Fra torsdag den 12. august til søndag den 22. august vil de tre vindmøller ved Avedøreværket i København være oplyst i regnbuefarver. Anledningen er Copenhagen 2021 – WorldPride og EuroGames – hvor energiselskabet er officiel partner med ønsket om at fremme inklusion og mangfoldighed.
Link
To af de tre vindmøller ved Avedøreværket under installationen af regnbuelyset.
Et særligt syn vil møde københavnerne og forbipasserende, når de fra torsdag kl. 22.30 kaster blikket på de tre store vindmøller ved Avedøreværket.
Møllerne vil nemlig være lyst op i regnbuefarver i forbindelse med, at København og Malmø deler værtskabet for WorldPride 2021, EuroGames og Human Rights Forum. Arrangementet går under den fælles titel Copenhagen 2021.
Bag de regnbueoplyste vindmøller står energiselskabet Ørsted, der er officiel partner for Copenhagen 2021, og som ønsker at markere og fremme inklusion og mangfoldighed på arbejdspladsen Linkog i samfundet.
“Selvom vi er nået langt, så er der stadigvæk en kamp, som skal kæmpes for at sikre et fuldt inkluderende globalt samfund. Som en bæredygtig virksomhed arbejder vi ikke kun for en grønnere verden, men også for at være en inkluderende virksomhed, hvor der er plads til alle og lige muligheder for alle uanset personlige karakteristika. Det er de tre vindmøller i regnbuefarver et symbol på,” siger Henriette Fenger Ellekrog, HR-direktør hos Ørsted, og hun fortsætter:
“Vi er glade for at kunne støtte Copenhagen 2021. Arrangementet er en hyldest til diversitet og retten til at være den, man er – og det bakker vi op om globalt hos Ørsted. Vi er stolte af mangfoldigheden i vores medarbejderstab og oplever, at forskellige perspektiver styrker vores evne til at være innovative i vores arbejde med at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.”
Find flere billeder og video af de tre vindmøller i regnbuefarver her Link .
Vil fremme diversitet på arbejdspladsen Flere end 1.000 medarbejdere deltager i Ørsteds egne inklusionsnetværk, som arbejder for at skabe en inkluderende virksomhed, hvor alle trives og har mulighed for at yde deres bedste og udvikle sig.
Gennem sine ledere, processer og medarbejdere fokuserer Ørsted på at skabe inkluderende teams i et trygt miljø, samtidig med at der arbejdes målrettet på at sikre lige muligheder, opbygge en inkluderende kultur og skabe et bæredygtigt arbejdsliv for alle medarbejdere.
Marijn Veraart, ingeniør hos Ørsted med speciale i vindmøllevinger og en af drivkræfterne bag virksomhedens regnbuebelysning af de tre vindmøller, siger:
“Jeg er utrolig stolt over at være en del af en virksomhed, der arbejder proaktivt for at fremme diversitet – ikke kun gennem synlige tiltag som regnbuemøllerne, men også gennem en række interne initiativer, der skaber en støttende og inkluderende kultur, hvor alle medarbejdere har mulighed for at gå på arbejde som hele mennesker.”
De tre vindmøller ved Avedøreværket vil hver dag fra den 12. til den 22. august være oplyst i regnbuefarver i tidsrummet 20.00-6.00 – den første dag dog først fra kl. 22.30. Ørsted ejer selv to af møllerne og har fået tilladelse af Hvidovre Vindmøllelaug til at oplyse den tredje mølle.
Om Copenhagen 2021 Copenhagen 2021 – WorldPride og EuroGames finder sted i København og Malmø i perioden 12.-22. august. Dette års arrangement beskrives som den vigtigste menneskerettigheds- og LGBTI+-begivenhed i 2021 og omfatter en lang række WorldPride-arrangementer, EuroGames-konkurrencer i 29 discipliner, en festival for dynamisk kunst og et forum for menneskerettigheder for LGBTI+-fællesskabet.
Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6,311 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev