Copyright: Movia, foto: Ulrik Jantzen

Pas på Sonnia og Anker – de er nye i trafikken

En helt ny hverdag er begyndt for mange tusinde børn, som har første skoledag i denne uge. De har både sommerfugle i maven og masser af spændte forventninger til skolelivet. Men de er også helt nye i trafikken, og derfor er det vigtigt, at passe ekstra godt på de mindste elever, som er helt uvante med den nye skolevej med masser af travle bilister, cyklister og busser. Movia kører derfor også i år kampagnen “Pas på mig, jeg er ny i trafikken”.

Movia vil gerne bidrage til, at alle nye de nye elever i 0. klasserne får en god start på skolelivet også til og fra skolen. Derfor gennemfører vi også i år kampagnen “Pas på mig, jeg er ny i trafikken”. Kampagnen skal minde alle os erfarne trafikanter om, at her ved starten af det nye skoleår får vi et væld af nye, små trafikanter i trafikken, som vi skal vise helt særligt hensyn både på cykelstier, i gadebilledet og i den kollektive transport.

I år er det Sonnia og Anker, der er hovedpersonerne i kampagnen, som har været i gang siden 9. august. Sonnia og Anker kan ses på ses på bagenden af ca. 1000 af Movias busser på hele Sjælland de næste tre uger. Frederiksberg Kommune samarbejder med Movia om kampagnen, og gør en særlig indsats over for kommunens nye skolebørn med plakater på bl.a. busstoppesteder og andre steder i bybilledet på hele Frederiksberg.

Alle de nye skolebørn skal lære om tal og bogstaver, få nye venner og så skal de lære at komme sikkert i skole hver dag. Det kræver hjælp og øvelse at blive en god trafikant. Derfor er det vigtigt, at børnene får hjælp til at lære, hvordan de færdes sikkert i trafikken.

Her nogle gode råd til forældre, så børnene får en sikker start i trafikken:

Træn skolevejen med bus, på cykel eller til fods med dit barn i god tid inden skolestart og husk at gentage træningen i løbet af skoleåret.

Opret barnets skolevej på “følg min rejse” på rejseplanen.dk, så får du en SMS, hvis der er ændringer på barnets skolerejse.

Træn de grundlæggende regler i trafikken: at stoppe ved rødt lys og ved kantstenen, at se sig for til begge sider, inden man går over vejen, og kun at krydse vejen på sikre steder, hvor man kan se, hvad der sker osv.

Hvis dit barn bruger rejsekort er det vigtigt, at du viser barnet, hvordan man tjekker ind og ud, når man stiger på og af bussen.

Husk at trykke “stop” i god tid, inden I skal af bussen.

Vis dit barn, hvordan man holder øje med cyklisterne på cykelstien, når man stiger på og af bussen.

Fortæl dit barn, at man skal vente med at gå over gaden, til bussen er kørt.

Vælg den sikreste vej til skolen, også selv om det ikke er den hurtigste. En sikker vej er f.eks. via gangbroer og lysregulerede fodgængerfelter, dér hvor I skal krydse vejen.

Husk cykelhjelm, hvis I cykler sammen, og lær dit barn at give tegn til stop og tegn for at svinge, så de andre trafikanter kan gennemskue, hvor I er på vej hen.

Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne. Børn har ikke samme overblik, som voksne har.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev