NYHED på vej fra Provence – Mesterinstruktørens vingård MAS des NFERMIERES- Magisk Riesling fra N.Y. State
Link
Link
Hvis du søger en hvidvin der leverer det absolut ekstraordinære, så bør du opleve denne Riesling fra New York State.
Der har været store forventninger til denne New York State Riesling siden hvidvinen landede på vores lager i foråret 2019. Vores erfaring fra tidligere årgange var en oplevelse af udfarende og harmonisk tør Riesling – hvor årgang 2017 var markant anderledes; væsentligt mere defineret rank stil, og tilmed så knyttet, at den kunne ville smigre den inkarnerede og nysgerrige riesling-fan.
Til trods for vinens herkomst havde vi en klar formodning om at den rummede potentialet for at følge et klassisk riesling mønster med lagring;dvs. udvikle mere krop, opnå den eftertragtede petroleumsassociation, og samtidig fastholde den livgivende syre. Alt pegede i den retning, men vores begrænsende fortrolighed medudviklingsforløbet på New York State coolclimate hvidvin var en dark horse.
I dag,2 1/2 år senere,oplever vi at vinen overstiger vores bedste forventninger, og vi er vidner til en forvandling fra det utilnærmelige til fuldendt lektion i petroleumsaromaer,strågul farve, fantastisk viskositet, og insisterende finale, som holder de frugtige nuancer i et fast tørt greb. En enestående forvandling – en fantastisk hvidvin. ._____
Link FORGE Cellars Dry Riesling Seneca Lake 2017 N.Y. State
Link Pr. fl. 269,50Link v/6 fl. 239,95
_____
Link
O’thentique – et fremragende køb fra Nimes
O’thentique er endnu et eksempel på at de bedste vine skal findes hos dedikerede vinbønder, som ikke bare laver vin, men vinoplevelser! Monsieur Diminoit har gennem mange år primært leveret sine druer til konsumproducenter, menhar ide senere år taget sin bedste vin fra,og lanceret den under vingårdens navn Domaine Diminoit. Costieres de Nimes på dette niveau skal tages alvorligt, og slægtsskabet med veldrejet Rhône er umiskendelig.Endnu en årgang på topniveau med fokus på generøs varm frugt, intensitet og balance i eftersmagen. Perfekt rødvin her til efteråret. ._____
Link Domaine DIMINOIT O’thentique Costieres de Nimes 2018Link Pr. fl. 99,50 v/6 fl. 79,95
_____
Link FREDAGS-BAR
Hver fredag kan du smage udvalgte vine og spiritus i forretningens åbningstid. Vi glæder os til at dele ud af gode oplevelser. På gensyn i forretningen.
_____
Link
Nyhed på vej!i begyndelsen af november. MAS des INFERMIÈRES
Det er en af vor tids største filmskabere, britiske Ridley Scott, som ejer vingården Mas des Infermieres i Luberon,som på få år har taget et kvantespring op i den provencalske elite. Den Oscarnominerede producer og instruktør står bag et utal af film, som spænder over flere genrer. Bl.a. ikoniske film som ALIEN, Gladiator, Thelma & Louise, kultklassikeren ”Blade Runner, og i år aktuel medhele to film, ”The Last Duel” og “House of Gucci”.
“A Good Year” Når vi tidligere har forbundet Ridley Scott med vin, så skyldes det filmen ”A Good Year” med Russel Crowe i hovedrollen som den skruppelløse aktiehandler, hvis liv tager en uventet drejning, da han arver sin onkel Harrys’ vingård i det sydfranske. Hvis du ikke allerede har set den, så er det en oplagt feelgood film.
Link
Intet er overladt til tilfældighederne. Ligesom Ridley Scotts filmværker er hans vine også drevet af perfektion. De to rose’er med hver deres signatur – den ene (Chevalier)sprød og delikat, den anden (Source) vægter fylden, og rødvinen med en intens, tæt og rankt udtryk hovedsageligt fra Syrah suppleret med vidunderlige Grenache.
Den perfektionisme som vi oplever i vinene, er en forlængelse af den historie vi hører fra vingården. Her kender vi Melanie, som fortæller at på Mas des Infermieres hersker der en enestående dedikation og arbejdsomhed, og samtidigen omfavnende stemning af tranquil, som giver arbejdsro til alle, og ikke mindst for den verdensberømte filminstruktør, som nyder sit sydfranske refugium.
Ridley Scott tager sig selv af alt det han ved noget om, især det visuelle. Han har tegnet etiketterne, enhver skrue, ethvert stykke træ og metal på vingården er nøje udvalgt for form og funktion, medens selve vinproduktionen er overladt til et håndplukket teaml. Og det gør de fantastisk!
Vi er glade for at føje Mas des Infermieries tilvores portefølje, og ser frem til at introducere vinene i begyndelsen af november.
_____
MAS des INFERMIÈRES Luberon AOC / Provence
Link Pr. fl. 149,50 v/6 fl. Link 129,95Link Først disp. primo november
_____
Link SOURCE Rouge2020 Syrah 70%, Grenache 30%
Link CHEVALIER 2020 Grenache 50%, Syrah 30%,Clairette 20%Link
SOURCE Rosé2020 Grenache 75%, Syrah 25%
Link
Kongen af Pastis
Siden 1992 har vi importeret Frankrigs absolut bedste Pastis til Danmark fra det sublime destilleri i byen Forcalquier i Provence. Her er fremgangsmåden båret af traditionelt håndværk, hvor brugen af kunstige aromaer er totalt bandlyst. Destilleriet er drevet af den passionerede ejer Alain, og hans lille team af medarbejdere som hver især er specialister indenfor deres felt. som omfatter alt fra plukning af lokale urter og krydderier, udblødning af dissse, diestillation og endelig komposition.
Hvis du har lyst,så kan vi anbefale at du ser filmen om Distillerie et Domaines de Provence (link til youtube Link), hvor du får indblik at vejen til den perfekte Pastis. For 3 år siden blev det 120 år gamle destillationsapparat afløst af ultramoderne udstyr. I begyndelsen med modstand fra chefdestillatøren, men i dag erkender han at destillationsprocessen er blevet en kende mere stabil, og med andre ord er Frankrigs bedste pastis blevet endnu bedre.
Henri Bardouin Pastis nydes med 6-8 vand.
_____
Link HENRI BARDOUIN Pastis 45%, 70 cl.
Pr. fl. 249,50_____
Link
GIN XII – ægte fransk håndværk
Hele 12 forskellige urter og krydderier indgår i denn efyldige, perfekt afstemte gin. Det provencalske destilleri’s forståelse for brug og kompositon af urter og krydderier er fundamentet for GIN XII .
_____
Link GIN XII Dry Gin 42% / 70 cl.
Norm. pris389,00 Tilbud pr. fl. 299,95_____
OKTOBER 2021 LARS BJØRN VINIMPORT Link Jægersborg Allé 19 – 2920 Charlottenlund T: 3964 3000- E: info@lbvin.dk Link
Forretningens åbningstider: Ti-to: 10-17.30, fre 10-18, lø 10-14 Mandag: Lukket
Link Videresend nyhedsbrevet til en ven! Link
Afmeld nyhedsbrev Link .
Link

Tilmeld dig vores nyhedsbrev