Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.

Find frem til de gode filmoplevelser i påskeferien! I Gentofte Kino har vi sat et påskeprogram sammen med kvalitetsfilm til enhver smag. 

Der er premiere på filmatiseringen af Leonora Christina Skovs succesroman, Den, der lever stille, tirsdag den 4. april. På torsdag den 6.april er der premiere på den nye Super Mario film – perfekt til dig, der er nostalgisk og gerne vil introducere børnene for det ikoniske univers. 

Du kan stadig nå at se det gribende generationsportræt Brænd alle mine breve og Steven Spielbergs selvbiografiske The Fabelmans. Der er ikke mindst Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves til de lidt ældre børn, og Folk og røvere i Kardemomme By og Roselil og stentrolden til de yngre. 

I weekenden her lige op til påske har vi også en række spændende særarrangementer, som du kan læse mere om videre i nyhedsbrevet.
I bunden kan du finde en fuldstændig programoversigt over påskeprogrammet. Der kan man se, hvornår de forskellige film spiller, og klikke ind på hver titel for at læse mere om filmen og bestille billetter. Lige nedenunder finder man en oversigt over de særarrangementer, der er på plakaten i overskuelig fremtid.

Vi ses i biografmørket!

Print ugens program
Se alle forestillinger
Følg os gerne på sociale medier
for at få de seneste nyheder og opdateringer
om film, særarrangementer og events
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hjemmeside
Hjemmeside
PÅSKEFILM
Den, der lever stille


Tirsdag den 4.april kl. 14.30 har vi premiere på filmudgaven af Leonora Christina Skovs succesroman Den, der lever stille. Forfatteren Leonora vokser op i en familie, hvor faren omtaler sig selv som Hr Skov, sin kone som Fru Skov og Leonora som datteren. Den emotionelt distancerede og dysfunktionelle opvækst på flere planer kommer til overfladen for den voksne Leonora, da hun på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice. Virkelighed og fantasi flyder sammen, idet  barndomsminderne og følelserne kommer til overfladen. Det er instruktør Puk Grasten, der har bragt Skovs bestseller til biograflærredet med Frederikke Dahl Hansen, Jens Albinus og Sarah Boberg i hovedrollerne. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Brænd alle mine breve


“Brænd alle mine breve’ er en særdeles vellykket filmatisering og rørende undersøgelse af familiehemmeligheder i den svenske kulturelite”, skriver Soundvenue i sin anmeldelse og signerer med fem stjerner. 

Brænd alle mine breve er spillefilmen baseret på bestselleren af samme navn af Alex Schulman. Det er en fortælling, der væver tre fortællinger sammen til en historie, der overskrider både tid og rum. Hvilke adfærdsmønstre går i arv gennem generationer? Alex finder ud af, at han bærer på et udefinerbart mørke efter et skænderi og bliver besat af at komme til bunds i dets oprindelse. Han følger spor, der fører ham helt tilbage til sommeren 1932 og vinteren 1988 og begivenheder, der ændrer alt. I 30erne udspiller en forbudt kærlighedshistorie sig mellem Alex’ bedstemor og den unge digter Olof Lagerkrantz i skyggen af hendes kontrollerende ægtemand Sven Stolpe. Affæren kommer til at påvirke flere generationer i årene, som følger. 

Filmen er instrueret af Björn Runge (der stod bag Oscar-nominerede The Wife). Den har et stjernegalleri bestående af blandt andre Asta Kamma August, Bill Skarsgård, Sverrir Gudnason og Gustav Lindh i de bærende roller. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
The Fabelmans


Det tog verdens måske allermest berømte filminstruktør, Steven Spielberg, hele 45 år at vende kameraet mod sin egen barndom, men det var ventetiden værd!The Fabelmans er den rørende fortælling om Sammy Fabelmans episke sammenstød, bogstaveligt talt, med filmens verden og den forsigtige vej mod voksenlivet. Det er lige så meget en familiefortælling om hemmeligheder og drømme som en skabelsesfortælling om den store instruktør. Det er også en fortælling om en kunstnerisk mor (Michelle Williams) og en mere videnskabelig orienteret far (Paul Dano), der har vidt forskellige syn på, hvorvidt Sammys fascination for filmmediet er leg eller livskald. 

Spielbergs smukke selvbiografiske filmfortælling og tidsrejse tilbage til hans egen opvækst egner sig i den grad til at opleves i de historiske omgivelser i Gentofte Kino. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
BØRNEFILM I PÅSKEN
Super Mario Bros. Filmen


Super Mario-brødrene Luigi og Mario er tilbage! Bliv kendt med Super Marios ikoniske univers på biograflærredet i Gentofte Kino.Blikkenslageren Mario og hans bror Luigi skal på en farefuld færd gennem en underjordisk labyrint for at redde prinsesse Peach. På vejen møder de en række sjove og spændende udfordringer, som man kender dem fra Super Marios spilverden. Et hyggeligt og farverigt univers, der vækker nostalgi for mange voksne, der nu har mulighed for at introducere en ny generation for de to brødre. 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves


Endelig er eventyret fra spilverdenen kommet til det store lærred med Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves! En svært charmerende tyv og en gruppe usandsynlige eventyrere begiver sig ud på en episk rejse for at finde et ganske særligt relikvie. Men undervejs skaber de sig nogle fjender, og så går tingene for alvor galt. Filmen bringer den rige verden og legende ånd fra det legendariske rollespil op på det store lærred i et underholdende og actionfyldt eventyr.Filmen byder på et imponerende stjernegalleri med blandt andre Chris Pine, Hugh Grant, Michelle Rodriguez og Regè-Jean Page på rollelisten. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Folk og røvere i Kardemomme By


Der er flere muligheder for at se den fantastisk fængende familiefilm 
Folk og røvere i Kardemomme By i Gentofte Kino i påsken. Sådan har du aldrig set de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian før, og alle de velkendte sange kommer i ny skikkelse i denne farverige animationsfilm.

“Jeg mener det virkelig som et kompliment, når jeg kalder Folk og røvere i Kardemomme By for gammeldags. For den old school stopmotion stil og det gennemførte, men også traditionelle figurdesign skal nok vække minder hos en hær af voksne, når de tager børnene med i biografen.”, skriver Kinosaur i sin anmeldelse. Flere generationer har i forvejen et lokalt forhold til Thorbjørn Egners højtelskede fortælling, da den har haft årlige forestillinger på Bellevue teateret i mere end 40 år. Nu kan man få et helt nyt blik på den nostalgiske klassiker og måske introducere den for endnu en ny generation. Kardemomme By er en dejlig by med verdens flinkeste politimand og sin helt egen sporvogn, men alt er ikke idyllisk i den lille by. De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan truer med at gøre byen lidt mindre hyggelig ved at stjæle de ting, de har brug for, fra byens butikker og beboere. Da der sker noget helt uventet i Kardemomme By, får de tre røvere en chance for at bevise, at de måske alligevel ikke er så slemme. 

Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en helt ny animationsfilm for hele familien.

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Roselil og stentrolden


“Populær børnebog med opbyggelig eventyrverden vækkes til live i sprudlende, håndtegnet animation, man kan se igen og igen med familiens allermindste”, skriver Filmmagasinet Ekko om Roselil og stentrolden. Det er en hyggelig animationsfortælling om mod og venskab, der følger den lille blomsterfe Roselil i Sommerlandet. 

Roselil drømmer om at få en ven, men hun er bange for alt og har aldrig turde begive sig ud i Sommerlandet for at møde en. Da Hr. og Fru Mus, som bor under Rosenbusken, ikke kan finde en brud til deres søn Karl Gustav, tilbyder Roselil at gifte sig med ham i stedet. Roselil fortryder dog hurtigt, for hun passer slet ikke sammen med en mus. Roselil ender med at blive reddet fra brylluppet af sommerfuglen Silke, som hjælper hende med at sige fra. Silke er supersej og modig, og de to bliver bedste venner. Men da Silke bliver kidnappet af en farlig Stentrold, må Roselil lære at tro på sig selv, så hun kan redde sin bedste ven.

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
SÆRARRANGEMENTER I PÅSKEN
Blade Runner double bill- med introduktion


Søndag den 2.april bliver en rigtig Blade-Runner- helaften i Gentofte Kino! Vi viser Ridley Scotts Blade Runner Final Cut og Denis Villeneuves opfølger Blade Runner 2049 samme aften. Filmkritiker Christian Monggaard vil introducere begge visninger.

I Blade Runner Final Cut befinder vi os i et hyperfuturistisk Los Angeles, november 2019. Deckard (Harrison Ford) arbejder som Blade Runner, der fanger og tillintetgør ‘replikanter’ – kunstige mennesker. Replikanterne bliver mere og mere menneskeagtige, og da Deckard forelsker sig i en af dem, Rachael (Sean Young), befinder han sig i et eksistentielt dilemma.

I Blade Runner 2049 træder Ryan Gosling ind i rollen som LAPD politiassistent K, der skal opklare en hemmelighed, der kan efterlade samfundet i akut kaos. Arbejdet sætter ham på sporet af Rick Deckard (Harrison Ford), som har været savnet de sidste 30 år. Ridley Scott er executive producer på filmen, der har overrasket langt de fleste skeptikere. Villeneuve har bevist sit værd som sci-fi-mester med Arrival og Dune, og Blade Runner 2049 er en vanvittig, vild og spektakulær filmoplevelse.Der vil være en gratis popcorn ved køb af billet til begge visninger. 

Blade Runner Final Cut
Søndag d. 2. april kl. 16.30
Køb billetter her
Blade Runner 2049
Søndag d. 2. april kl. 19.45
Køb billetter her
Gensyn med Paris


Vi får fornemt besøg af instruktør Alice Winocour til forpremieren. Hun vil introducere På gensyn med Paris i samtale med biografdirektøren fra scenen. Det er efterår i Paris. Mia (Virginie Efira) kører rundt i Paris på sin motorcykel, og på et tidspunkt vælger hun at søge ly for regnen på en bistro, hvor en dramatisk terrorhandling lige pludseligt finder sted. Tre måneder senere genbesøger hun bistroen for at bearbejde traumet. Mia forsøger samtidigt at rehabilitere sit forhold til Paris efter den dramatiske begivenhed, hvor hun tager beskueren med i Paris’ ikoniske gader, kunstmuseer, restauranter, cafeer og turistattraktioner. Gennem dybe samtaler med hendes kæreste, elsker, venner, fremmede og terror-overlevende får publikum et indblik i den moderne kvindes overvejelser om familie, parforhold, karriere og storbyens kompleksitet. 

Det franske stjerneskud Virginie Efira er netop blevet belønnet med en prestigestung Cèsar Award for sin rollepræstation i Gensyn med Paris. Filmens instruktør, Alice Winocour, har lavet flere film i Frankrig, hvor Augustine (2012) og Maryland (2015) har været udvalgt til Cannes festivalen i Critic’s Week og Un Certain Regard. Proxima, fra 2019, modtog hæderlig omtale under filmfestivalen i Toronto, hvor den fik sin internationale premiere. 

Mandag d. 3. april kl. 20.00
Køb billetter her
Jeanne d’Arcs lidelse og død


Dreyers stumfilmsmesterværk er nærmest obligatorisk at opleve på det store lærred, og den 10. april får du muligheden i Gentofte Kino. Biografen fra 1938 danner en stemningsfuld ramme omkring det gribende historiske filmværk. Carl Th. Dreyers skildring i stumme billeder af Jeanne d’Arcs lidelse og død i 1431 er blevet til et epokegørende kapitel i filmhistorien. Filmen var banebrydende med sit intenst skarpe portræt i nærbilleder af en religiøs helgeninde, der ofrer livet for sin tro. Tidens film var generelt præget af kvindeskikkelser med tung makeup og karikerede ansigter, men Maria Falconettis legemliggørelse af Jeanne d’Arc på lærredet skulle blive noget helt nyt. Hendes usminkede, rå ansigt bragte et helt nyt sprog for følelser til filmstriberne, der er skelsættende at se den dag i dag. Med Dreyers egne ord: “Alt menneskeligt udtrykkes i ansigtet, idet ansigtet er sjælens spejl.” 

Mandag d. 10. april kl. 16.30
Køb billetter her
PÅSKEPROGRAM

Fredag d. 31. marts

11.00 – Brænd alle mine breve
13.30 – The Fabelmans
16.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – Kvinden uden samvittighed (Gentofte Kino 85 år) 

Lørdag d. 1.april

14.00 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.15 – Brænd alle mine breve
20.00 – The Fabelmans

Søndag d. 2. april

11.00 – Brænd alle mine breve
13.30 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
16.30 – Blade Runner Final Cut – m/introduktion
19.45 – Blade Runner 2049 – m/introduktion 

Mandag d. 3. april

10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Roselil og stentrolden
13.45 – Brænd alle mine breve
16.30 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – Gensyn med Paris – Forpremiere med instruktørbesøg 

Tirsdag d. 4. april

10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Brænd alle mine breve
14.30 – Den, der lever stille – m/ danske undertekster
17.00 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – The Fabelmans

Onsdag d. 5. april

10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Den, der lever stille – m/ danske undertekster
14.30 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.30 – Brænd alle mine breve
20.15 – The FabelmansTorsdag d. 6. april10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
14.15 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.15 – Brænd alle mine breve
20.00 – The FabelmansFredag d. 7. april10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Brænd alle mine breve
14.30 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
16.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – Den, der lever stille – m/ danske underteksterLørdag d. 8. april10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
14.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.15 – Brænd alle mine breve
20.00 – The FabelmansSøndag d. 9. april 10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 –  Brænd alle mine breve
14.30 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
16.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – The FabelmansMandag d. 10. april10.00 – Roselil og stentrolden
11.30 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
13.30 –  Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
16.30 – Jeanne d’Arcs lidelse og død (Særarrangement)
19.00 – The FabelmansTirsdag d. 11. april14.00 – Brænd alle mine breve
16.45 – The Fabelmans
20.00 – Den, der lever stilleOnsdag d. 12. april14.00 – The Fabelmans
17.00 – Brænd alle mine breve
20.00 – Gensyn med Paris Torsdag d. 13. april14.15 – The Fabelmans
17.30 – Stille liv – m/ danske undertekster
20.00 – Gensyn med Paris
SÆRARRANGEMENTER

Fredag d. 31.marts

20.00 – Kvinden uden samvittighed inkl. kage – Gentofte Kino fylder 85! Søndag d. 2. april 16.30 – Blade Runner Final Cut m/ introduktion af Christian Monggaard
19.45 – Blade Runner 2049 m/ introduktion af Christian Monggaard Mandag d. 3. april 20.00 – Gensyn med Paris m/instruktørbesøg Mandag d. 10. april16.30 – Jeanne d’Arcs lidelse og dødSøndag d. 16. april10.00 – Svanesøen med Fonteyn og Nureyev Lørdag d. 22. april10.00 – Sikke et circusTorsdag d. 27. april20.00 – Nordkaperen i det Indiske Ocean – med minikoncertFredag d. 28. april20.00 – The Big Lebowski 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev