Movia har til morgen kontaktet ukrainske flygtninge og annulleret deres kontrolafgift

To ukrainske flygtninge, der mandag fik udstedt en kontrolafgift i buslinje 381, har fået annulleret deres afgift. Movia vil ikke kræve billet i bus og lokaltog for ukrainske flygtninge, hvis de viser ukrainsk pas. Movia beklager den misforståelse, det nye regelsæt har medført.

“Vi har her til morgen været i kontakt med Center Sandholm, hvor de ukrainske flygtninge bor, da vi ikke har deres telefonnumre. Personalet på centeret har været meget hjælpsomme og lovet at give de to ukrainske flygtninge besked med det samme om, at vi undskylder, ligesom de selvfølgelig ikke skal betale afgiften. De har meget andet at tænke på, så dette skal ikke være en bekymring”, fortæller Camilla Struckmann, der er direktør for kommerciel og kunder i Movia.

Søndag meddelte Transportministeriet, at ukrainske flygtninge i Danmark kan rejse videre i Danmark uden billet hos DSB og Arriva, når de fremviser et gyldigt ukrainsk pas. Movia er ikke omfattet af ordningen og blev heller ikke informeret om den, og det har givet anledning til tvivl om, hvordan kontrollørerne skulle håndtere sagen.

“Movia udviser selvfølgelig konduite i sådan en situation, og derfor er afgiften naturligvis også annulleret. Samtidig har vi mandag indført samme regel som den, Transportministeriet har aftalt med DSB, så ukrainske flygtninge ikke skal betale for billet i busser og lokaltog, hvis de fremviser et gyldigt ukrainsk pas”, siger Camilla Struckmann.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev