Efter en weekend med fokus på film på 70 mm. er vi nu klar med ugens nye program – og der er lidt for enhver smag.

Vi har 3 premierefilm i den nærmeste fremtid: På torsdag har Doctor Strange in the Multiverse of Madness premiere. Det er efterfølgeren til den første film om den magiske Doctor Strange, som igen spilles af Benedict Cumberbatch. Mandag d. 9. maj er det så den fantastiske Skolen ved verdens ende, som er på programmet. Filmen var Bhutans Oscarnominerede drama i år. Torsdag d. 12. maj er det tid til den engelske film Sparkling: Champagnens historie, som er en kærlighedserklæring til glæden ved at nyde et godt glas champagne.

Vi har også en masse spændende særarrangementer på plakaten i maj måned. Det drejer sig bl.a. om den herlige franske film Délicieux, som er en medrivende og munter beretning om Frankrigs første restaurant. Det foregår onsdag d. 4. maj kl. 20.00

Vi glæder os også meget til at byde velkommen til Søren Pind og Jens Kramer Mikkelsen, når vi inviterer til debat, hvor de vil fortælle om deres kamp om borgmestermagten og deres fælles kærlighed til København. Det hele modereres af kulturjournalist Niels Frid-Nielsen. Efter debatten viser vi Erik Ballings elskede Midt om natten.

I anledningen af Store Bededag serverer vi varme hveder når vi holder forpremiere på Downton Abbey: En nye æra fredag d. 13. maj kl. 16.00.

Og så har vi fundet en skøn klassiker frem, når vi viser John Frankenheimers mesterværk Grand Prix fra 1966 med oplæg af Jes Dorph-Petersen.

Derudover viser vi fortsat både De forbandede år 2, Ennio Morricone, Belfast og Tabte Illusioner.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Skolen ved verdens ende

“Skolen ved verdens ende” hedder filmen, og det er ikke helt forkert, for Lunana er vitterligt den fjerneste dal i det bhutanske Himalaya – otte dagvandringer fra nærmeste by og uden elektricitet, internet og hvad en moderne bybo ellers måtte have brug for. Og en sådan en er Ugyen, der bor i Bhutans hovedstad Thimphu, men egentlig drømmer om at flytte til Australien og gøre karriere som musiker. Desværre har hans chef lagt helt andre planer for ham. Som sidste led i uddannelsen udstationeres han som lærer i Lunana. Manglen på moderne bekvemmeligheder giver Ugyen abstinenser, men de mennesker, han møder, viser sig hurtigt at kunne opveje alle afsavn.

Bhutan er kendt for at have afløst brutto-national-produktet med en slags brutto-lykke-index, og det smitter – især i disse tider. Udover sin opløftende historie og et højst charmerende persongalleri (inklusive yakoksen, som bor i skolens klasseværelse), så er filmens bjergtagende landskaber nok til at sende én i svingninger. Ikke sært, at det amerikanske Film Akademi mente, at filmen er en Oscar værdig.

Se alle spilletider og køb billetter

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

I Marvel Studios’ “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” åbnes Multiverset og dets grænser skubbes længere end nogensinde før. Tag med ud i det ukendte med Doctor Strange, der med hjælp fra nye og gamle allierede, må krydse farlige alternative virkeligheder i Multiverset og konfrontere en ny, mystisk modstander. Benedict Cumberbatch er tilbage i titelrollen, og han flankeres af bl.a. Chiwetel Ejiofor, Elizabeth Olsen, Benedict Wong og Rachel McAdams. Filmen instrueres af Sam Raimi (“Spider-man” trilogien, Evil Dead m.fl.) og produceres af Kevin Feige.

Se alle spilletider og køb billetter

Sparkling: Champagnens historie

Dokumentarfilmen ‘Sparkling: Champagnens historie’ er en kærlighedserklæring til glæden ved at nyde et godt glas champagne. Filmen dykker også ned i klimaændringernes effekt. Distriktet Champagne er nemlig ved at blive for varmt til at dyrke druer, hvilket har fået champagnehuse som Pommery og Taittinger til at plante vinmarker i Sydengland, hvor jorden er lige så kalkholdig som i Champagnedistriktet. I filmen medvirker store champagnehuse samt champagneelskende kendisser som bl.a. Stephen Fry.

Se alle spilletider og køb billetter

De forbandede år 2

Filmen udspiller sig efter 1943, hvor samarbejdspolitikken ophører, og den danske modstandsbevægelse vinder ind. Filmen følger igen Familien Skov, hvor fabriksejeren og faderen Karl prøver at balancere den udfordrede økonomi og den splittede familie. Den ældste søn, Aksel, er yderst aktiv imodstandsbevægelsen, hvor han er ved at udvikle sig til en brutal partisaner.

Se alle spilletider og køb billetter

Ennio Morricone – The Maestro

Ennio Morricone er en af de mest indflydelsesrige komponister i spillefilmens historie. Hans filmografi tæller flere end 70 prisbelønnede film, herunder alle Sergio Leones og Giuseppe Tornatores værker samt ikoniske film fra Italien, Frankrig og Hollywood gennem mange årtier. Gennem hele livet arbejdede Morricone sammen med sin gamle skolekammerat Sergio Leone, som hyrede ham til at skrive musikken til sin første spaghettiwestern, EN NÆVEFULD DOLLARS, i 1964. Morricones lydside til den sidste film i Dollar-trilogien, DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME, anses for at være et af de mest indflydelsesrige stykker filmmusik nogensinde og blev indlemmet i Grammy Hall of Fame i 2009. I 2016 modtog Morricone sin første Oscar for musikken til Quentin Tarantinos THE HATEFUL EIGHT.

Se alle spilletider og køb billetter

Særarrangementer i Gentofte Kino

Forpremiere: Délicieux – Medrivende og munter beretning om Frankrigs første restaurant

Da den stolte kok Pierre Manceron på turbulent vis må forlade sit job hos hertug Chamfort, lægger han detroniseret og nedtrykt alt, hvad der hedder madlavning bag sig. En dag dukker der dog en ung, smuk kvinde op på Mancerons gård, som har hørt om den såkaldte mesterkok og som nu ønsker at være hans lærling. Modvilligt accepterer Manceron at finde forklædet frem igen – En beslutning, der fører til at han og den unge protegé starter Frankrigs første restaurant samtidig med, at revolutionens vinde begynder at blæse gennem landet. Délicieux leverer et veldækket bord med stærke følelser, erotik og humor i et forrygende højt tempo. En hjertevarm og morsom fortælling.

Onsdag den 4. maj kl. 20.00 Billetpris: 105 kr.

Køb billetter

Filmklassiker: Mine aftener i Paradis

Vi byder foråret velkommen med en skøn klassiker: Mine aftener i Paradis! Filmen er et tilbageblik på en siciliansk barndom, hvor drengen Toto deler sin tid mellem kirken, hvor han er alterdreng, og den fortryllende biograf “Paradiso”, hvor han fra operatørrummet oplever magiske historier, spændende verdener – og også de forbudte scener, som den lokale præst forlanger, bliver fjernet fra filmene. Filmen vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 1989, og musikken er komponeret af legendariske Ennio Morricone.

Søndag den 8. maj kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Midt om natten! – Med indledende samtale mellem Søren Pind og Jens Kramer Mikkelsen, samt kulturjournalist Niels Frid-Nielsen

Der er lagt op til lidt af et topmøde, når Søren Pind, Jens Kramer Mikkelsen den 11. maj kl. 19.30 mødes i Gentofte Kino med forfatteren og kulturjournalisten Niels Frid-Nielsen til en samtale om deres fælles kærlighed til København.

Søren Pind (V) var borgmester for bygge- og teknik i København fra 1998 til 2006 og kæmpede i perioden med Jens Kramer Mikkelsen (S) om magten i København. Kramer var fra 1989 til 2004 den længst siddende overborgmester i København.

I Niels Frid-Nielsens kritikerroste “Jeg er københavner” fortæller han om Pind og Kramers fælles kærlighed til København. Om deres rivalisering, men ikke mindst om deres samarbejde i det politiske maskinrum.

Inden vi viser Erik Ballings “Midt om natten” (1984), får Pind og Kramer lov til at svare på, om de har fjernet sjælen fra det gode, gamle København, Balling hylder i den snart klassiske slumstormer-film med Erik Clausen og Kim Larsen i to af hovedrollerne.

Onsdag den 11. maj kl. 19.30 Billetpris: 135 kr. inkl. et glas vin

Køb billetter

Forpremiere: Downton Abbey: En ny æra – Med varme hveder

Vi vender endnu engang tilbage til det storslåede gods, hvor Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien denne gang chokeres af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før. I anledningen af Store Bededag, serverer vi varme hveder inden filmstart.

Fredag den 13. maj kl. 16.00 Billetpris: 120 kr. inkl. varme hveder

Køb billetter

Filmklassiker: Grand Prix – Med oplæg af Jes Dorph-Petersen

Vi inviterer til John Frankenheimers mesterværk “Grand Prix” fra 1966. Jes Dorph-Petersen så filmen for første gang i Bellevue Teatret i sommeren 1967. Han var så begejstret, at han bare måtte se den igen dagen efter. Nu deler han sin passion for filmen her i Gentofte Kino. Filmen handler om Monaco-grandprixet, hvor den amerikanske formel 1-kører Pete Aron er skyld i et uheld, der sender briten Scott Stoddard på hospitalet. Aron fyres fra sit hold, men får en ny chance hos den japanske industrialist Yamura. Stoddard gør også comeback, alt imens hans forsmåede kone hygger sig med Aron. Den charmerende, franske veteran Sarti og den italienske hanekylling Barlini kæmper ligeledes om VM-titlen.

Onsdag den 18. maj kl. 19.00 Billetpris: 125 kr. inkl. oplæg

Køb billetter

Sidste chance…

Belfast

Køb billetter

Tabte Illusioner

Køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Copyright © 2022 Gentofte Kino, All rights reserved. Du modtager denne mail, da du har tilmeldt dig Gentofte Kinos Nyhedsbrev.

Vores adresse er:

Gentofte Kino

Gentoftegade 39

Gentofte2820

Denmark

Add us to your address book

Vil du ændre, hvordan du modtager disse e-mails? Du kan opdater din profil eller afmelde alle e-mails.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev