De Grønne Pigespejdere skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om den nye generalsekretær:

Den 1. november sætter en ny kvinde sig i generalsekretærstolen hos De grønne pigespejdere. Det bliver Helle Hende Stærmose, som kommer med solid erfaring inden for forandringsledelse og organisationsudvikling og et bankende hjerte for børn og unges fællesskaber.

“Modig, ambitiøs og stærk i strategiske partnerskaber” er nogle af de ord De grønne pigespejderes formandskab sætter på deres nye generalsekretær, Helle Hende Stærmose, der tiltræder stillingen 1. november 2019.

“Det er enormt meningsfuldt at stå i spidsen for De grønne pigespejdere, der for mig at se adresserer de to væsentligste dagsordener, som man kan beskæftige sig med i dag. Det handler om bæredygtighed og klima, og hvordan vi passer på vores klode og så handler det om pigers muligheder i livet,” siger Helle Hende Stærmose.

Den nye generalsekretær er vokset op med foreningslivet helt tæt på, selv om hun dog ikke har en baggrund som netop pigespejder.

“Jeg ser det faktisk som en styrke, at jeg kan kigge på organisationen med andre briller og stille spørgsmål ved alle indforståetheder, som der naturligvis er i et fællesskab med 100 års historie,” siger hun og bakkes op af formand for De grønne pigespejdere, Cathrine Støvring Preussler:

“Vi er så glade for valget af Helle som ny generalsekretær. Der er ingen tvivl om, at hun kan bære vores stolte pigespejderkerne videre til andre arenaer, så vores vision for Danmarks piger kommer endnu flere til gavn,” siger Cathrine Støvring Preussler.

Styrker partnerskabsprofil

Med Helle Hende Stærmose på generalposten skal De grønne pigespejdere udvikle og opdyrke nye typer af partnerskaber. Både med andre organisationer, men også virksomheder og fonde. Helle Hende Stærmose ser et stort potentiale i at samle piger omkring mod til at forandre verden og den dagsorden vil hun gøre endnu tydeligere end den er i dag.

“Det der er så fint ved spejderbevægelsen er, at der er så stærk en lokal forankring. Det er det helt nære, tæt på det enkelte menneske at handlekraften forankres, og samtidig er det bundet op på en større dagsorden og nationalt, ja faktisk globalt fællesskab,” siger Helle, der også ser frem til at lede en agil forening, der rykker med udviklingen.

“Jeg ser frem til samarbejdet og til sammen med Helle at løfte De grønne pigespejdere ind i de næste 100 år,” siger formand Cathrine Støvring Preussler.

Helle Hende Stærmose glæder sig til opgaven, der falder i naturlig forlængelse af hendes tidligere ansættelser. Hun har siddet som leder af en anden NGO, specialiseret sig inden for forandringsledelse og organisationsudvikling og har i størstedelen af sit arbejdsliv beskæftiget sig med børne- og ungeområdet.

Om De grønne pigespejdere:

De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark. Vi har 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger.

Om SPEJDERNE:

SPEJDERNE er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem spejderkorps i Danmark; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

SPEJDERNE tæller mere end 70.000 medlemmer fordelt på mere end 1.000 spejdergrupper i hele Danmark og Sydslesvig.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev