TYSKLAND

Klasse hvidvin som gi’r top-Bourgogne kamp til stregen.

Ultimativ chardonnay fra Kaiserstuhl / Baden!

Der er mange som deler vores begejstring fordenne high end Chardonnay – som ubesværet mingler blandt de kendte hvide bourgogner, og i lyset af den prisudvikling vi netop oplever i Bourgogne (+25-35%),forstår vi godt at så mange foretrækker en topvin som denne, fremfor sekundær hvid Bourgogne til samme pris. Anne Christin Trautwein er et af disse sjældne talenter, som mestrer den ultimative sværhedsgrad. Efter sitdiplom som ønolog fra universitetet, har Anne Christin bl.a. arbejdet og hentet inspiration hosde to sagnomspundne bourgognedomæner, Leflaive og Meo Camuzet . Men hun kan såmænd rigtigt meget på egen hånd på hendes vingård i detsmukke Kaiserstuhl. Når man smager hendesChardonnay GRAND fra marken Fohberg er det en oplevelse af en kompleks og påfaldende fejlfri hvidvin. Den skal, som stor hvid Bourgogne, lige vækkes i glasset, hvorefter du bliver hyldet ind i en detaljerigdom af de sjældne, fulgt op af korpus og pondus. Der produceres årligt ca. 1000 flasker af denne fantastiske hvidvin.

100% Chardonnay, spontangæret og modnet lagret 20 måneder på fad. Biodynamisk!

Weingut TRAUTWEIN
Chardnnay GRAND ” Fohberg” 2020
Kaiserstuhl / Bden
 Pr. fl. 369,50
v/6 fl. 299,95

TYSKLAND

Riesling Grosses Gewächs = Grand Cru-mark

Familien Müllerhar mere dyrket vin i Mittelrhein i mere end 300 år, og er blandt Tysklands traditionsrige vinfamilier, somforvalter17 ha vinmarker på de stejle skråninger ned til Rhinen. I 2012 blev Matthias Muller kåret som Winery of the Year i Tyskland af Gault & Milleau. Vinmarken Mandelstein blev i 2019 opgraderet fra ” Erste Lage” (svarende til Frankrigs 1er Cru)til GG – Grosses Gewächs = Grand Cru. Alligevel har familien Mûller (indtil videre)besluttet fortsat at lancere deres Riesling fra Mandelstein som Erste Lage under navnetvom Mandelschiefer. Det er en oplevelse af perfekt modne Riesling-druer, hvor druens drøjde forenes med sprød ogforfriskende elegance. Smuk tør Riesling.

MATTHIAS MÜLLER
“Bopparder Hamn Riesling Trocken
“vom Mandelschiefer” 2020
Pr. fl. 189,50
v/6 fl. 169,95

ITALIEN/ TOSCANA

Toscansk herlighed og landlig idyl

Villa Ilangi er en klassisk familiedrevet toscansk vingård med en vifte af gedigne, veldrejede vine som strækker sig fra Rosso Toscano til ambitiøs fadlagret Chianti. Familien købte vingården, som i 1600-tallet tilhørte Antinori-familien, tilbage i 1977. Siden har Villa Ilangi formet sig til en kilde til utroligt sunde, velsmagende vine båret af den særlige toscanske tradition, hvor vinenes sandestyrke kommer til udtryk, når de nydes til et veltilberedt måltid.

Familiens Chianti DOCGindkapsler toscansk landlighed med noget sjældent helstøbt. Det er en vin med så meget påhjerte, fremragende smidighed, dybde, moden frugt, og så karakterfuld, at den både kalder på fordybelse og munterhed. Intet er overgjort;ikke for meget, ikke for lidt – vi er ovenud begejstrede…

80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 10% Merlot Økologisk Nydes: Nu-2025

Villa ILANGI
Chianti  2020
Pr. fl. 99,50
v/6 fl. 89,95

Atfamilien har sansfor deres hjemstavnsdrue Sangiovese- opleves tydeligt i deres tilgang til deres Chianti Riserva . Det er vingårdensprestigevin baseret på de bedste druer, og fadmodnet i 12 måneder. Smagende, fyldig Chianti fra topårgangen 2016.

80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 10% Merlot Økologisk Nydes NU – 2026

Villa ILANGI Chianti Riserva 2016
Pr. fl. 159,50
v/6 fl. 139,95

Glæd dig-selv vores store fiasco’er (1 liter) er værd at dele med andre!

Rosso TOSCANA IGT er hovedsageligt baseret påSangiovese, suppleret affantastiske Canaiolo, og Colorino, og et aromatisk bidrag fraCabernet Franc. Delikat krydderi, smidig frugt og skøn balance.

*Fiasco – er betegnelsen for denne særlige flasketype med bast som forbindes ofte med 70’erne og starten af 80’erne, hvor de tomme flasker flittigt blev brugt som dekoration på italienske restauranter, eller sågar som lyseholder… Flasketypen er del af den vinøse italienske kulturarv som kan spores tilbage til Middelalderen – skildretpå malerier på bordet hos både paver og bønder. Frem til 1950’erne anslår man at der var 30 000 beskæftiget med at montere bast på flasker, men i dag er det et helt erhverv som er forsvundet i takt med automatiseringen i 60’erne og 70’erne.

Villa ILANGI
Vino Rosso Toscano IGT
1 Liter
Pr. fl. 125,00
v/6 fl. 110,00

Mere hæder til den provencalske GIN XII – Det franske landbrugsministeries GULDMEDALJE. Tilbud pr. fl. 299,95 – Norm. 389,50

MAJ 2022

LARS BJØRN VINIMPORT

Jægersborg Allé 19 – 2920 Charlottenlund

E:info@lbvin.dk T:3964 3000

Forretningens åbningstider: Tirsdag – torsdag 10-17:30 Fredag: 10-18 Lørdag: 10-14 Søndag – Mandag: Lukket

Tilmeld dig vores nyhedsbrev