Dronning Louises Tehus
(det hvide stråtækte hus for enden af Slotshaven)
Ved Slotshaven 3
2820 Gentofte

Tilmeld dig nyhedsbrevet 

Royale roser
I et hjørne af Bernstorff Slotshave ligger Dronning Louises Tehus. Det yndige hus blev bygget i 1888 og blev i Bernstorffs tid benyttet som gæstebolig. Christian IX’s hustru Dronning Louise fik senere anlagt en rosenhave ud for det lille hus, og brugte det i stedet til små, private selskaber. Her nød hun sommeren med sin mand og deres mange børn. Roserne springer ud i juni og danner det mest fabelagtige bagtæppe for Afternoon Tea serveret af specialforretningen Chaya, der har også har en butik bl.a. på Jægersborg Allé.

Huset blev i 2013 indrettet på ny, med respekt for dets arkitektur og historie, så det nu fremstår helt eventyrligt. Dets ydre har bevaret udseendet med stråtækt tag og sprossede vinduer. Indenfor har huset fået en kærlig hånd af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme i samarbejde med foreningen “Dronning Louises Venner”. Interiøret bærer præg af nyrokoko med et nyfortolket og moderne snit med pragtfulde farver, speciel designet tapet, håndtrykte tekstiler og skræddersyet interiør.

Få en helt særlig te-oplevelse
Hele sommeren holder Dronning Louises Tehus åbent og Chaya sørger for servering af te, sandwich, scones og kager – enten indenfor i det smukke tehus, eller hvis vejret tillader det, i den skønne rosenhave.

Chaya har siden 1981 specialiseret sig i te, te-tilbehør, chokolade, vin og kaffe af højeste kvalitet. Specialiteter du kan nyde godt af i tehuset, hvor menuen udover traditionel afternoon tea byder på brunch og tapas. Teen serveres i vidunderlige forsølvede te-sæt og yndigt engelsk porcelæn.

Chaya er som skabt til at skabe liv i den fine gamle bygning, for navnet Chaya er japansk og betyder netop det lille tehus.

Rosende ord på Facebook
Chayas Facebookside kan man læse disse ord fra et udpluk af mange tilfredse gæster:

”Elsker allermest julemarkedet med vintagesølv fra England!” – Kalle

”Kan lide mange af deres teer og ikke mindst julestuen” – Gitte

”Hvis du bare gå lidt op i din te og tænker over hvad det egentlig er for noget te du drikker og det ikke skal være Pickwick eller Lipton – Ja! Så er det Chaya.dk, du skal besøge, det er lidt dyre end pickwick m.fl. – Men smagen, kvaliteten og oplevelsen er 100x derefter” – Dennis

sølvpartner Plus 4

Tilmeld dig vores nyhedsbrev