Der er stor enighed om, at Pinot Noir er den drue, som giver de mest hæderlige, og i mange tilfælde, mest uopnåelige rødvine i verden.

Det er en virkelig svær drue at dyrke, da den er ekstremt skrøbelig og meget kræsen. Den modner dog tidligt, hvilket gør det muligt at dyrke den i tempererede klimaer som f.eks. det prestigefyldte Bourgogne. Med over 2000 år på kloden er Pinot Noir en af de ældste druer i verden, som også har en overlegen evne til at fremhæve forskellene i de omgivelser, der præger en vinmark.

Prøv kræfter med Pinot Noir-kassen og smag magien fra Frankrig, Tyskland og USA, som er de tre mest indflydelsesrige og højtelskede Pinot Noir-vinlande.

Caylus Pinot Noir 🇫🇷
2021 Languedoc
I Sydfrankrigs Languedoc-region opnås langt mere solmodenhed, som giver en mere saftig stil. Se frem til en frisk, velbalanceret og mellemfyldig Pinot med noter af bær og provencekrydderier.

Drifting Pinot Noir 🇺🇸
2022 Lodi
I Californien får man en langt mere pålidelig modning, som sikrer mere smag og bedre priser end i Europa. Oplev her en saftig og ærketypisk Pinot fra Central Valley med røgede, frugtige og krydrede noter.

Bourg Lachamps Pinot Noir 🇫🇷
2021 Ardèche
Bourgogne får kamp til stregen i det sydlige Frankrig! Blandt granitjorden i Ardèche, står stokkene bag denne vin i en sjældent set kalkstensjord, som druen elsker. Fløjlsblød, solmoden og krydret Pinot!

Sasbacher – Spätburgunder “Jäger” 🇩🇪
2020 Baden
Vores tyske naboer leverer nogle af verdens mest klassiske og forfinede Pinot Noir-vine – eller Spätburgunder, som den kaldes på tysk. Her er en vin, som konkurrerer med storheden fra Bourgogne.

Joel Gott Pinot Noir 🇺🇸
2020 Californien
De kan altså noget med Pinot Noir i Californien, og her får du et supergodt eksempel på en vin, der dyrkes under optimale forhold i Santa Barbara. Let drikkelig vin med noter af bær, blommer og krydderi.

Handwerk S3 🇩🇪
2020 Rheinhessen
Fra den sydtyske Rheinhessen-region får du her en fyldigere Spätburgunder med lækre modne kirsebær i smagen. Stefan Breuers vin har stor volumen i munden med flot struktur og elegance.

Klik her for at læse mere om smagekassen.

Lær meget mere om Pinot Noir i afsnit 18 af vores podcast.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev