Nærumbanen skal have udskiftet ca. 7.000 sveller, og derfor lukker Lokaltog A/S for togene fra 5. september til 9. oktober 2022. Nærumbanens kunder kan i stedet benytte togbusser, som indsættes, mens arbejdet står på.

Som en del af vedligeholdelsen af Nærumbanen, skal der om kort tid udskiftes ca. 7.000 af de sveller, der holder banens skinner. Det er sidste etape af et større vedligeholdelsesarbejde, hvor Lokaltog i løbet af de seneste år har udskiftet Nærumbanens gamle sveller med nye.

“Sådan en større vedligeholdelsesopgave medfører desværre lidt længere rejsetid for vores kunder, da vi er nødsaget til at lukke banen helt i en periode. Vi beklager selvfølgelig de gener, som kunderne vil opleve i den forbindelse”, siger Mie Rajcic, der er driftsdirektør i Lokaltog A/S og tilføjer:

“Når togene på Nærumbanen igen kører fra 10. oktober 2022, så er samtlige sveller udskiftet og kan holde mange år frem. Den gevinst, vores kunder kan se frem til, er en roligere og mere komfortabel rejse, da sporene efterfølgende vil ligge meget bedre og mere stabilt end i dag”, lover hun.

Nærumbanens kunder kan i stedet for det normale tog benytte togbusser i hele perioden fra kl. 05.20 om morgenen og indtil kl. 01.40 om natten. Dog er der ikke 10-minutters drift i myldretiden som normalt. Se tider for togbusserne på www.lokaltog.dk og fra 31. august på www.rejseplanen.dk.

Bro og overkørsler renoveres også

For at genere togdriften mindst muligt har Lokaltog A/S planlagt renovering af broen over Gl. Lundtoftevej og fornyelse af overkørslerne fire forskellige steder på banestrækningen samtidig med, at svellerne udskiftes.

“Ved at løse flere forskellige vedligeholdelsesopgaver på én gang, undgår vi at indstille driften af flere omgange. Til gengæld kan naboer til de steder, hvor der arbejdes, ind imellem opleve støj og kørsel med tunge maskiner i den kommende tid. Langt det meste kommer til at foregå i dagtimerne på hverdage. Men det vil også være nødvendigt med natarbejde en gang imellem, og vi beklager naturligvis de eventuelle gener, som naboerne i korte perioder kan komme til at opleve”, siger Mie Rajcic.

Fakta om Nærumbanen

Nærumbanen er 7,8 kilometer lang og kører mellem Nærum og Jægersborg. Toget betjener de otte stationer Nærum, Ravnholm, Ørholm, Brede, Fuglevad, Lyngby Lokal, Nørgaardsvej og Jægersborg.

Kontaktinformation

Lokaltog A/S, tlf. 23 30 79 10 eller post@lokaltog.dk

Lokaltog driver jernbanestrækninger over hele Sjælland samt Lolland og Falster. Vi sørger for, at vores kunder kommer trygt, sikkert og komfortabelt på job, på indkøb, i skole og ud i ferielandet. Det er vores mål at kombinere præcision og professionalisme i driften med en god service. Lokaltog er et dansk jernbaneselskab, der driver ti privatbaner. Vi transporterer hvert år mere end 9,4 millioner passagerer sikkert frem til deres destination.

Lokaltog A/S Jættevej 50 – 4100 Ringsted – post@lokaltog.dk – Tlf: 23 30 79 10

Copyright: Movia Foto: Ulrik Jantzen

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev