Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.

Denne uge byder på premierefilm i Gentofte Kino, stumfilm og en række charmerende børnefilm, der er tilbage på plakaten! 

I morgen tirsdag den 4.april er der premiere på filmatiseringen af Leonora Christina Skovs succesroman, Den, der lever stille. På torsdag den 6.april har vi premiere på den farverige børnefilm Super Mario Bros. Filmen – der egner sig perfekt til dig, der er nostalgisk og gerne vil introducere en ny generation for det ikoniske Super Mario – univers. 

Programmet er fyldt med kvalitetsfilm i form af det svenske generationsportræt Brænd alle mine breve og Steven Spielbergs selvbiografiske The Fabelmans, der begge får fantastiske anmeldelser i danske og internationale medier. 

Hvis du gerne vil have børn eller børnebørn med ind i biografen, er der rigeligt med muligheder her i påskeugen! Der er den forrygende Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves til de lidt ældre børn, premieren på  Super Mario Bros. Filmen samt Folk og røvere i Kardemomme By og Roselil og stentrolden, som er tilbage på plakaten til de lidt yngre. 

Vi har ikke mindst tilføjet nye særarrangementer, som du kan læse mere om videre i nyhedsbrevet. Hvis du vil se en oversigt over programmet den kommende uge og lidt til, så finder du vores filmprogram i bunden af nyhedsbrevet. Her kan man se, hvornår de forskellige film spiller og klikke sig ind for at læse mere. 

God påske! 

Print ugens program
Se alle forestillinger
Følg os gerne på sociale medier
for at få de seneste nyheder og opdateringer
om film, særarrangementer og events
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hjemmeside
Hjemmeside
UGENS PREMIEREFILM
Den, der lever stille


“Ved radikalt at skære ind til benet er filmatisering af succesroman en modig blanding af græsk tragedie og surrealistisk mareridt”, skriver Filmmagasinet Ekko i sin anmeldelse. Tirsdag den 4.april har vi premiere på filmudgaven af Leonora Christina Skovs succesroman Den, der lever stille. Forfatteren Leonora vokser op i en familie, hvor faren omtaler sig selv som Hr Skov, sin kone som Fru Skov og Leonora som datteren. Den emotionelt distancerede og dysfunktionelle opvækst på flere planer kommer til overfladen for den voksne Leonora, da hun på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice. Virkelighed og fantasi flyder sammen, idet  barndomsminderne og følelserne kommer til overfladen. Det er instruktør Puk Grasten, der har bragt Skovs bestseller til biograflærredet med Frederikke Dahl Hansen, Jens Albinus og Sarah Boberg i hovedrollerne. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Super Mario Bros. Filmen


Super Mario-brødrene Luigi og Mario er tilbage! Bliv kendt med Super Marios ikoniske univers på biograflærredet i Gentofte Kino.Blikkenslageren Mario og hans bror Luigi skal på en farefuld færd gennem en underjordisk labyrint for at redde prinsesse Peach. På vejen møder de en række sjove og spændende udfordringer, som man kender dem fra Super Marios spilverden. Et hyggeligt og farverigt univers, der vækker nostalgi for mange voksne, der nu har mulighed for at introducere en ny generation for de to brødre. 

Denne uge vil vi afholde en konkurrence på vores Facebookside, hvor man kan vinde gratisbilletter og flotte kvalitetspremier fra Super Mario Bros. filmen!

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
SÆRARRANGEMENTER I PÅSKEN
Jeanne d’Arcs lidelse og død


Dreyers stumfilmsmesterværk er nærmest obligatorisk at opleve på det store lærred, og den 10. april får du muligheden i Gentofte Kino. Biografen fra 1938 danner en stemningsfuld ramme omkring det gribende historiske filmværk. Carl Th. Dreyers skildring i stumme billeder af Jeanne d’Arcs lidelse og død i 1431 er blevet til et epokegørende kapitel i filmhistorien. Filmen var banebrydende med sit intenst skarpe portræt i nærbilleder af en religiøs helgeninde, der ofrer livet for sin tro. Tidens film var generelt præget af kvindeskikkelser med tung makeup og karikerede ansigter, men Maria Falconettis legemliggørelse af Jeanne d’Arc på lærredet skulle blive noget helt nyt. Hendes usminkede, rå ansigt bragte et helt nyt sprog for følelser til filmstriberne, der er skelsættende at se den dag i dag. Med Dreyers egne ord: “Alt menneskeligt udtrykkes i ansigtet, idet ansigtet er sjælens spejl.” 

Mandag d. 10. april kl. 16.30
Køb billetter her
NETOP TILFØJEDE SÆRARRANGEMENTER
Nordkaperen i det Indiske Ocean- med minikoncert


Kom med, når Gentofte Kino viser biografversionen af Nordkaperen i det Indiske Ocean i original 35mm filmkopi. Den dokumentariske rejsebeskrivelse følger globetrotteren Troels Kløvedals anden jordomsejling med Nordkaperen.

Lis Sørensen og Jonas Kragh vil spille en minikoncert med nogle af Troels’ favoritsange inden filmen. Instruktør og producent Ulrik Bolt vil introducere filmvisningen, og tv-vært Mikkel Beha fortæller om sin far, som ville være fyldt 80 år i april. Gyldendal udlodder bøger fra Kløvedals store forfatterskab til de heldige vindere blandt publikum.

Det bliver en til en mindeværdig aften i Troels Kløvedals ånd.

Torsdag d. 27. april kl. 20.00
Køb billetter her
The Big Lebowski


The Big Lebowski opnåede akut kultstatus, da den rullede over biograflærreder verden over i 1998. Det er en absurd komedie med et mageløst karaktergalleri. Coen-brødrenes vanvittige komedie omhandler en midaldrende hippie ‘The Dude, der tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). ‘The Dude’ deler tilfældigvis sit efternavn Lebowski med en usympatisk rigmand. På grund af det uheldige navnefællesskab bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkumpaner opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen. 

Der vil naturligvis være mulighed for at tilkøbe White Russians!
Fredag d. 28. april kl. 20.00
Køb billetter her
Bram Stoker’s Dracula


Nu kan du opleve Francis Ford Coppolas Bram Stoker’s Dracula i Gentofte Kino. Dracula er en af de udødelige fortællinger, der er blevet fortalt flere gange gennem filmhistorien. Bl.a. Nosferatu gennem Murnaus stemningsfulde stumfilmsudgave og Werner Herzogs 70’er-epos. I 1992 fik mesterregissøren Francis Ford Coppolas udgave liv på det store lærred, og selv i en tidsalder hvor det virkede, som om alt var muligt med computereffekter, blev filmen skabt med praktiske effekter og ægte, gammeldags filmhåndværk. Det giver den et autentisk udtryk, der har sørget for, at den holder stand den dag i dag. 

Ud over superstjerner som Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves, Monica Bellucci og Anthony Hopkins i hovedrollerne finder vi også den verdensberømte kunstner Tom Waits i rollegalleriet. 

Fredag d. 12. maj kl. 20.00
Køb billetter her
FILMPROGRAM

Mandag d. 3. april

10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Roselil og stentrolden
13.45 – Brænd alle mine breve
16.30 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – Gensyn med Paris – Forpremiere med instruktørbesøg 

Tirsdag d. 4. april

10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Brænd alle mine breve
14.30 – Den, der lever stille – m/ danske undertekster
17.00 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – The Fabelmans

Onsdag d. 5. april

10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Den, der lever stille – m/ danske undertekster
14.30 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.30 – Brænd alle mine breve
20.15 – The FabelmansTorsdag d. 6. april10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
14.15 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.15 – Brænd alle mine breve
20.00 – The FabelmansFredag d. 7. april10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Brænd alle mine breve
14.30 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
16.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – Den, der lever stille – m/ danske underteksterLørdag d. 8. april10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
14.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
17.15 – Brænd alle mine breve
20.00 – The FabelmansSøndag d. 9. april 10.00 – Folk og røvere i Kardemomme By
12.00 –  Brænd alle mine breve
14.30 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
16.45 – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
20.00 – The FabelmansMandag d. 10. april10.00 – Roselil og stentrolden
11.30 – Super Mario Bros. Filmen – Med dansk tale
13.30 –  Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
16.30 – Jeanne d’Arcs lidelse og død (Særarrangement)
19.00 – The FabelmansTirsdag d. 11. april14.00 – Brænd alle mine breve
16.45 – The Fabelmans
20.00 – Den, der lever stilleOnsdag d. 12. april14.00 – The Fabelmans
17.00 – Brænd alle mine breve
20.00 – Gensyn med Paris Torsdag d. 13. april14.15 – The Fabelmans
17.30 – Stille liv – m/ danske undertekster
20.00 – Gensyn med Paris
SÆRARRANGEMENTER

Mandag d. 3. april 

20.00 – Gensyn med Paris m/instruktørbesøg Mandag d. 10. april16.30 – Jeanne d’Arcs lidelse og dødSøndag d. 16. april10.00 – Svanesøen med Fonteyn og Nureyev Lørdag d. 22. april10.00 – Sikke et circusTorsdag d. 27. april20.00 – Nordkaperen i det Indiske Ocean – med minikoncertFredag d. 28. april20.00 – The Big Lebowski Fredag d. 12. maj 20.00 – Bram Stoker’s Dracula


Tilmeld dig vores nyhedsbrev