Ny direktør vil skabe klogere byer

Søren Birch (54) bliver ny direktør for Bygge & Anlæg i HOFOR, Danmarks største multiforsyningsvirksomhed, fra 1. januar 2023 og kommer dermed til at få ansvar for virksomhedens milliardstore bygge- og anlægsprojekter.

At håndtere vand, spildevand, fjernvarme og kraftværk i en tid med klimaforandringer og energikrise stiller store krav til en forsyningsvirksomheds anlæg. Med milliardstore anlægsprojekter på vej har HOFOR nu rekrutteret en direktør fra egne rækker med stort overblik og sikker projektstyring.

Med på HOFORs vækstrejse Søren Birchs primære opgave bliver at lede HOFORs mange anlægsprojekter sikkert i mål – og sikre brug af de nyeste teknologier og løsninger til at skabe mere bæredygtige byer. Med anlægsbyggerier for omkring 3 mia. om året kræver det faglig indsigt, solid erfaring og skarp projektledelse af store anlægsbyggerier, og det er netop, hvad den nye direktør bærer med sig.

Fra en stilling i Hvidovre Forsyning blev Søren Birch i sin tid fusioneret ind i HOFOR og har dermed været med på hele HOFORs vækstrejse fra at være et klassisk forsyningsselskab til at være multiforsyningsselskab og lokomotiv for den grønne omstilling.

Har bygget innovative regnvandsanlæg Som projektdirektør i HOFOR har Søren Birch spillet en central rolle i de seneste års milliardstore anlægsbudgetter. Det tæller fx konverteringen af fjernvarme fra damp til vand i København, bygningen af Amagerværkets nye kraftværksblok, der producerer varme og el med biomasse, og et innovativt regnvandshåndteringsanlæg i Enghaveparken. Listen er lang, og den fortsætter med at vokse i de kommende år.

Har sikret blødere vand til hovedstadsområdet Netop nu nybygger HOFOR alle deres regionale vandværker for at øge forsyningssikkerheden, give hovedstadsområdet blødere vand og skåne miljøet. En opgave Søren Birch også er med til.

Samtidig kræver klimatilpasning i byerne mange små og store anlægsprojekter fra vejbede og store forsinkelsesbassiner til skybrudstunneler, der kan lede regnvandet væk. Alt sammen tiltag der er med til at skabe klogere byer. Søren Birch kommer således til at stå i spidsen for en af Københavns største anlægsporteføljer og en anlægsorganisation, der i 2021 modtog prisen som årets bygherre.

Karriere med fokus på anlægsbyggeri og miljø Med en uddannelse som maskiningeniør fra Danmarks Ingeniør Akademi og sidenhen en Master i Environmental Management har uddannelse og karriere gået hånd i hånd. Netop at udvikle og bygge anlæg, der tager hensyn til mennesker og miljø, har været omdrejningspunktet i Søren Birchs forskellige jobs, som også tæller Park og Vejchef i Herlev kommune, Sekretariats- og Udviklingschef i Albertslund Kommune mm.

Søren Birch bor med hustru og søn i Albertslund, hvor han også er vokset op.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev