Det mest populære vinland i verden er Italien. Det er også her, man producerer allermest vin på verdensplan. Ift. nabolandet, Frankrig, så anvender man dog lokale druer, som nærmest udelukkende findes i Italien. Nebbiolo, Barbera, Sangiovese og Corvina er blandt de mest eftertragtede druer i Danmark, og de står også bag de største vine i landet. Italienske vine kopieres altså ikke ligesom de franske, så derfor er Italien helt unikt. Skal du få foden indenfor og opleve, hvorfor Italien er en ener? Vi har samlet fire oplagte og prisvenlige vine, som kan åbne dine øjne for dette legendariske vinland.Anniversario
2020 PiemonteFra Piemonte kommer denne bestseller, som er lavet på regionens tre store rødvinsdruer: 60% Barbera, 20% Nebbiolo og 20% Dolcetto.Anniversario har en lys rubinrød farve samt en frisk, let og krydret bouquet. Smagen er frisk med gode frugtnoter og behagelige tanniner. Vinen har lagret tre måneder på egetræsfade, hvilket giver en helt fantastisk duft og smag
Barbera d’Asti DOCG
2021 Produttori di GovoneLavet på ren Barbera. Her får du en dejlig frisk og frugtmættet Barbera-vin med et mildt fadpræg. En rigtig god vin som ikke er for tung – ej heller for let.Det er virkelig en vin, som vil falde i de flestes smag. Den har fået nogle måneder på egetræsfade, som tilfører kompleksitet og karakter, men smagen fra fadet bliver dog ikke gennemtrængende; så balancen er i top.
Barbera D’Alba Superiore
2020 Produttori di GovoneFindes der en vin som alle vil elske, så kunne det godt være denne!En vin med lækker bærfrugt, god fylde og så et karakteristisk fadpræg, som Produttori di Govone er kendt for. Generøs med toner af bær, blommer, mørke kirsebær og tørrede urter. Fyldig smag med forfriskende syre, der giver vinen en god balance. Afrundede tanniner tilføjer vinen en yderst behagelig eftersmag.
Ca’ del Toscanello IGT
2019 Produttori di GovoneOver 250.000 flasker solgt på otte år; og med god grund! Dette er nemlig en flot sammensat Sangiovese-vin med en duft af mørke kirsebær, svesker og et tvist af mokka. Kraftfuld smag af modne røde bær, sorte blommer, krydderurt og egetræsvanilje. Tilpas afstemt tanninindhold fuldender vinen.Toscanello er en pragtfuld vin og et mønster eksempel på en klassisk Toscana-vin.
Husk, at du kan finde afsnit om både Piemonte, Toscana, Sangiovese, Barbera og Nebbiolo på vores podcast! 🎧

           Hilsen Harry og TroelsHolte Vinlager Køge
Holte Vinlager Køge
Torvebyen 1 4600 Køge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev