Nedlukningen af landet på grund af Corona-smittefaren har med ét slag fjernet levebrødet for tusindevis af små danske virksomheder. Over 100.000 mikrovirksomheder står ifølge Danmarks Statistik for den største vækst i nye jobs. Alligevel har de store politiske partier og erhvervsorganisationer stadig kun fokus på de store virksomheder, når de i disse dage sætter sig tæt sammen og udformer diverse hjælpepakker.

Det mener Foreningen for Danske Soloselvstændige, der blev stiftet samme dag som mange af den offentlige sektors ansatte blev sendt hjem med fuld løn.

”Med en forening vil vi kunne bidrage til skaffe fokus på vores fælles udfordringer, ikke bare i denne tid, men som en stor gruppe interessenter på det danske arbejdsmarked, og hvor vi også efter Corona, skal have en hverdag til at fungere. Coronakrisen har afdækket, at der er huller for os som gruppe. Og med en forening i ryggen vil vi kunne kommunikere bredt og indgå i politiske dialoger, der sætter fokus på den helt aktuelle problemstilling,” skriver foreningen i den Facebookgruppe, der på få dage fik over 30.000 medlemmer.

En ny forening blomstrer op. Foto: ABW

Foreningen har nu også en hjemmeside – www.danskesoloselvstaendige.dk. Den optager medlemmer, der er enkeltmandsvirksomheder, mikrovirksomheder, dvs. virksomheder med max 10 ansatte (uanset om man har en enkeltmandsvirksomhed, et IVS eller et ApS) og freelancere. Foreningen tæller medlemmer på tværs af brancher og på tværs af politisk overbevisning.

”Og medlemmerne strømmer nu ind,” oplyser foreningens talsmand Peter Dalsgaard.

Kontingentet er sat til kun 100 kr. Mange mikrovirksomheder har slet ikke råd til at være medlem af de organisationer, som normalt har politikernes opmærksomhed.

Men nu vil de ikke længere overses.

Billedtekst:

En ny forening blomstrer op. Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev