Gentofte Kino

Gentofte Kino
Gentoftegade 39
2820 Gentofte
Tlf: 39 65 33 50

Film skal ses i biografen!

Ole Michelsen sagde altid i DR programmet Bogart “Film skal ses i biografen”. I Gentofte er vi heldige at have vores lokale biograf Gentofte Kino, hvor vi kan krybe ind i mørket og lade os forføre af filmene på det store lærred. Gentofte Kino åbnede dørene for publikum 31. marts 1938 og var allerede dengang en stor succes. Den første film der blev vist på lærredet var “En lykkelig landing” med Sonia Henie og en lang række af Hollywoods stjerner som Don Ameche, Jean Hersholt og Ethel Merman i hovedrollerne. Den oprindelige biograf sal havde plads til 564 gæster, men efter en større renovering i 1989 blev antallet af stole reduceret til 290, hvilket gør biografen til den biograf i Danmark med mest benplads.

Ulovlig streaming af film fra internettet har truet biografer i mange år, men film i biografen kan noget helt andet. Når filmen i biografen slutter og rulleteksterne kører over lærredet, rejser man sig småkonfust fra det varme sæde og bliver tvunget tilbage til virkeligheden. Film i biografen udløser følelser hos publikum – om det er sorg, grin eller skuffelse, så gør biografoplevelsen noget helt særligt. Der opleves et boom i biografbyggeri i disse år hvilket nok skyldes netop det biografen kan! Og Gentofte Kino kan lidt mere.

Fantastiske rammer

Når du træder ind af dørene mødes du af cafeen, der også fungerer som billetsalg. Der er i mange år blevet arbejdet målrettet med at føre lobbyen og cafeen tilbage til det oprindelige udtryk. Væggene i cafeen bliver brugt til udstilling af lokale kunstnere, og med mere end 10.000 besøgende om måneden, må det betegnes som et af hovedstadens mest besøgte gallerier. Cafeen byder på varme og kolde drikke og et udvalg af slik og chokolade. Hvis du kommer i god tid har biografen et mindre bibliotek med filmbøger og -magasiner du kan læse mens du venter. I 1989 blev Gentofte Kino kåret til “Årets biograf” i Danmark og publikum har fortsat rosende ord om biografen.

Karin Prosberg Hansen: Hyggeligste biograf med godt udvalg af film. Café, Galleri og smukt akvarie. Passende udvalg i caféen, rar betjening, god service. Benplads mellem rækkerne, så selv en giraf ville blive glad. Stumfilmsklaver fortæller historien om, hvordan det hele begyndte. Godt, stort lærred og passende lydstyrke. Yndlingsbiograf!

GUF og opera

Gentofte Kino har et bredt repertoire så der er noget for enhver smag. Biografen viser alle genrer – kravet til filmene er “blot”, at de indenfor deres kunstneriske og/eller kulturelle værdi, kan betegnes kvalitet. “Gentofte Ungdoms filmklub”- i daglig tale GUF, tilbyder hver sæsonen serie af film for større og mindre børn med og uden ledsager, og til de operaglade har Gentofte Kino en lang tradition med operakino. Biografens bagvæg er beklædt med akustiske plader, således at det store Digitale Dolby anlæg kan komme til sin ret, og levere storslåede opera oplevelser fra opera- og koncerthuse i bl.a. Paris , Wien og Baden Baden.

gentofte-kino3

Foreningen Gentofte Kinos Venner yder støtte til bevarelse og udvikling af Gentofte Kino. Som medlem af foreningen får man fribilletter og bliver inviteret til gratis særforestillinger. Du kan blive medlem af foreningen her. Gentofte Kinos scene lægger også gulv til foredrag og musikoplevelser.

 

 

sølvpartner

Handelsstrøget Gentofte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev