Så er Holte Vinlager atter på banen med yderst spændende vine!

I Muscadet Sèvre-et-Maine laver man ultra klassiske vine på Melon-druen, som af en eller anden mystisk årsag er ekstremt overset. Muscadet er nemlig ifølge Holte Vinlager den mest pålidelige og budgetvenlige hvidvin i verden, da stort set enhver flaske har den forventede klassiske stil: Let og cremet med en blid frugtprofil samt høj syre og mineralitet.

Oplev tre imponerende indgangsvine eller smag på det ypperste, appellationen har at byde på, med de  spritnye cru’er, hvor kvaliteten, lagringstiden og gemmepotentialet bare er højere! Holte Vinlager introducerer sine fem bud på skønne Muscadet-vine således:

“Grand Chène, 2022 Muscadet Sèvre-et-Maine
Den perfekte introduktion til Muscadet! Dette er en charmerende og livlig hvidvin, som er frugtig, blomstrende og mineralsk med masser af citrus og æble. Vinen har et friskt og saftigt udtryk og fremstår utroligt klassisk. Muscadet findes i flere kvalitets- og prisniveauer, men selv topvinene er til at betale! Til småpenge får du her foden indenfor området med denne lette og delikate sag. Køb den her.

Sur Lie, 2020 Muscadet Sèvre-et-Maine
Denne vin er lagret 12 måneder ”sur lie”, på gærresterne, som giver en større fedme og komplekse ristede noter. Dette er en ren og frisk Muscadet med lækre noter af citron, pære og hvide blomster, samt god syre og udpræget mineralitet. En Muscadet kan kaldes ”Sur Lie”, hvis vinen lagrer på bundfaldet mellem 5 og 14 måneder – ligesom denne klassiker! Køb den her.

Comte Leloup, 2018 Muscadet Sèvre-et-Maine
Fra en skiferholdig jordbund med 100 år gamle stokke, kommer denne Muscadet, som har lagret 14 måneder sur lie. Her får du endnu større koncentration og modenhed med den klassiske blide smagsprofil. Oplev her, hvordan sur lie-lagringen giver mere dybde, cremethed og kompleksitet til vinen. Her får man desuden også lidt mere alder, som blødgører vinen yderligere. Køb den her.

Clisson, 2018 Muscadet Sèvre-et-Maine
Clisson var en af de første cru’er, der blev oprettet. Denne vin kommer fra granitjorden i enkeltmarken, Le Sillon des Braudière, og er lagret hele 35 måneder sur lie. Forvent en elegant lethed med delikate noter af citron, pære og hvid fersken. Teksturen føles fed og nærmest olieret grundet dens lange lagringstid på gærresterne. Elegant, let og dybt kvalitetsbetonet cru! Køb den her.

L’Oree, 2018 Muscadet Sèvre-et-Maine
Château la Turmelière er et gammelt vinhus i cru’en, Château-Thébaud, hvor jordbunden hovedsageligt består af granit og gnejs. Med en sur lie-lagring på 43 måneder får du her den mest fyldige og dybe vin fra Chéreau Carré! Man undres virkelig over, at en af verdens mest gemmeværdige hvidvine kan skaffes til under 200 kr. Muscadet er bare her, man får allermest for pengene! Køb den her.”

Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev