På søndag er det første søndag i advent, og de første julearrangementer både for voksne og for børn er begyndt at indfinde sig i programmet på bibliotekerne. Hold øje med genbib.dk/arrangementer og søg evt. på JUL for at se bibliotekernes julede arrangementer – nogle af dem, kan du også læse om her i nyhedsbrevet.
Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.
MVH Gentofte Bibliotekerne
Klub Klassisk: De største klaverværker
Tirsdag den 7. december kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek
Eskild Winding er klassisk uddannet pianist og vært på P2, hvor han præsenterer lytterne for klassisk musik i programmet Grammofon. Et program med undertitlen “Ikke så meget snak”. Til denne lytteklub får Eskild Winding dog rig mulighed for at fortælle om, hvilke klaverværker der efter hans mening er blandt de største og spille dele af dem på bibliotekets flygel. Vi skal høre kompositioner af blandt andre Beethoven og Chopin, krydret med fascinerende historier om både komponist og værk. Tilmeld dig Klub Klassisk nyhedsbrev ved at skrive til sza@gentofte.dk.Entré: 35 kr.
Om Malk De Koijn: Sneglzilla
Onsdag den 8. december kl. 16.50-19.00Gentoftegade Bibliotek
Sneglzilla (2002) er en skyskraber inden for dansk hiphop. Her næsten 20 år efter albummet udkom stadig står det skarpt (og skævt) som et utroligt gennemarbejdet og kvalitetstungt album i dansk musik. Kulturformidlerne (og Malk de Koijn-nørder) Peter Nordahl og Morten Krøier vil denne aften dykke ned i albummet. Både de rablende sjove, skarpe og fantasifulde tekster skal under luppen og de kreative, fængende og samplebaserede beats skal vendes. I løbet af aftenen skal vi høre hele albummet fra start til slut på fuldfed vinyl! Vær med når vi sammen nørder kult-trioen, som af mange Malk-fans bliver kaldt for verdens bedste gruppe.
Gratis.
Marie Tetzlaff: Fjodor Dostojevskij 200 år *FÅ BILLETTER TILBAGE*
Onsdag den 8. december kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek
I år er det 200 år siden, at den russiske forfatter og filosof Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij blev født. Dostojevskijs forfatterskab er mere levende end nogensinde, og han regnes blandt verdenslitteraturens største forfattere. Denne aften kan du høre Marie Tetzlaff fortælle om det vigtige arbejde at oversætte Dostojevskij. Tetzlaff er kommet i Rusland i mere end 40 år og har senest været leder af Det Danske Kulturinstitut i St. Petersborg fra 2018 til 2020. I årene 1988-1994 var hun ansat på Weekendavisen med Rusland som stofområde, og fra 1995-2017 var hun redaktør, litteraturjournalist og – anmelder på Politiken. Marie Tetzlaff har oversat en lang række af de russiske klassikere til dansk og er kendt fra bl.a. Smagsdommerne på DR2 og fra Louisiana Live.
Entré: 35 kr.
Jazzkoncert: Antonia Stahnke synger jazzede julesange
Torsdag den 9. december kl. 19.00-20.15Ordrup BibliotekKom i julestemning med en række smukke jazzede julesange. Den charmerende og dygtige sangerinde Antonia Stahnke er uddannet skuespiller, sanger og danser fra American Musical Theatre Academy of London og den ligeså charmerende og dygtige pianist David T. Mortensen, som akkompagnerer Antonia, er uddannet cand. mag. i musikhistorie og pt. under uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Antonia vil synge de allerbedste jazzede juleklassikere som Santa Baby og Merry Little Christmas, men også nogle gode, gamle danske julesange, som hun vil jazz’e lidt op.Gratis.
Gentofte Plademesse 2021
Lørdag den 11. december kl. 11.00-15.00Gentofte Hovedbibliotek
Vinylpladerne har igennem de sidste par år fået en gevaldig revival, og overalt i Danmark bliver der holdt store plademesser, hvor folk udveksler og sælger plader til hinanden. Det får du igen mulighed for på Gentofte Hovedbibliotek, hvor samlere, sælgere og almindeligt interesserede mødes. Kom forbi og gør et kup, for det bliver der rig mulighed for. Hvis du er interesseret i at få et bord til rådighed, så send en mail til sza@gentofte.dk. Man kan også medbringe CD’er, DVD’er og computerspil.Gratis. Ingen tilmelding.
Foredrag: Det’ cember – historien om tvs julekalendere
Lørdag den 11. december kl. 11.00-13.00Ordrup BibliotekTraditionen for julekalenderserier i dansk tv har vokset sig stor, siden DR åbnede den første låge i 1962. I dette foredrag ser vi tilbage på 60 år med hånddukker, tagmus, arkivnisser, kartoffelavlere og provoer i jordhuler, og fortæller om den unikke tv-genre, der i 1960’erne rejste fra Sverige til Danmark. Vi skal høre, hvordan genren har udviklet sig fra de tidlige programmer, der var primitivt dukketeater i sort-hvid, til nutidens ambitiøse, fantasyinspirerede familieserier som Pagten og Tidsrejsen fra DR og TV2s kalendersucceser og familiehits som Pyrus-serien og fortællingen om Tinka. Journalist, forfatter og julekalenderekspert Brian Iskov guider os igennem 60 års danske julekalenderhistorier for både børn og voksne.
Gratis.