Med titlen som Byens Bedste Filmoplevelse følger et stort ansvar, og vi gør selvfølgelig vores bedste for at leve op til den fornemme titel. Derfor er sensommeren og efteråret fyldt med spændende særarrangementer, og vi kan nu løfte sløret for en helt særlig forpremiere:
Skuespiller Trine Dyrholm og instruktør Charlotte Sieling kommer forbi og introducerer storfilmen Margrete den første .

Oscarvinderen The Father er tilbage i Gentofte Kino for en kort bemærkning med en enkelt visning mandag den 6. september kl. 18.30.

Husk også, at det er på fredag den 3. september, vi åbner Golden Days festivalen med den legendariske filmklassiker Cleopatra . Borgmester Michael Fenger byder velkommen, og vi glæder os meget til at præsentere en af filmhistoriens mest storslåede film.

Ugens premierefilm

Pinocchio

Det verdenskendte eventyr, som du aldrig har set det før: med banebrydende teknik, opsigtsvækkende specialeffekter og sminke og fantastiske landskaber.

I Matteo Garrones live-action tolkning af det klassiske italienske eventyr oplever vi træskæreren Geppetto, hvis trædukke Pinocchio under magiske omstændigheder vækkes til live. Den godtroende Pinocchio bliver let ledt på gale veje, hvilket fører ham ud på en eventyrlig rejse fyldt med magiske væsener og fantastiske optrin blandt venner og fjender. Drømmen om at blive en rigtig dreng kan dog først virkeliggøres, hvis han en gang for alle begynder at lytte til sin far.

Filmen vises med dansk tale.

Premiere 4. september i Gentofte Kino

Se spilletider og køb billetter

Kommende arrangementer

Mød Trine Dyrholm & Charlotte Sieling

Mød skuespiller Trine Dyrholm og instruktør Charlotte Sieling, når Gentofte Kino inviterer til eksklusiv forpremiere på storfilmen Margrethe den første

Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve storfilmen Margrete den første til eksklusiv forpremiere. Filmen introduceres af hovedrolleindehaver Trine Dyrholm og filmens instruktør, Charlotte Sieling.

Tirsdag den 14. september kl. 19.00

Billetpris 110 kr. inkl. introduktion

Køb billetter

Eksklusiv premiere

Kom til premiere på storfilmen DUNE med foredrag og introduktion af Morten Søndergaard om universet og
bøgerne bag filmen

Tag med på et mytisk og storslået eventyr, når Gentofte Kino inviterer til eksklusiv premiere på den nye filmatisering af sci-fi klassikeren DUNE. Det bliver en storslået premiereaften med særligt besøg af Morten “Marvel” Søndergaard, som vil gøre os meget klogere på hele DUNE-universet og forfatteren bag den internationale bestseller, Frank Herbert.

Torsdag den 16. september kl. 19.30

Billetpris 125 kr. inkl. foredrag og introduktion til DUNE-universet

Køb billetter fra 2. september kl. 10.00

Golden Days

Golden Days åbningsfest

Glæd dig til at opleve storfilmen Cleopatra, når Gentofte Kino er vært for åbningen af årets Golden Days festival

Borgmester Michael Fenger og projektleder for Golden Days i Gentofte
Eva Greve Mortensen byder velkommen, når Gentofte Kino og Golden Days Gentofte skyder festivalen i gang med storfilmen Cleopatra. Filmen fra 1963, med Elizabeth Taylor i glansrollen som den egyptiske dronning, er den episke fortælling om Cleopatra og hendes stormombruste forhold til Julius Cæsar (Rex Harrison) og Marcus Antonius (Richard Burton).

Cleopatra er fortsat en af de dyreste produktioner i filmhistorien, og filmen er på alle måder storslået, så der er i den grad noget at glæde sig til. Statister i tusindvis samt de storslåede kostumer og filmens enorme budget har bidraget til dens ikoniske status, og vi glæder os til at vise filmen på det store lærred.

Fredag den 3. september kl. 18.00

Billetpris 150 kr. inkl. introduktion og et glas vin

Køb billetter

Mig & Afrodite

Gentofte Kino sætter spot på det græske tragediekor, når vi viser Woodys Allens fantastiske komedie Mig & Afrodite, hvor et kor har en afgørende rolle

Mig og Afrodite er historien om sportsjournalisten Lenny og hans ambitiøse kone, der adopterer drengen Max. Alt er for en tid lykkeligt, man da ægteskabet begynder at gå skævt, sætter Lenny sig for at finde Max’ biologiske mor. Til hans store forskrækkelse er hun prostitueret, og Lenny gribes af en hellig ild: Han vil redde den faldne kvinde!

Gennem hele filmen er handlingen kommenteret af et græsk tragediekor, der ligesom i det antikke græske teater, fungerer som et kommentarspor, der sætter handlingen i perspektiv.

Filmen introduceres af Mads Bertelsen, som underviser i oldtidskunstskab og som vil gøre os klogere på det græske kor og den antikken græske tragedie.

Søndag den 19. september kl. 20.00

Billetpris 100 kr. inkl. introduktion om den græske tragedie

Køb billetter

Filmklassikere

GentofteNatten med gratis film

Glæd dig til gratis visning af filmklassikeren Mordets Melodi fra 1944 til GentofteNatten i Gentofte Kino

Gentofte Kino viser helt ekstraordinært en af dansk films første rigtige spændingsfilm – Mordets Melodi fra 1944. Mordets Melodi, der er et ægte mordmysterium, blev en kolossal publikumssucces. Filmen er instrueret af Bodil Ipsen og på rollelisten ses bl.a. Poul Reichhardt, Ib Schønberg og eminente Gull-Maj Norin i rollen som natklubsangeren Odette. Filmen introduceres af biografdirektør Sune Lind Thomsen.

Fredag den 24. september kl. 20.00

Gratis visning i forbindelse med GentofteNatten

Køb billetter

ORDET med introduktion

Oplev Carl Th. Dreyers legendariske filmatisering af Kaj Munks drama Ordet, som denne aften introduceres af Gentoftes nye provst, Yvonne Alstrup

Carl Th. Dreyers Ordet er en af filmhistoriens mest centrale værker og stiller skarpt på den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse.

Til at introducere filmen får Gentofte Kino besøg af den nye provst i Gentofte, Yvonne Alstrup.

Filmen er minimalistisk kølig i sin perfektion og en rejse ind i det næsten ordløse. Ordet blev Dreyers største kommercielle succes, og den vandt mere hæder og flere priser end resten af hans film tilsammen.

Onsdag den 17. november kl. 19.30

Billetpris 100 kr. inkl. introduktion

Køb billetter

Tilbage i Gentofte Kino

The Father

Det Oscarvindende drama med Anthony Hopkins og Olivia Colman i hovedrollerne er for en kort bemærkning tilbage i Gentofte Kino med en enkelt visning

Anthony er en kultiveret mand. Han lytter til opera, spiller klassisk musik og læser stor litteratur. Men Anthony har Alzheimers, og det skaber store udfordringer for hans omsorgsfulde datter, Anne. Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som mulig for sin far ved at lade ham blive i sine vante omgivelser. Anthony skræmmer imidlertid alle sine hjemmeplejere væk, og efterhånden som hans greb om virkeligheden smuldrer, bliver Anne nødt til at træffe et svært valg – for sig selv og for sin far.
Filmen er en del af Biografklub Danmark

Mandag den 6. september kl. 18.30

Køb billetter

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev