Gorm Elikofer (57) bliver fra i dag ny direktør for Energi, og dermed er alle pladser i direktørgruppen permanent besat i HOFOR – Danmarks største multiforsyningsselskab.

    Gorm Elikofer.jpg    

Forsyningen er stor del af vores hverdag, lige fra du sætter vand over til morgenkaffen på gaskomfuret, justerer varmen på din radiator eller nyder shopping i et køligt stormagasin en brandvarm sommerdag. Det er det, den nye direktør får ansvar for i HOFORs energiforsyning.

Sikker forsyning
At sikre at energiforsyningen til kunderne bliver mere og mere C02-neutral er hovedopgaven. Det er en opgave, der skal løses i et energimarked, der er mere udfordret og ustabilt end nogensinde før på grund af bl.a. krig i Europa. Det kræver, at de nyeste teknologier kommer i spil som fx varmepumper og geotermi. Samtidig skal det ikke blive for dyrt fx at holde varmen eller at tænde gaskomfuret.

Energi og kunder er omdrejningspunktet
Gorm Elikofer er rekrutteret internt i HOFOR, hvor han har været ansat siden 2011. Siden årsskiftet har han fungeret som både områdechef for Digitalisering og konstitueret direktør for Energiområdet. Men fra i dag kan han altså nu koncentrere sig om at sikre de gode processer og vilkår for fjernvarme, bygas, fjernkøling, kraftvarmeproduktion og brændselsindkøb, så HOFOR fortsat kan levere konkurrencedygtige, CO2-fri energileverancer til københavnerne.

Denne vinter har Gorm Elikofer været med til at søsætte en kampagne, der har fået københavnerne til at skrue ned for varmen. Hele syv procent faldt københavnernes varmeforbrug, og det er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at have fokus på både kunder og energiproduktion. En erfaring, som den nye direktør har fra sine syv år som chef for Kundeområdet i HOFOR.

En karriere i forsyningsbranchen
Forsyning og kunder har fyldt meget i karrieren siden uddannelsen som cand.merc.jur. tilbage i 1991. CV’et tæller jobs i andre store forsyningsvirksomheder som NESA og DONG Energy (nuværende Ørsted), hvor han ud over at arbejde med elforsyning og opbygning af elmarkedet havde ansvaret for at opbygge fibernet som et forretningsområde.

Privat bor Gorm Elikofer i Vanløse med sin hustru Line og i sin fritid brygger han både øl og cykler i skovene omkring København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev