Schæffergårdens Have
Schæffergårdens Have

Schæffergården
Jægersborg Allé 166
2820 Gentofte
Tlf: 39 77 28 00

Schæffergården med beliggenhed på Jægersborg Allé er et flot landsted. Historien er lang. Hovedbygningen blev opført i 1755 i rokokostil af kgl. hofsnedkermester Dietrich Schæffer. Han håbede, kongen ville købe ejendommen og opholde sig der under parforcejagterne. Det gik ikke. Han var lige ved at gå fallit, og panthaverne overtog ejendommen.

I slutningen af 1770`erne kom Knud Lyhne Rahbek på ferie hos sin tidligere huslærer, der boede til leje i Schæffergårdens sidefløj. Knud Lyhne Rahbek satte stor pris på landlivet i Jægersborg og skrev “Stemningsfulde skildringer”

Ejendommen skiftede ejere flere gange og først i 1909, da bygningen nu med navnet, Jægersborghus blev købt af Prins Harald, Chr.d.10`bror, kom landstedet til ære og værdighed igen.

I 1920 skiftede landstedet igen ejer, idet det blev købt af Ernst Michaelsen, direktør for Vacuum Oil Company. Han hyrede arkitekt Kaare Klint til at tilbageføre Schæffergården til sin oprindelige stil. Det blev dygtig gjort, og alle senere byggearbejder er sket i respekt for dette arbejde.

Byvandring i det historiske Jægersborg Brunch på Schæffergården
Buffet på Restaurant Wohlert

I 1949 købte de nuværende ejere, “Fondet for Dansk-Norsk samarbejde” landstedet. Der blev bygget værelser, idet stedet skulle være et uddannelse- og kultursted for unge nordmænd.

Siden er der kommet to udvidelser til. I 1972 en fløj med restaurant skabt af arkitekt Vilhelm Wohlert og i 1987 endnu en fløj ved arkitekt Hans Henrik Olrik. I alle lokaler ses dansk/norsk kunst og interiør. F.eks møbler af Kaare Klint og Ole Wanscher og tekstiler af Lis Ahlman og Kim Naver.
Kunstsamlingen omfatter nyere kunst. Især Sven Havsteen-Mikkelsens fine billeder med motiver fra de nordiske lande kan fremhæves.

Schæffergården er i dag et indbydende, atmosfærefyldt konferencested. Det er også velegnet til afholdelse af private fester. Man spiser godt, og ikke mindst søndagsbrunchen i Restaurant Wohlert kan anbefales.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev