I mandags blev de ti nominerede til Læsernes Bogpris 2022 offentliggjort, og afstemningen foregår frem til søndag den 17. april. Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker, og du kan være med til at bestemme, hvem der skal vinde prisen. Vinderen afsløres på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2022 i Aalborg den 21. april. Se de nominerede til prisen længere nede i nyhedsbrevet, og læs mere om hvordan du stemmer.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Fernisering: Kunstprojektet ‘Sammen om bænken’

Torsdag den 7. april kl. 16.00-18.00 Gentofte Hovedbibliotek

Kunstprojektet ‘Sammen om bænken’ er et samarbejde mellem deltagere fra Instituttet for Blinde og Svagtseende og to eksterne kunstnere. Kunstværket er skabt af deltagernes personlige keramikkakler, der indgår som en del af det samlede værk: En bænk med forskellige finurlige figurer og fabeldyr. Værket udstilles nu på Gentofte Hovedbibliotek i halvanden måned.

Til ferniseringen vil der være taler fra borgmester Michael Fenger og Marie Fasmer, der er leder af Instituttet for Blinde og Svagtseende.

Læs mere om projektet her 

Klub Jazz: Jaco Pastorius på det store lærred

Mandag den 11. april kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

I 1976 omdefinerede Jaco Pastorius’ melodiske basstil instrumentets rolle i moderne musik. Fra den ene dag til den anden hyldede kritikere ham som fremtiden for moderne musik, og han blev sammenlignet med ikoner som David Bowie, Tom Waits, Patti Smith, Bryan Ferry, Lou Reed og Herbie Hancock. Drevet af sit eget ønske om at skabe den musik, han selv ønskede at høre, forvandlede Jaco sig selv fra en fattig Florida-dreng til en international sensation – alt sammen uden nogen formel musikalsk træning. I denne film får man hele hans historie og forstår, hvilket unikt talent han var. Tilmeld dig Klub Jazz nyhedsbrev ved at sende en mail til sza@gentofte.dk.

Gratis.

Tilmeld dig her 

FLUGT: Danmarks flygtningemuseum

Tirsdag den 12. april kl. 19.00-21.30 Gentofte Hovedbibliotek

I disse uger oplever Europa en flygtningekrise, som ikke er set siden afslutningen på 2. verdenskrig. Men hvad skete der egentlig dengang? Lige nu ser vi både civilsamfund og myndigheder pulje ressourcer i et hidtil uset omfang for at hjælpe de mennesker, der er på flugt fra krigen i Ukraine.

Men hvordan har vi håndteret sådanne kriser tidligere? Og hvordan oplevede de mennesker, som for snart 80 år siden flygtede fra den sovjetiske hær, flugten – og den efterfølgende tid i de danske flygtningelejre?

Museumsinspektør og forfatter John V. Jensen vil denne aften fortælle historien om de cirka 250.000 tyske flygtninge, som fandt vej til Danmark fra det daværende Østpreussen, og om arbejdet med etableringen af det nye museum FLUGT. Museet er Danmarks første flygtningemuseum og åbner i sommeren 2022 i Oksbøl ved den jyske vestkyst. Museet er tegnet af Bjarke Ingels Group og stiller skarpt på historien om flygtninge i fortid og nutid – med afsæt i fortællingen om de mange tyskere, som flygtede til Danmark i slutningen af Anden Verdenskrig. Lokalarkivar Søren Stubkjær fra Gentofte Lokalarkiv vil ved samme lejlighed fortælle om de tyske flygtninges ophold i Gentofte og vise billeder og film fra tiden.

Entré: 40 kr.

Køb billet her 

Læsernes Bogpris 2022: Hvem skal vinde?

Ti danske titler fra 2021 er nomineret, og du kan være med til at finde vinderen af Læsernes Bogpris 2022. Afstemningen begyndte mandag den 28. marts og slutter søndag den 17. april 2022.

De ti nominerede til Læsernes Bogpris 2022 Iben Albinus: Damaskus Caspar Eric: Vi kan gøre meget Gry Jexen: Kvinde kend din historie Kim Leine: Efter åndemaneren Johanne Mygind: Kærlighedens år Dorthe Nors & Henrik Saxgren: En linje i verden Morten Pape: I ruiner Søren Ulrik Thomsen: Store Kongensgade 23 Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej, Snehild Jesper Wung-Sung: Kvinde set fra ryggen

Stem på din favorit på læsernesbogpris.dk

Læs mere her 

Podcast: Kristian Ditlev Jensen om bogen BAR

Kristian Ditlev Jensen gæstede Gentofte Bogmesse lørdag den 26. marts 2022, hvor han fortalte om sin seneste roman, BAR.

Der var fyldt godt op på stolerækkerne, da Kristian Ditlev Jensen gik på scenen til Gentofte Bogmesse. Her talte han med litteraturformidler Paul Calderara Eskekilde om bl.a. druk, flugt og det at skrive en kontrafaktisk selvbiografisk roman om, hvordan livet havde udformet sig, hvis alkoholen var forblevet en fast følgesvend.

Du kan lytte til samtalen som podcast på Gentofte Bibliotekernes hjemmeside.

Find podcasten her 

Biblioteket anbefaler: Kristian Ditlev Jensen: BAR

Litteraturformidler Paul Calderara Eskekilde anbefaler BAR, en kontrafaktisk selvbiografisk roman om et liv med alkohol som livsledsager … og hvad, der kunne være sket, hvis ikke vandvognen var kommet forbi.

På trods af det tunge emne flyver man igennem BAR. De korte kapitler er med til at understrege, hvor stærkt det går – og hvordan det føles, når man arbejder med 100 kilometer i timen og ofte i en enorm alkoholtåge. Og med Kristian Ditlev Jensens sanselige og smukke sprog – ledsaget af en imponerende detaljerigdom – bliver det ved gud aldrig kedeligt…

Læs hele Pauls anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev