Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 26.06.2023-04.07.2023

x

Dømt for forsikringssvindel, Charlottenlund

En 49-årig mand fra Charlottenlund er ved Retten i Lyngby blevet idømt seks måneders betinget fængsel og en bøde på 250.000 kroner for forsøg på forsikringssvindel. Manden havde oplyst til forsikringsselskab, at en række af hans ejendele var blevet stjålet, i et forsøg på at få udbetalt erstatning for disse, selvom tingene ikke var stjålet.

Faldt på cykel i vådt føre, Dyssegård

En 56-årig mand fra Søborg cyklede kl. 17.58 ad Søborg Hovedgade i sydøstgående retning og skulle dreje til højre ad Gladsaxevej i nordvestgående retning, da cyklen skred under ham på grund af vådt føre. Patrulje og ambulance fremme. Bragt til tjek på nærmeste hospital til tjek. Ingen melding om personskade.

Fest blev lukket, Gentofte

En fest på Søgårdsvej var klokken 02.46 til så stor gene for de omkringboende, at en beboer i området kontaktede politiet. En patrulje kørte til stedet og lukkede festen.

Flere tilfælde af musik til ulempe, Nordsjælland

Der har i aften- og nattetimerne været flere anmeldelser om musik til ulempe, blandt andet på Rørsangervej i Hørsholm, hvor en patrulje gentagne gange måtte køre ud til en fest, som endte med at blive lukket klokken 01.47. På Vestergade i Gentofte måtte en patrulje klokken 01.59 sørge for at få slukket for musikken. I Sudergade i Helsingør lukkede en patrulje klokken 02.18 en fest, og på Tranegårdsvej i Hellerup måtte en patrulje klokken 00.27 advare nogle beboere om, at hvis de ikke skruede ned for musikken, blev deres fest lukket.

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent. Det er forståeligt, at du/I fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

Er du selv udsat for musik til ulempe? Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer. Virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på 114. Vi er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

Gadeslagsmål, Hellerup

En 49-årig mand fra København og en 42-årig mand fra Søborg sloges kl. 00.09 på gaden på Strandvejen i Hellerup. Begge blev efterfølgende sigtet for uro og uorden.

Ild i hæk, Hellerup

Mandag kl. 10.37 blev der anmeldt en mindre brand i en hæk på Lundeskovsvej i Hellerup. Brandvæsnet var hurtigt fremme ved hækken, der efter en god omgang vand var slukket igen.

Kørte narkokørsel og uden kørekort, Hellerup

En 18-årig mand fra Vanløse blev klokken 21.28 standset, da han kom hørende ad Margrethevej. Her viste en narkotest, at den 18-årige var påvirket af euforiserende stoffer, og han blev derfor sigtet for narkokørsel. Han blev også sigtet for kørsel uden kørerret, da han ikke havde erhvervet kørekort.

Musik til ulempe over hele Nordsjælland

Anmeldelse kl. 23.59 om studenterfest med høj musik på Humlevænget i Kgs. Lyngby. En beredskabspatrulje tog forbi, og musikken blev skruet ned. Samme i Æblets Kvarter i Nivå, hvor vi kl. 00.19 fik en anmeldelse om, at der var mange unge mennesker samlet til udendørs fest, hvor en patrulje fik reguleret lydniveauet i nedadgående retning.

Også på Ritavej i Espergærde fik en patrulje kl. 01.44 en snak med unge mennesker til et studentergilde om at skrue ned for musikken. Patruljen vurderede dog ikke, at musikken var til ulempe for de omkringboende. Anderledes med anmeldelsen kl. 01.45 på Kettebakken i Skodsborg, hvor en patrulje måtte vejlede unge mennesker til en studenterfest om, at soundboxen ville blive taget, hvis politiet blev tilkaldt igen.

Kl. 03.49 fik vi en anmeldelse om meget høj musik på Henningsens Allé i Hellerup, men da patruljen kom forbi kl. 04.02 var festen slut.

Flere anmeldelser af musik til ulempe, Tisvildeleje, Humlebæk, Gentofte, Helsingør, Klampenborg, Charlottenlund.

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent. Det er forståeligt, at du/I fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

Er du selv udsat for musik til ulempe? Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer. Virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på 114. Vi er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

Indbrudsoversigt uge 25

Overholdt ikke sin vigepligt, Hellerup

En 53-årig kvinde fra Hellerup kørte ad Berntorffsvej i Hellerup i sydlig retning, hvor hun uden at overholde sin vigepligt foretog et højresving ind foran en 24-årig mandlig cyklist, der ligeledes kørte ad Bernstorffsvej i sydlig retning på cykelstien. Ingen melding om personskade.

Overholdt ikke sin vigepligt, Klampenborg

En 52-årig mand fra Nexø kørte ad Christiansholms vej i Klampenborg i sydlig retning og ind i rundkørslen for at køre lige ud ad Ordrupvej. Samtidig cyklede en 35-årig kvindelig cyklist ad Hvidørevej i østlige retning. I rundkørslen ved Ordrupvej påkørte den 52-årige cyklisten. Patrulje og ambulance til stedet. Cyklist bragt til tjek på nærmeste hospital.

Påkørte forankørende under køkørsel, Gentofte

En 54-årig mand med udenlandsk statsborgerskab kørte tirsdag kl. 15.03 op i en forankørende på motorring 3 ved Gentofte

Sigtet for narkokørsel, Charlottenlund

Klokken 01.50 natten til mandag blev en 17-årig mand fra Kgs. Lyngby standset, da han kom kørende ad Gyldenlundsvej. Her blev han sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret. Den 17-årige blev herefter taget med på hospitalet, hvor der blev udtaget en blodprøve fra ham. Den bliver nu analyseret for at fastlægge hans nøjagtige påvirkningsgrad til brug for den videre behandling af sagen.

Sigtet for tyveri fra personbil, Hellerup

En 27-årig udenlandsk mand blev natten til mandag anholdt og sigtet for tyveri fra en bil på Valeursvej. Manden blev sammen med en medgerningsmand opdaget af en patrulje i området og kort efter kom en hundepatrulje også til stedet. Det lykkedes at anholde den 27-årig, men hans medgerningsperson flygtede fra stedet. Manden sigtes tillige for forsøg på tyveri fra flere andre biler i området.

Stjal LEGO, Gentofte

To personer gik tirsdag kl. 16.25 ind i BR på Nybrovej, hvor den ene gav sig til at pille en alarm af en æske LEGO, mens den anden holdt udkig. Herefter forlod de butikken med æsken, på en måde så ekspedienten ikke kunne se, hvad der foregik.

LEGO-tyven, der pillede alarmen af æsken, beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 30 år, 180 cm høj, almindelig kropsbygning, brun i huden og med kort, sort hår. Iført: Sort kasket, sort arbejdsjakke, sorte arbejdsbukser, sorte Airtox sko.

Stjal otte kalvemørbrad, Charlottenlund

Slagteren i Meny i Charlottenlund anmeldte kl. 11.01 at have fået stjålet otte kalvemørbrad. Gerningsmanden havde ringet til slagteren i forvejen for at få lagt otte kalvemørbrad til side. Slagteren havde opdaget, at gerningsmanden havde lagt kalvemørbraderne ned i en taske, og derefter var gået fra stedet. Slagteren havde ikke nået at stoppe ham, men havde set, at manden var kørt afsted fra stedet. Signalement: Mand, mellemøstlig af udseende, 32-33 år, 175 cm. Kropsbygning: Kraftig. Hårfarve: Sort. Hårlængde: Kort. Talte: Dansk. Iført: Smalle firkantede metalbriller, lys t-shirt, arbejdsbukser med sidelommer – mørkegrå med lysegrå stribe. Korte skægstubbe.

Studenterfest med høj musik, Charlottenlund

Mandag kl. 23.27 kørte en patrulje ud til en adresse på Christiansvej, hvor der blev spillet høj musik. Efter en samtale med patrulje blev der skruet ned.

Svømmetræning skabte storalarm, Klampenborg

En svømmeklub, der trænede i vandet ud for Axel Løvdals Vej, var tirsdag formiddag årsag til en større udrykning. Klokken 10.54 kom der nemlig en anmeldelse om, at omkring 10 børn på sup-board drev til havs. Politi og brandvæsenets redningsberedskab kørte til stedet, ligesom der blev sendt ambulance og en redningshelikopter afsted. Det viste sig imidlertid, at alle var kommet sikkert i land, og ingen i øvrigt havde været i fare.

Tyveri fra bil, Charlottenlund

Anmeldelse kl. 13.37 af tyveri fra bil i Ordrup, som var sket mellem kl. 11.00-13.00. Venstre bagerste rude knust. Der var stjålet en taske med tøj mv.

Tyveri på café, Hellerup

En 63-årig kvinde fra Hellerup anmeldte kl. 10.32, at hun mandag den 26.06.23 mellem kl. 11.30 og 12.30 fik stjålet sin solbriller på Café Emmerys på Strandvejen i Hellerup. Tyveriet skete, mens hun kortvarigt var væk fra bordet, hvor solbrillerne lå.

Ung kvinde taget for butikstyveri, Hellerup

Klokken 21.20 blev en 15-årig ung kvinde fra Gentofte taget for butikstyveri i Netto på Ryvangs Allé. Hun blev sigtet for tyveriet, og de sociale myndigheder bliver orienteret om sagen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev