Miljøminister Lea Wermelin har udpeget Per Kølster som ny formand for Nationalpark Kongernes Nordsjællands bestyrelse. Sammen med de 14 bestyrelsesmedlemmer får han ansvaret for at drive og udvikle nationalparken, og han glæder sig til at komme i gang med opgaven.

Bestyrelsesarbejde ligger ikke fjernt fra Per Kølster. Tværtimod trådte han i starten af marts tilbage som formand for Økologisk Landsforening efter ni år på posten. Derudover er Per Kølster medejer og direktør af Kølster Malt & Øl og blandt meget andet tidligere landmand hos Aarstiderne A/S ved Krogerup Avlsgaard i Humlebæk.

Per Kølster overtager formandsposten for nationalparkbestyrelsen fra Carl Frederik Bruun, der har været formand de seneste fire år.

Ud over formanden har miljøministeren udpeget 12 af de 14 bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsesmedlemmerne er udpeget på baggrund af indstillinger fra de organisationer, myndigheder og foreninger, der har fået plads i nationalparkens bestyrelse. Blandt dem er der både gengangere og nye ansigter, der senere vil blive suppleret af to medlemmer af nationalparkrådet, som i den nærmeste fremtid bliver nedsat af bestyrelsen.

Udpegningen af bestyrelse og formand gælder for en 4-årig periode gældende fra den 11. april 2022 til den 10. april 2026.

Læs mere om den nye bestyrelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev