PÅSKEN I DRONNING LOUISES TEHUS

Hej Karl Iver Dahl-Madsen

Påsken er ofte årets første lejlighed til at se familie og venner, og hvis vi er heldige også første chance for at opholde sig udendørs uden overhængende risiko for frostskader. Vi hos Chaya vil af den grund foreslå, at du i år giver din familie og/eller venner et anderledes påskeæg i form af et besøg til Afternoon Tea i Chayas hyggelige tehus, og vi har derfor i år flere åbningsdage i Påsken. I år har du mulighed for en appetitvækkende historisk rundvisning før din Afternoon Tea, og du kan endvidere tage dine mindste med til påskeægs-jagt i Rosenhaven.
 

HISTORISK RUNDVISNING & AFTERNOON TEA – 2. Påskedag

Årets første historiske rundvisning starter 2. Påskedag. Her vil rundviser Marianne Bentzen tage dig på en både historisk og aktuel omvisning i områderne i og omkring det dejlige tehus. Du skal bla. opleve de gamle væksthuse, Æblekvarteret, Avlsgården, og det smukke Paradehus. Du vil høre om parken og dens beboere gennem tiden – selvfølgelig med vægt på Dronning Louises og Christian 9.’s færden og indflydelse på stederne. Omdrejningspunktet for hele turen bliver selvfølgelig Dronning Louises Tehus og Rosenhaven.

Efter en dejlig gåtur i parken (ca. 1,5 time) nydes Afternoon Tea i de fine saloner i Dronning Louises Tehus. Vores te serveres af forsølvede tekander og i engelsk porcelæn indkøbt på auktioner i Skotland – en hyggelig og passende afslutning af den historiske rundvisning i de skønne omgivelser.

Køb billet HER

AFTERNOON TEA – Hver fredag til søndag samt 2. Påskedag

I de smukke lokaler i det stråtækte Tehus holder vi åbent hver weekend – fra fredag til søndag. I påsken har vi udvidet med en ekstra dag – mandag 2. Påskedag, hvor vi serverer Afternoon Tea. Afternoon Tea er en gammel engelsk tradition fra begyndelsen af det nittende århundrede. Det siges, at på det tidspunkt var det normalt kun at indtage to hovedmåltider om dagen, morgenmad og aftensmad, og at den 7. hertuginde af Bedford skulle have klaget over “at have den synkende følelse” i løbet af sen eftermiddag. Løsningen til hertuginden var en kande te og en let snack, taget privat i hendes boudoir om eftermiddagen. 

Chayas Afternoon Tea består af et glas italiensk Spumante eller Sparkling Tea (uden alkohol). Til maden serveres te ad libitum fra vores tekort. Maden består af fire engelske “fingersandwich”, to klassiske scones med tilbehør, samt tre petit four.

Reservér bord HER

PÅSKEJAGT FOR DE MINDSTE –
Langfredag og Påskelørdag

Kig forbi Rosenhaven til påskejagt for de mindste Langfredag 7.4. og Påskelørdag 8.4. kl. 12-15. Der skal jagtes æg i haven og alle får et påskeæg med hjem.

Chaya ønsker alle en god påske!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev