Forestil dig at blive transporteret til hjertet af Østrigs vinmarker, hvor de mest udsøgte druer modnes under den klare alpehimmel. Østrig er et rimelig overset vinland, men alle vinentusiasterne er godt klar over, at det er her i landet, man finder nogle af Europas mest pålidelige vine. Vinloven i Østrig er nemlig blandt de strengeste i verden, så det er nærmest forbryderisk, hvis kvaliteten ikke altid er på sit højeste!

Måske føler du også, at Grüner Veltliner, Zweigelt og St. Laurent ikke er noget, man ser hver dag på vinhylderne. De er nemlig også indfødte druer, som stort set kun dyrkes i landet. Østrigsk vin handler altså om lokale råvarer, hvilket giver et helt unikt præg til vinstilene.

Dyk ned i deres helt nye Østrig-smagekasse og smag det bedste fra vinserien, Schloss Bockfliess, som er skabt af en af landets største spillere!

Grüner Veltliner
Weinviertel
Grüner Veltliner er Østrigs nationaldrue, og denne hvidvin udtrykker essensen ved druen. Klassisk vin med cremet og moden pære, abrikos og fersken samt en let pebret eftersmag. Grüner, når den er bedst!

Riesling
Østrig
Riesling er også populær i Østrig, hvor den opnår en mere fed og cremet karakter. Dette eksemplar har en lækker smag af moden sten- og citrusfrugt. Tør, sprød og forfriskende vin.

Gemischter Satz
Østrig
Gemischter Satz er et gammelt begreb, som betyder, at vinen er lavet på druer fra en enkelt vinmark, hvor der vokser mange forskellige druesorter. Stærkt krydret, grønlig og læskende.

Zweigelt
Østrig
Zweigelt er den mest plantede drue i Østrig, som her giver noter af mørke, parfumerede skovbær. Den er rund med en elegant struktur og en kirsebærdomineret smag. Dyb og kompleks rødvin!

St. Laurent
Østrig
Denne østrigske specialitet sammenlignes med Pinot Noir fra Bourgogne, da St. Laurent skaber elegante, rødfrugtede vine med træagtige noter. Blød og smagfuld med stor kompleksitet og drikkevenlighed.

Pinot Noir Klassik
Østrig
Dyrkes den populære og dyrebare Pinot Noir-drue i Østrigs kontinentale klima, får man en saftigere og mørkere vin med lækre frugtnoter. Ung, elegant og krydret Pinot med en rig tekstur!

Klik her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev