Der er igen gang i arrangementerne på bibliotekerne i Gentofte. Der er alt fra film, koncert, barselscafé og livestreaming til foredrag og masser af litteratur på programmet. Du kan blandt andet møde Rakel Haslund-Gjerrild, der netop har vundet Weekendavisens litteraturpris 2021 for den exofiktive roman Adam i Paradis, i samtale med en anden prisvindende forfatter, Glenn Bech.

Og så har Hovedbibliotekets café fået sit nye navn, efter at vi spurgte jer – bibliotekets brugere – til råds. Læs mere nedenfor!

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Caféen på Hovedbiblioteket har fået sit nye navn

Café Læselyst, BogMokka eller Star Books Café – buddene var mange, da vi bad om hjælp til at finde det helt rigtige navn til caféen på Gentofte Hovedbibliotek, der genåbner 1. marts.

Godt 250 bud blev det til, og caféens forpagter, Rikke Bergsagel, er helt overvældet over de mange gode og fantasifulde bud, der er kommet. Det har været svært at vælge, men der var alligevel ét navn, der stak ud fra mængden. Valget faldt således på:

CAFÉ HENNING

“Det er mundret, og så passer det bare super godt til biblioteket, som Henning Larsen som bekendt har tegnet”, fortæller Rikke om sit valg af navn.

Tusind tak til alle, der gav sig tid til at komme med et bud! Personen bag vinderbuddet har fået direkte besked.

Nu vil Rikke bruge resten af måneden på at blive helt klar til den officielle åbning af Café Henning, som er den 1. marts.

Live-streaming: Merete Pryds Helle og Özlem Cekic i en samtale om relationer på godt og ondt

Mandag den 21. februar kl. 17.00-21.00 Livestreames på Gentofte Hovedbiblioteks Facebookside

Glæd dig til et enestående møde mellem den tidligere politiker og brobygger Özlem Cekic og forfatter Merete Pryds Helle, der begge er optaget af de nære relationer mellem mennesker og alt det, der er svært at tale om. Mens Özlem Cekic inviterer sig selv til dialogkaffe med mennesker, hun er uenig med, tager Merete Pryds Helle livtag med familien og menneskets (u)skønheder gennem det 20. århundrede.

Se med hjemmefra, når vi byder velkommen til en spændende og rørende samtale mellem to forfattere, der begge giver et indblik i deres egne livshistorier og personlige oplevelser.

Sådan deltager du Du kan se med i livestreamingen på to måder:

1. Se med på bibliotekets Facebookside ved at klikke her 

2. Se med på selve begivenheden på Facebook ved at klikke her 

Bemærk, at livestreamingen først går i gang på det anviste tidspunkt.

Vi ses online!

Læs mere om forfatterne og arrangementet her 

Barselscafé: Bøger & Barsel

Torsdag den 24. februar kl. 10.00 – 11.30 Jægersborg Bibliotek

Velkommen til Jægersborg Biblioteks nye barselscafé! Kom forbi til formiddagshygge og bogsnak, når vi holder Bøger & Barsel. Vores litteraturformidler Ida har fundet en stak gode læse- og lydbogsanbefalinger. Vi serverer frugt, croissanter og kaffe.

Også torsdage den 24. marts, den 21. april og den 19. maj.

Gratis. Ingen tilmelding.

PåGulvtæppet: Rakel Haslund-Gjerrild & Glenn Bech

Torsdag den 24. februar kl. 16.50-19.00 Gentoftegade Bibliotek

Bliv klogere på, hvad der rører sig inden for ny dansk litteratur, når de to prisvindende forfattere Rakel Haslund-Gjerrild og Glenn Bech besøger Gentoftegade.

Haslund-Gjerrild har netop modtaget Weekendavisens Litteraturpris 2021 for sin anden roman, Adam i paradis, der med sin inspiration fra maleren Kristian Zahrtmanns liv og samtid tager favntag med exofiktionen. Glenn Bech er uddannet psykolog og har gået på Forfatterskolen. i 2021 debuterede Bech som forfatter med den eksperimenterende autofiktive roman Farskibet, der handler om en fars selvmord. Inden hver forfatter læser op, vil der være en kort introduktion til deres forfatterskaber.

Gratis.

Læs mere og tilmeld dig her 

Foredrag og film: Jane Austen

Torsdag den 24. februar kl. 17.00-21.00

Dyssegård Bibliotek

Cand.mag. og forfatter Lise Lotte Frederiksen fortæller om Jane Austens karaktertræk, hendes samtid, opvækst, familie, kærlighedsliv og værker som Stolthed og Fordom og Mansfield Park. Efter foredraget viser vi filmatiseringen af Jane Austens kærlighedsroman om to stolte og stædige personligheder, der kæmper for og imod at overgive sig til kærligheden. Filmen har Keira Knightley og Matthew Macfadyen i hovedrollerne.

Biblioteket byder på et glas vin og bestiller gerne værkerne hjem, hvis du vil læse dem på forhånd.

Gratis

Læs mere og tilmeld dig her 

Koncert: Tirsdag Lige Uger

Lørdag den 26. februar kl. 13.00-15.00 Dyssegård Bibliotek

Dyssegård Bibliotek inviterer til eftermiddagskoncert med bandet Tirsdag Lige Uger, et country- og folk-inspireret band, der både spiller egne kompositioner og covernumre, som de giver deres helt egen lyd. De er kendetegnet ved deres alsidige instrumentarium og sprøde arrangementer, der er bygget op om velklingende vokalharmonier. Bandet består af Signe Nørgaard Fischer: klaver, melodika, vokal, Signe Nielsen: bas, vokal, Anne Sejersbøl: cajon, fløjte, vokal og Trine Agerbo: guitar, ukulele, vokal.

Det vil være muligt at købe lidt vådt til ganen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Fik du ikke set interviewet med Niviaq Korneliussen?

Tirsdag den 8. februar interviewede vores litteraturkonsulent, Signe Pallisgaard, vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2021, Niviaq Korneliussen.

Niviaq Korneliussen modtog i november 2021 Nordisk Råds Litteraturpris for sin anden roman Blomsterdalen, og blev dermed den første grønlandske forfatter nogensinde til at modtage prisen.

Se eller gense samtalen her 

Biblioteket anbefaler: Stjernernes knitren af Jón Kalman Stefánsson

Litteraturformidler Therese West Boardman anbefaler Jón Kalman Stefánssons bog fra 2003, Stjernernes knitren, der endelig er oversat til dansk. En overordentlig smuk og rørende slægtsroman, der indfører læseren i livet i Island gennem fire generationer…

Læs hele Thereses anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev