Livgivende og forfriskende elegance fra Frankrigs skatkammer

Domaine Bideau-Giraud’s (Bid’Gi)drivesaf det sympatiske par, Daniel Bideau og Marie-Beatrice Giraud. Domainet blev grundlagt i 1984 hvor det delagde deres familiers vingårde sammen.Vinene fra de forskellige parceller i Muscadet Sevre et Mainelanceres dog stadig med de oprindelige vingårdes navne. Af de samlede 34 ha er 8 ha vinmarker er omlagt økologi, og de resterende dyrkes efter Terra Vitis foreskrifter, som i al sin enkelthed går ud på at dyrke vin i pagt med naturen. Udover at vinyder resultatet af deres arbejde, har vi altid beundretparrets ihærdige formidlingaf et af de væsentligste parametre for atvine baseret på samme drue (Melon de Bourgogne) smager forskelligt fra parcel til parcel. For det er jordbunden, dvs. demineraler som vinstokkene trækker op, som giver det væsentligste udslag i den endelige karakter. Resten er op til talentet!. Der er en ægthed over disse historiske hvidvine, hvis eksistens synes skærmet for modeluner og hype.Vi nyder det så længe det varer!

Le Vieux Chai /jordbund = Amphibolite Grand Mortier Gobin /jordbund=Orthogeneiss

Denne sprøde, tørre hvidvin kommer frafamilienssydvendte vinmarker i Sevre, og al dyrkning på Domaine de Vieux Chai følger Terra Vitis forskrifter – altså i pagt med naturen.Det er en eksemplarisk ren og rank oplevelse, med fint integreretfrugt, efterfulgt af delikate mineralske noter og strejf af citrus. Nydes som aperitif, og især velegnet til skaldyr.

Domaine Le VIEUX CHAI
Muscadet Sevre et Maine   2019/20
Pr. fl. 89,50
v/6 fl. 79,95

Cru Muscadet

Grand Mortier Gobin 2018 leverer en sjælden dybde, et disciplineret væld af delikate krydrede smagsnuancer kombineret med et karakteristisk mineralsk islæt, som stammer fra den mineralske jordbund domineret af Orthogneiss . Det er tale om hvidvin som viser sig fra den bedste side efter3-5 år fra årgangen, og fortsætter med at udvikle sig yderligere 10-12 år,hvorder med årene konstant tilføjes nye smagslag og fylde,uden at det er på bekostning af den livgivende friskhed . Den ideelle ledsager til fisk og skaldyr.

DOMAINE BIDEAU GIRAUD
Grand Mortier Gobin Muscadet Sevre et Maine 2018
Pr. fl. 129,50
v/6 fl. 110,00

Naturvin

Det er blot tredje gang at Domaine Bid* Gi lancerer naturvinen, Mature. Hvidvinen laves kun i årgange med de bedste forudsætninger, hvor naturen tillader en naturlig gæringsproces, og brugen af svovl helt kan undlades. Mature byder ind med smagsnuancer af en helt særlig kaliber hvor kodeordene er dybde og power. Balancen mellem frugten,syren og det let oxiderede præg er fortrinlig. En ideel ledsager til smagende retter – krabbe/hummer, foie gras eller fisk/fjerkræ i koncentrerede saucer. Ingen svovl – ufiltreret. 18 mdr. modning på fade / lavt høstudbytte 32 hl/ha

DOMAINE BIDEAU GIRAUD
MATURE Muscadet Sevre et Maine 2014
Pr. fl. 189,50
v/6 fl. 169,95

Europæisk rigdom til en klatskilling!

Vi er i en lang stribe af årgange blevet forkælet af en perlerække af sublime vine frad’Emeringes,ogvi må lade Pierre David,at han altid får det bedste ud af slottets 15 ha perfekt eksponerede vinmarker på skråningerne ved Julienas,.Og når vækstsæsonen arter sig, så laver han som herhelstøbt Beaujolais med burgundisk fylde. Afstemt, smidig med min. garvesyreindhold. Klasse-rødvin til det lette sommerliv! Lagringspotentiale: +5 år

Château d’Emeringes
“Vieilles Vignes” Beaujolais Villges 2020
Pr. fl. 125,00
v/6 fl. 100,00

Det kloge køb fra Brunello-mester…

Navnet Ciacci Piccolomini d’ Aragona har en særlig klang blandt Brunello-entusiaster. Vingårdens tre Brunello’er bliver berømmet for både topkvalitet og autenticitet, for her får Sangiovesed-druen altidtaletidnår vinen modnes traditionelt på store træfade (Botti), og bedøvesderfor ikke af sekundære aromaer fra heftig fadlagring på barrique. Vi har i en årrække især haft et godt øje til vingårdens Rosso di Montalcino fra marken Rossofonte. For i gode år med perfekt modne, koncentrerede druer, så kan denmere endBrunello’erfra det celebre områdes mellemaktører.Såhvorfor nøjes medmiddelmådig Brunello til 350 kr. , når vi kan skænke Rossofonte i glasset til 2/3 dele af prisen, og få bedre vin? Værs’go, årgang 2019 er serveret! Fortræffelig nu – og over de kommende 5 år.

Ciacci Piccolomini d’Aragona
Rosso di Montalcino “Rossofonte” 2019

Pr. fl. 249,50
v/6 fl. 225,00

JUNI 2022

LARS BJØRN VINIMPORT

Jægersborg Allé 19 – 2920 Charlottenlund

E:info@lbvin.dk T:3964 3000

Forretningens åbningstider: Tirsdag – torsdag 10-17:30 Fredag: 10-18 Lørdag: 10-14 Søndag – Mandag: Lukket

Tilmeld dig vores nyhedsbrev