Mange mennesker forbinder med rette Østrig med skiferie, flot natur, Formel 1 og Mozart. Men Østrig kan meget mere og andet end det. Faktisk er Østrig også et forrygende godt vinland!

Østrigsk rødvin står ikke længere i skyggen af østrigsk hvidvin, som de ellers har gjort det i mange år. Friske og alligevel fyldige vine på Pinot Noir, Zweigelt og St. Laurent beviser, at Østrig også vil være førende på rødvinsfronten. Bare se på vinmarkerne omkring Weinviertel, som i en vinmager som Roman Pfaffls hænder giver rige, komplekse og vildt mineralske vine med enorm elegance.

Producenten bag vores østrigske serie, Schloss Bockfliess, Weingut Pfaffl er blevet kåret til Østrigs bedste vingård – for 4. år i træk! Og som det ikke var nok, så blev Pfaffl faktisk også kåret til Europas bedste vingård i 2016!

Zweigelt
2020 Schloss Bockfliess

Zweigelt er den mest udbredte rødvinssort i Østrig med omkring 6500 hektar. Druen giver et højt høstudbytte, den er let at dyrke, og så har den oplevet en stigende popularitet i de seneste årtier.

Her får du en dyb og spændende vin, som egner sig virkelig godt til kylling og retter med svampe.

Pinot Noir Bastion
2018 Schloss Bockfliess

Fremragende Pinot! Vinen har en slank og utrolig elegant profil. Den er mildt krydret og smagen leder tankerne hen på hindbær og svampe. Frugtsyren er nedtonet og tanninerne er silkebløde.

Vinen er et rigtig godt valg til kødretter med en spicy krydring, samt fuglevildt.

St. Laurent
2020 Schloss Bockfliess

Druen, St. Laurent, er en gammel sort, som i dag stort set kun ses i Østrig. Vinen er utrolig blød og velsmagende, og så byder den på stor kompleksitet.

Den egner sig rigtig godt til mellemfyldige retter. Eksempelvis en Wienerschnitzel mit gemüse vil være oplagt!

Majestät St. Laurent
2020 Schloss Bockfliess

Luksusudgaven af ovenstående vin. Den har fået 18 måneder på fade – både nye og brugte. I smagen er vinen fyldig, elegant og afbalanceret.

Lækker bærfrugt harmonerer flot med en god underliggende syre, og så afsluttes vinen perfekte af markante, men afrundede tanniner.

Om producenten:
Bag Schloss Bockfliess-vinene står ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende – en familie der virkelig samles, og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig en bestemt rolle og nyder at opfylde den.

Roman Josef Pfaffl er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen. Hans far Roman anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne. Søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg. Og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster og ser efter den næste generation i familien.

Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder Pfaffl over imponerende 110 hektar vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

Hvis du lytter til vores podcast, har du mulighed for at høre Alexander, når han fortæller om vin fra Østrig.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev