Nyt kor for unge kvinder fra hele Nordsjælland Tidligere pigekorssangere starter nyt kor i samarbejde med deres tidligere korleder.

Unge kvinder, der har sunget i kirkekor eller pigekor i skoletiden, har tit svært ved at finde et kor, der passer til deres behov, når de er færdig med deres ungdomsuddannelse.

Det har Else-Marie Kristoffersen, der er domorganist i Helsingør Stift, og korleder Cille Buch sat sig for at gøre noget ved. Sammen med tidligere pigekorssangere har de besluttet at danne et stiftskor for unge kvinder fra hele Nordsjælland, Vestegnen og resten af Helsingør Stift.

”Det kan faktisk være en stor sorg for de unge kvinder, når de vokser ud af det kirkekor eller et andet pigekor, som de måske har sunget i i mange, mange år. Det er svært for dem at finde andre kor på samme høje niveau, hvor der også er jævnaldrende,” siger Cille Buch. Hun er leder af Fredensborg Slotskirkes Pigekor og Nordsjællands Korskole og har gennem mange år været stemmeansvarlig for DR Pigekoret.

Det nye korprojekt tager højde for, at de unge kvinder måske er flyttet ind til København for at begynde på en uddannelse. Der bliver korprøver cirka hver 14. dag, og derudover vil der være enkelte weekendprojekter hvert år.

“Jeg savner den særlige måde at være sammen på”

22-årige Christine Seedorff Slente er en af de korsangere, der håber at blive en del af koret. Hun har sunget i Fredensborg Slotskirkes Pigekor i syv år, men måtte stoppe, da hun flyttede hjemmefra og ikke længere kunne bruge flere dage hver uge på koret.

”Lige siden jeg stoppede, har det manglet i mit liv. Jeg savner at lave noget, som ikke har et formål. Når jeg læser på mit studie, er det for at lære noget og bestå en eksamen. Men når jeg synger, er det kun for sangens skyld,” siger hun. ”Jeg savner også den særlige måde at være sammen på, som man er det i et kor. Vi er jo alle sammen nødt til at være hundrede procent til stede. Jeg skal lytte til de andre for fx at mærke, hvornår jeg skal trække mig lidt, så der bliver plads til en anden stemme. Det skaber et meget intenst samvær, som jeg håber at få ind i mit liv igen nu.”

Koret vil holde til i Messiaskirken i Charlottenlund. Kirken ligger centralt, også for de kvinder, der bor i København.

Der er optagelsesprøve til koret for at sikre et ensartet niveau, og prøven finder sted den 17. januar i Messiaskirken. Kvinderne skal have afsluttet deres ungdomsuddannelse for at kunne søge optagelse. Interesserede kan henvende sig til Cille Buch på helsingorstiftskor@gmail.com.

Der er ydet økonomisk støtte fra Stiftsrådet i Helsingør Stift, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Korsangernes Fællesråd indtil videre for en toårig projektperiode.

Flere oplysninger kan fås hos:

Domorganist i Helsingør Domkirke Else-Marie Kristoffersen på telefon 2932 1050

Forslag til kilder Korleder Cille Buch på telefon 6029 38860

Korsanger Christine Seedorff Slente 5325 0712

Præster ved ikke bare noget om det himmelske – de mener også noget om kulturen og samfundet. Her kaster de deres blik på verden og gør os andre klogere. Læs kommentarerne på folk&kirke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev