragtede Ph.d. Cup. Amanis drivkraft som læge og forsker er at optimere og kvalitetssikre de lægemidler, der tilbydes til kvinder, og dermed forbedre kvinders livskvalitet. Mød Amani Meaidi og hør, hvorfor hun har fokus på kvinders sundhed og om hendes arbejde med sin ph.d., hvortil hun bl.a. gjorde brug af to millioner menneskers data fra nationale registre.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Bogcafe: 60 fagbøger på 60 minutter

Tirsdag den 15. november kl. 19.00-20.30 Jægersborg Bibliotek

Er du glad for fagbøger, men i tvivl om, hvilke du skal kaste dig over? Faglitteratur er ikke kun for fagfolk. Inden for genren findes der et nærmest uendeligt antal bøger, som er med til at gøre os klogere på en lang række områder. Til denne bogcafe fortæller bibliotekarerne om 60 fagbøger og læseoplevelser på kun én time. Hver titel får ét minuts omtale, så man skal holde hovedet koldt og ørerne stive. Til gengæld går du hjem med 60 gode læseforslag til fagbøger inden for en bred vifte af emner. Vi byder på en lille forfriskning, og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration. Foredraget er en del af Festival for faglitteratur.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Film med introduktion: Scorsese 80 år

Onsdag den 16. november kl. 17.00-19.30 Gentofte Hovedbibliotek

Martin Scorsese fylder 80 år den 17. november, og det fejrer vi med en visning af et af hans mesterværker, en film fra 1976, som fremstår lige så filmisk overvældende og relevant, som da den vandt guldpalmen i Cannes. Filmens intense karakterstudie af taxachaufføren Travis Bickle og dens portræt af en storby præget af ensomhed og undergang, står stadig knivskarpt. Paul Schraders livsgranskende manuskript, Robert De Niros fremragende spil, fotografen Michael Chapmans stemningsfulde billeder og Bernard Herrmanns ørehængende musik samler sig på fornemste vis i Scorseses instruktion, og filmen introducerede også den blot 12-årige Jodie Foster for verden. Før filmen fortæller lektor i film- og medievidenskab Eva Novrup Redvall om det særlige ved Scorseses fascinerende klassiker og placerer samtidig filmen i den filmhistoriske kontekst.

Entré: 25 kr.

Køb billet her 

Bogcafe – 60 skønlitterære bøger på 60 minutter

Torsdag den 17. november kl. 19.00-21.00 Ordrup Bibliotek

De kolde vinteraftener står for døren, men måske er du endnu i tvivl om, hvilke bøger, du skal sætte dig i sofaen med? Til denne bogcafe fortæller bibliotekarerne om 60 bøger og læseoplevelser på kun én time. Hver titel får ét minuts omtale, så man skal holde hovedet koldt og ørerne stive. Til gengæld går du hjem med 60 gode læseforslag. Vi byder på en lille forfriskning, og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Lørdags.dok: Overcoming

Lørdag den 19. november kl. 10.30-12.17 Gentoftegade Bibliotek

Overcoming giver et indblik i kulisserne bag den ellers meget lukkede professionelle cykelverden. Med den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis som hovedperson, følger filmen Riis og hans nye hold, Team CSC, i kampen for at overvinde det umulige: At vinde Tour de France. Ved hjælp af de mest uortodokse metoder, vil generalen (Riis) få en gruppe soldater (rytterne) med meget forskellige baggrunde til at blive til en enhed, som skal sendes ud på en umulig mission. Overcoming er en hudløs skildring af en verden, hvor selv de hårdeste må bukke under for ambitionen. Med den klassiske fortælleform fra fiktionens verden som skabelon, vil rollerne træde i karakter en efter en – heltene, skurkene, forkæmperne, modstanderne og ofrene.

Gratis. Ingen tilmelding.

Mikroforlagsdag: Mød forlag og forfattere

Lørdag den 19. november kl. 10.00-16.00 Gentofte hovedbibliotek

Gentofte Hovedbibliotek inviterer til mikroforlagsdag – en dag dedikeret til de små forlag, deres bøger og forfattere. På dagen kan du høre oplæsninger, finde ny inspiration, komme hjem med en anderledes bog og udfordre dine læsevaner. Samtidig kan du møde de passionerede folk bag mikroforlagene, der giver mulighed for at fordybe dig i den enorme underskov af anderledes og gode udgivelser fra den mindre eksponerede del af den danske litteraturscene.

Du kan møde mikroforlagene Ekbátana, Tredje september, Sidste Århundrede, Ti vilde heste, Aleatorik og Møllegades Boghandel.

Oplæsninger: Kl 13.00: Mikas Lang: Har udgivet bogen Og spøgelser (Melanin II) på forlaget OVO, en bog om protest, afmagt og smerte. Derudover har han oversat faglitteratur om borgerrettighedsforkæmperen Angel Davis og bl.a den anmelderroste Natasha Browns Samling.

Kl 13.30: Fie Martens Ljungmann: læse op fra sin højaktuelle bog under indflydelse udgivet hos Basilisk. En bog der forsøger at genkalde, forstå og komme videre fra et sygdomsforløb med kræft. Og om den ensomme sygdomserfaring og den ensomme erfaring af at ville forbinde sig til verden igen.

Kl 14.00: Jens Kæmpe: Har bl.a udgivet Kunstens regler på Det Københavnske forlag Cris og Guldmann, og hans bøger kredser om det liv, vi lever i dag, hvor ensomhed og klicheer i dagligdagen har en særlig plads.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Det sker også på bibliotekerne:

Klimaspot – Få gode råd på dit bibliotek

Onsdage fra kl. 10-12 i ulige uger på Hovedbiblioteket

Onsdage fra kl. 10-12 i lige uger på Gentoftegade Bibliotek

Magic the Gathering Torsdage kl. 17.00-20.00 på Gentofte Hovedbibliotek

Forfattere om fredagen Fredage kl. 14.00-16.00 på Vangede Bibliotek

Biblioteket anbefaler: Dit fravær er mørke af Jón Kalman Stefánsson

Litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard anbefaler Jón Kalman Stefánssons nye roman, hvor han endnu engang viser, at han mestrer den magiske realisme og kunsten at blæse med stjerner i munden.

På en gravsten, der optræder i starten af romanen, står der: “Dit fravær er mørke, mindet om dig er lys”. Den sætning rammer selve bogens nerve, og herudfra blomstrer hele romanen.

Dit fravær er mørke er nemlig endnu et mesterværk af forfatteren, der på en eller anden måde bliver ved at overgå sig selv. Romanen er på én gang en familiekrønike, en kærlighedsfortælling og en dagligdags beretning om livet på landet. Men mest af alt er det måske en fortælling om fortællingen.

Husk at du kan møde Jón Kalman Stefánsson onsdag den 9. november kl. 17 på Gentofte Hovedbibliotek

Tilmeld dig her 

Læs hele Signes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev