Mød Peter Aalbæk i Gentofte Kino! Vi fejrer 30-års jubilæet af Lars von Triers mesterværk Europa. På denne aften kommer Peter Aalbæk og fortæller anekdoter om tilblivelsen af filmen.
Du kan også opleve en aften i Mangaens tegn! Sensationen My Hero Academia: World Heroes Mission kommer til Gentofte Kino på torsdag d. 11. november. Deres kamp er vores fremtid!
Den 15. november afholder vi forpremiere på den romantiske komedie Venuseffekten, som eren sjov og varm fortælling om familie og om at finde sig selv i kærligheden.
Denne uge byder derudover også på masser af forestillinger af den italienske dokumentarfilm Trøffeljægerne fra Piemonte, hvor Carlo, Sergio og Aurelio – tre elskelige og herligt excentriske mænd med særlige evner, når det handler om at spore den sjældne alba-trøffel i Piemontes skove.
Vi fortsætter med at vise årets Oscarvinder Nomadland på det store lærred i Gentofte Kino. Filmen vandt hele 3 Oscars – både for Bedste Film, men også for Bedste Instruktør og Bedste Kvindelige Hovedrolle.

Vi viser også fortsat både Skyggen i mit øje, James Bond,Margrete den Første og Boss Baby – Det bli’r i familien.

Velkommen i Gentofte Kino!

Europa – Vi fejrer 30-års jubilæet af Lars von Triers mesterværk, ‘Europa’. Peter Aalbæk kommer og fortæller anekdoter om tilblivelsen af filmen.
‘Europa’ udspiller sig i Tyskland efter sammenbruddet i 1945. Til det totalt ødelagte land ankommer en amerikaner med tyske rødder (Jean-Marc Barr) og et ønske om at medvirke til genopbygningen.
Han får arbejde som sovevognskontrollør og bliver på rejsen gennem landet vidne til ødelæggelserne, men får også kontakt til selskabets ledelse og især chefens datter (Barbara Sukowa), der har forbindelse til en nazistisk undergrundsorganisation, de såkaldte Varulve.
Filmens fototeknik var ret kompliceret, da den blev lavet helt uden digitale effekter. Den subtile blanding af sort/hvid og farve i samme billedflade giver et fingerpeg om, at von Triers ærinde er en form for idédrama. Verfremdungs-konceptet med en hypnotisør-stemme, der tæller ned til filmens start, har Trier siden genbrugt i ‘Antichrist’.
Søndag den 14. november kl. 19.30 Billetpris: 100 kr.
Køb billetter
My Hero Academia: World Heroes Mission Kom til japansk Manga-aften i Gentofte Kino!
Da en skummel organisation truer med at sætte en stopper for alle superkræfter, står verdenens skæbne på spil. Med kun to timer til civilisationens kollaps arbejder Deku, Bakugo og Todoroki sammen, men der er endnu et problem: Deku er efterlyst over hele verden. Bemærk filmen er med original japansk tale og danskeundertekster.
Torsdag den 11. novemberkl. 20.00 Billetpris: 100 kr.
Køb billetter
Venuseffekten Filmen er en del af Biografklub Danmarks forpremiereprogram
Liv er i starten af 20’erne og arbejder på familiens gartnergård i provinsen, da hun helt uforberedt forelsker sig i den kaotiske og eventyrlige Andrea, der midlertidigt er flyttet ind en campingvogn i sin onkels æbleplantage. Liv har knap nok klippet navlestrengen til sine forældre, da Andrea brager ind i hendes liv. Da tingene samtidig tager en højst uventet drejning i familien, må Liv én gang for alle finde ud af, hvem hun er, og hvor hun hører til, og at kærlighed og familie kan se ud på mange måder. VENUSEFFEKTEN er et komediedrama om at turde elske hinanden og sig selv – en sjov og varm fortælling om familie og om at finde sig selv i kærligheden.
Mandag den 15. novemberkl. 20.00 Billetpris: 50 kr.
Køb billetter
Trøffeljægerne fra Piemonte ‘Trøffeljægerne fra Piemonte’ vil appellere stærkt til både foodies og madører, hundeejere, Italiens-elskere og alle med smag for smukt iscenesatte dokumentarer med virtuost drevne fortællinger. Filmens hovedpersoner er Carlo, Sergio og Aurelio – tre elskelige og herligt excentriske mænd med særlige evner, når det handler om at spore den sjældne alba-trøffel i Piemontes skove. Humoren, både skæv og overgiven, bidrager væsentligt til fornøjelserne, men der hviler også en rørende melankoli over alle fortrædelighederne, for hvordan skal det dog gå med den stolte trøffeljæger-tradition, når filmens elskelige persongalleri indenfor en pænt overskuelig tidshorisont stempler ud?
Se alle spilletider og køb billetter
Nomadland Tag med på en rejse gennem det vestlige USA med Chloé Zhaos anmelderroste spillefilm Nomadland, vinder af 3 Oscars for Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste Kvindelige Hovedrolle, samt Golden Globes for Bedste Spillefilm (Drama) og Bedste Instruktør. Nomadland følger Fern (McDormand), som efter et økonomisk sammenbrud i en industriby på landet i Nevada, pakker sin varevogn og tager afsted for at udforske livet uden for det konventionelle samfund som en moderne nomade.
På rollelisten i Nomadland finder man den nu tredobbelte Oscar-vinder Frances McDormand (Fargo; Three Billboards Outside Ebbing, Missouri og Nomadland), Oscar-nominerede David Strathairn (Good Night, and Good Luck), samt de virkelige nomader Swankie, Bob Wells og Linda May, som alle optrådte i Jessica Bruders roste bog, som Zhao har filmatiseret.
Se spilletider og køb billetter
Skyggen i mit øje Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen.Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fraRoyal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København.Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtetned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly tilat tro, at målet ligger under røgsøjlen…
Se alle spilletider og køb billetter
No Time To Die Film nr. 25 i rækken om agent 007 med licens til at dræbe er blevet taget rigtigt flot imod af danskerne! I Gentofte Kino har filmen nu overtaget førstepladsen som den største James Bond-film nogensinde – 1000 tak til alle jer gæster, som har set det seneste kapitel i 007-serien! Og der er stadig rig mulighed for at se den – følg linket nedenfor.
Se alle spilletider og køb billetter
Særarrangementer i Gentofte Kino
Filmklassikeren Ordet – Med introduktion af GentofteProvstis nye provst, Yvonne Alstrup
Oplev Carl Th. Dreyers legendariske filmatisering af Kaj Munks drama Ordet, som denne aften introduceres af Gentoftes nye provst, Yvonne Alstrup. Carl Th. Dreyers Ordet er en af filmhistoriens mest centrale værker og stiller skarpt på den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse. Filmen er minimalistisk kølig i sin perfektion og en rejse ind i det næsten ordløse. Ordet blev Dreyers største kommercielle succes, og den vandt mere hæder og flere priser end resten af hans film tilsammen.
Onsdag den 17. novemberkl. 19.30 Billetpris: 100 kr.
Køb billetter
Cliff Richard: The Great 80 Tour –med særlig introduktion af Jørgen de Mylius
Oplev Sir Cliff Richard på en kæmpe turné for at fejre sin 80-års fødselsdag og en glitrende musik- karriere, der strækker sig over seks årtier. Inden vi ser koncerten på det store lærred, får vi særligt besøg af Jørgen de Mylius, som er personlig ven med Cliff Richard, og som denne aften introducerer koncerten. Med udgivelsen af sin debut-single steg Cliff Richard til superstarstatus, og han fik sin første nr. 1 med sin femte single, Living Doll, i 1959. Med en storslået karriere kan han prale afadskillelige nr. 1 singler, en optagelse i Eurovision Song Contest og et ridderkors.
Mandag den 29. novemberkl. 19.30 Billetpris: 175kr.
Køb billetter
Casablanca -Med udgangspunkt i Filmmagasinet BOGART stilles spørgsmålet: ”Er filmkritik nødvendigt?” Dagbladet Informations filmredaktør, Christian Monggaard analyserer inden filmstart.
‘Casablanca’ har status som den ultimative kærlighedshistorie, og Ingrid Bergmans tårevædede ansigt har nærmest ikonstatus i den vestlige populærkultur.
Både kendingsmelodien ’As Time Goes By’ og slutscenen (”Det her kan blive begyndelsen til et smukt venskab”) har for længst indskrevet sig som klassiske øjeblikke i filmhistorien. Men man skylder også at nyde Conrad Veidts hælesmækkende naziskurskurk major Strasser, der aldrig får gennemført sin telefonsamtale. Selv statisterne er i særklasse og bidrager til skabelsen af en livlig og rigt befolket filmverden.
Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig i Marokko. Den amerikanske eventyrer Rick Blaine (Humphrey Bogart) driver en natklub i Casablanca, som er tilholdssted for mennesker, som håber at få udrejsetilladelse til Lissabon og herfra komme videre til USA. Ind af døren træder modstandsmanden Victor Laszlo sammen med sin kone Ilsa Lund (Ingrid Bergman), som Rick har haft et kærlighedsforhold til i Paris, inden tyskerne invaderede byen (‘Was that canon fire or is it my heart pounding?’). Ilsa og Rick genfinder deres kærlighed, men skæbnen modarbejder dem.
Manuskriptet blev skrevet sideløbende med optagelserne, og Bergman koketterede undervejs med, at hun ikke vidste, hvem hun skulle forlade Casablanca sammen med. Selvom Bogart ifølge Bergman var køligt reserveret off-screen, er de sublime sammen på celluloid: Barske, introverte Bogart og smukke, generøse Bergman. Nej, et kys er ikke bare et kys.
Onsdag den 1. decemberkl. 19.30 Billetpris: 100kr.
Køb billetter
Love Actually -med bobler, honninghjerter og hyggelig julestemning
Glæd dig til den ultimative romantiske julefilm, når Gentofte Kino viser den britiske ‘Love Actually’.
‘Love Actually’ er blevet en moderne klassiker, som mange genser hvert år til jul. Gentofte Kino giver dig nu chancen for at se eller gense filmen på det store lærred! Vi inviterer til romantisk julehygge og serverer et honninghjerte og et glas lækre bobler til filmen.
Tirsdag den 7. decemberkl. 20.00 Billetpris: 150kr.
Køb billetter
Den tid på året -Mød Paprika Steen og manuskriptforfatter Jakob Weis.
Mød instruktør og skuespiller Paprika Steen, samt filmens manuskriptforfatter Jakob Weis, som kommer forbi Gentofte Kino og introducerer denne særlige forestilling af Paprika Steens klassiske julefilm ”Den tid på året”.
Vi serverer glögg til alle inden vi går i salen.
Hjemme hos Katrine og Mads emmer det af jul, – alt er præcist ligeså kaotisk og traditionelt som det altid plejer at være, når familien skal samles denne ene aften om året for at spille ’generationsspillet’ som den ideelle og lykkelige familie. Men under overfladen lurer mange års uudtalt jalousi, mistro og misforståelser mellem de to søstre, deres ægtemænd og deres fraskilte forældre, da de samles under samme tag i duften af juleand og rødkål. Mens spydigheder fyger hen over et veldækket bord, bryder mange års misundelse ud i lys lue, da de afbrydes af lillesøster, som pludselig melder sin ankomst med ny mand og papdatter. Det bliver en uforglemmelig og underholdende hjerternes fest i familiens skød.
Mandag den 13. decemberkl. 19.30 Billetpris: 135kr.
Køb billetter
Vi viser stadig
Margrete den første Succeen er enorm! Årets store danske historiske drama med Trine Dyrholm i hovedrollen som den magtfulde dronning er blevet taget utrolig godt imod i Gentofte Kino
Se spilletider og køb billetter
Boss Baby – Det bli’r i familien Der var engang to brødre … Dengang, da fantasifulde Tim opdagede, at hans lillebror Ted i virkeligheden styrede verden fra det hemmelige Babycorp. Men det er længe siden. Brødrene er blevet voksne og er gledet fra hinanden. Ted er en succesfuld – og meget rig – direktør for en investeringsfond, mens Tim er hjemmegående far med to dejlige børn. Syv-årige Tabitha er imidlertid vidunderligt opvakt og allerede indskrevet på eliteskolen Acorn Centeret. Nå ja, og så nærmest tilbeder hun sin succesrige onkel Ted. Tim på sin side er bange for, at hun går glip af sin barndom.
Se spilletider og køb billetter
Print ugens program
Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev