Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2022/01/17-2022/01/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel, Hellerup

En 18-årig mandlig bilist fra Brønshøj blev kokken 21.07 standset af en patrulje på Strandvejen. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den 18-åriges eventuelle narkopåvirkning.

Brugstyveri af personbil, Gentofte og Nærum

Klokken 02.42 indløb der anmeldelse om, at en personbil kort forinden var blevet stjålet, mens den havde stået parkeret på Høeghsmindevej i Gentofte Klokken 03.38 bemærkede en patrulje bilen i Nærum ved krydset mellem Skodsborgvej og Rundforbivej. Patruljen eftersatte derfor bilen, og under tilkørslen til Helsingørmotorvejen mistede føreren herredømmet over bilen og påkørte en lygtepæl. To personer flygtede derefter fra bilen til fods, men blev af patruljer standset kort efter. Der var tale om en 22-årig mand fra Hvidovre og en 22-årig mand fra Brønshøj, og de blev begge anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen.

Eftersættelse af bil, Gentofte

En patrulje bemærkede klokken 02.43 en personbil, som kørte i høj fart ad Gentoftegade, og eftersatte derfor køretøjet. Patruljen mistede dog køretøjet af syne i krydset ved Kildeskovsvej og Gentoftegade.

Grundet nærheden til gerningsstedet og -tidspunktet for brugstyveriet af en personbil omtalt ovenfor i døgnrapporten, kan det ikke afvises, at der kan være en sammenhæng mellem de to hændelser.

Kørte uden kørekort, Gentofte

Klokken 14.05 søndag eftermiddag blev en 58-årig kvinde fra Hellerup standset, da hun kom kørende ad Jægersborg Allé. Her blev hun sigtet for at køre bil, selvom hun ikke havde noget kørekort og for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Kørsel uden førerret, Klampenborg

På Strandvejen standede en patrulje klokken 01.50 en 25-årig mandlig bilist fra Søborg. Han blev anmodet om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han ikke havde erhvervet sig førerret til køretøjet. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Stige faldt af bil på motorvej, Kgs. Lyngby

Klokken 13.24 blev det anmeldt, at en stige havde revet sig løs fra taget af en bil på Helsingørmotorvejen ved Klampenborgvej, hvorefter to biler, som kørte bagved, var blevet ramt af stigen. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Røveri mod 7-eleven, Kgs. Lyngby

Torsdag aften klokken 23.25 kom en anmeldelse om røveri mod 7-eleven i Lyngby Storcenter. Her havde en mand mellem klokken 23.13 og 23.19 gået ind i forretningen og om bag disken, hvor han med sin truende adfærd fik udleveret penge. Herefter forlod han forretningen og gik ad Klampenborgvej i retning mod Helsingørmotorvejen.

Manden beskrives som 20-25 år, 175 cm høj, afrikansk af udseende, meget mørk i huden med sort, let krøllet, mellemlangt hår. Han talte dansk, bar hvidt mundbind over et sort skæg og var i øvrigt iført sort jakke, sort trøje og sandfarvede bukser.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 20.18 blev det anmeldt, at tre drenge havde forsøgt at stjæle slik, elektronik og teleudstyr fra NETTO på Jernbanepladsen. Idet butikstyvene var under 18 år gamle, blev en patrulje sendt til stedet, hvor blandt andet en 14-årig dreng fra København blev truffet. Grundet hans unge alder blev sagen overdraget til de sociale myndigheder, ligesom øvrige relevante voksne blev informeret om hændelsen.

Ligeledes blev to 15-årige unge mænd fra henholdsvis København og Hellerup truffet, og da de var over den kriminelle lavalder, blev de sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante voksne samt de relevante myndigheder blev orienteret om episoden.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Charlottenlund

Klokken 21.09 traf en patrulje to mænd i en personbil på Skovshoved Havn. Den ene af dem, en 22-årig mand fra Søborg, var i besiddelse af cirka 50 ulovlige piller, hvorfor han blev sigtet for dette.

Lygter stjålet fra bil, Klampenborg

Et lygteparti er klokken 02.20 natten til mandag blevet stjålet fra en Porsche, som stod på Schimmelmannsvej. Tyveriet blev anmeldt mandag formiddag klokken 11.07.

Beboer tilbageholdt indbrudstyv, Gentofte

En beboer på Høeghmindevej var hurtig og handlekraftig, da en mand mandag klokken 12.33 forsøgte at bryde ind i hans hus. Manden knuste en rude i boligen, men løb fra stedet, da beboeren råbte ham an. Beboeren løb efter manden og det lykkedes at tilbageholde manden indtil en patrulje kom til stedet og anholdt den 39-årige. Han blev herefter taget med til afhøring på politigården.

Drenge vakte mistanke, Hellerup

To drenge i alderen 10-14 år vakte mandag eftermiddag klokken 14.41 mistanke, da de gik ad Sigridsvej og kiggede ind i indkørsler og haver. En patrulje kørte til stedet, men drengene var ikke at finde i området.

Rat stjålet fra bil, Klampenborg

Mellem søndag aften og mandag eftermiddag klokken 15.30 er der stjålet et rat fra en Porsche, som holdt på Zicavej.

Formodede tyve anholdt, Hellerup

To mænd på henholdsvis 22 og 23 år fra Ishøj og Helsinge blev klokken 03.13 natten til tirsdag anholdt og sigtet for forsøg på tyveri fra en personbil, som holdt på Rygårds Allé. Det var et vidne, som så de to mænd tage i dørene på en række parkerede biler, hvorefter de satte sig ind i en ulåst bil. Vidnet alarmerede Nordsjællands Politi, som sendte en patrulje til stedet og anholdt de to mænd.

Vold, Hellerup

Klokken 12.16 anmeldte en medarbejder fra Waterfront Shoppingcenter, at medarbejderen var blevet slået på benet med en taske samt holdt fast i kraven af en person i forbindelse med bortvisningen af denne person fra centeret. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 36-årig mand med ukendt adresse blev anholdt og sigtet for vold.

Mistænkeligt forhold, Charlottenlund

Klokken 14.11 blev det anmeldt, at to mænd gik rundt i nabolaget omkring Egehøjvej/Gyldenlundsvej, og at de gik ind i haver tilhørende boliger, hvor der umiddelbart ikke holdt biler foran.

En patrulje blev sendt til stedet, men det lykkedes ikke at finde de to mænd, der af anmelder beskrives som:

A: mand, sydeuropæisk af udseende, 35-45 år gammel, 180 cm høj, spinkel af bygning, mørk i huden, med sort kort hår. Talte engelsk.

B: Mand, sydeuropæisk af udseende, 35-45 år gammel, 180 cm høj, spinkel af bygning, mørk i huden, med sort kort hår.

Selvom det ikke lykkedes at finde de to mænd, skal der lyde stor ros til anmelderen for at reagere på sin mistanke og kontakte politiet.

Stillads væltet, Charlottenlund

Den kraftige vind fik klokken 01.41 natten til mandag et stillads, der stod ved krydset Ordrupvej/Holmegårdsvej til at vælte. Ingen personer kom til skade og området blev afspærret med assistance fra hjemmeværnet. Det forventes, at afspærringen af området vil vare frem til ved 14-tiden i dag, mandag.

Indbrud i villa, lejlighed, landejendom og lign. anmeldt til Nordsjællands Politi 10.-16. januar 2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev