Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
39 65 61 79

Ikke langt fra Jægersborg Station i Gentofte finder du Garderhøjfortet, der er det største fort i Københavns Landbefæstning.

Men ikke kun den imponerende størrelse adskiller Garderhøjfort fra resten af befæstningen. Fortet havde en ganske usædvanlig begyndelse.

Politikerne kunne ikke blive enige om finansieringen af fortet og Københavns Befæstning. Derfor tog en gruppe borgere selv affære. Almindelige danskere indsamlede den svimlende sum af 1,5 millioner kroner – i en tid, hvor en øl kostede fem øre – og fortet blev en realitet.

Garderhøjfortet blev udrustet med kraftige kanoner i pansertårne, mindre kanoner og maskingeværer i forsvindingstårne. Og selv om man ikke interesserer sig for krig, krudt og kugler, giver fortet et fantastisk indtryk af en spændende tid i dansk historie og politik.

Fortet åbnede for offentligheden i september 2013 og giver med sine interaktive udstillinger, lavet af Experimentarium, mulighed for at opleve fortets historie med alle sanser.

Prøv at affyre fortets lille kanon, send morsebeskeder til din ven og træn i gymnastiksalen ligesom soldaterne gjorde det. Der arrangeres dagligt rundvisninger i fortets pansertårn hvor man kan se de nyrenoverede 15 cm kanoner.

Garderhøjfortet rummer aktiviteter til alle aldre. De interaktive udstillinger kan besøges på egen hånd i alle weekender og skoleferier. Her kan gæsterne prøve soldaterlivet på fortet anno 1915 på egen krop. Hvis man ønsker at lære mere om fortet kan man enten booke en rundvisning eller en børnefødselsdag (eller voksenfødselsdag!).

Der er i løbet af året en lang række events på fortet. Det kan være alt fra koncerter, til foredrag eller særarrangementer i udstillingerne. Du kan altid holde øje med de kommende events i oversigten eller kalenderen.

 

sølvpartner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev