Gentofte sø
Gentofte Sø og Brobæk Mose er det største kommunale grønne område i Gentofte. Dets rige og varierede dyre- og planteliv har stor regional betydning.

I mosen er der naturskov, hvilket betyder at den naturlige udvikling af nye vækster og gamle træer bevares, så længe at stierne er sikre at færdes på og farbare. Der er flere åbne arealer i mosen, hvor der findes mange forskellige sjældne urter som eksempelvis gøgeurt.

Der findes afmærkede ruter rundt om Gentofte Sø og i Brobæk Mose, så man som besøgende bliver ført igennem de mest interessante områder ved søen og mosen.

Der er også mulighed for fiskeri i søen – dog kun fra båd. Man kan købe fiskekort på Gentofte Rådhus og det er muligt at leje en båd ved Gentofte sø, dog kun hvis man er medlem af grundejerforeningen for Gentofte og Vangede.

Trænings- og legeplads
Ved den sydlige del af Gentofte Sø er der blevet anlagt en stor legeplads. Den er indrettet med inspiration fra miljøet omkring søen med forskellige elementer fra området som sand, drivtømmer og fiskenet.

Den centrale del af legepladsen er en stor rutsjebane hvorfra der på toppen er en flot udsigt over hele søen. Neden for rutsjeb2015-09-14 15.42.16anen er der et stort klatrenet der kan udfordre balancen og adrætheden hos de fleste.

Ved siden af legepladsen er der blevet etableret en træningsplads for voksne. Her findes både cardio- og styrketræningsmasknier. Så hvis en løbetur om søen og igennem mosen ikke er nok, har du også rig mulighed for at træne yderligere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev