Ved en reception i strålende solskin på terrassen på plejehjemmet Salem overrakte borgmester Hans Toft kommunens initiativpris på 25000 kr til lokalhistorikeren Niels Ulrik Kampmann Hansen.

Niels Ulrik fik prisen for sit arbejde gennem mange år med at formidle Gentoftes lokalhistorie. Hans Toft fremhævede prismodtagerens store engagement og hans vedholdende initiativ. Niels Ulrik Kampmann Hansen er tidligere lektor på Aurehøj Gymnasium og nuværende næstformand i Lokalhistorisk Forening.

Efter prisoverrækkelsen var der stor tilslutning til en vandretur i det centrale Gentofte, hvor vi skulle finde kulturspor fra den gamle landsby. Turen startede ved kirken med besøg ved kendte grave, hvor vi hørte om de afdøde personers liv og betydning for Gentofte. Derefter hørte vi om de store gårde f.eks Kløckers gård, hvor nu plejehjemmet Salem og plejeboligerne Kløckers Have ligger. Herefter gik turen langs søen med den romantiske grotte og de gamle huse. Vi så Torps lyserøde hus og hørte om fiskeri og bådudlejning. Turen sluttede på Gentoftegade med de markante nyere bygninger.

Niels Ulrik Kampmann Hansen delte ud af sin store viden om Gentofte. Det var en dejlig eftermiddag. Dit Gentofte ønsker tillykke med prisen.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev