Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2020/01/13-2020/01/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Formodet tyv anholdt med hjælp fra årvågen borger

Hellerup: En 40-årig mand fra Valby blev mandag formiddag anholdt og sigtet for indbrud i en villa på Ellemosevej. En 45-årig beboer på vejen så den 40-årige gå hen huset og spurgte ham, hvad han skulle. Da den 45-årige ikke synes, at den 40-årige mand kom med et plausibelt svar, besluttede han at ringe til politiet, som sendte et par patruljer afsted. I mellemtiden forlod den 40-årige villaen, og den 45-årige fulgte efter ham og kunne på den måde guide politiet i den rigtige retning efter manden. Den 40-årige blev fundet og anholdt og skal fremstilles i grundlovsforhør i dag, tirsdag.

Fem drenge set i forbindelse med indbrud

Dyssegård: Fem drenge blev mandag eftermiddag set i en opgang på Dalsvinget umiddelbart før et indbrud i en lejlighed i opgangen. Lejlighedens hoveddør var blevet brudt op, og der er stjålet flere designertasker. De fem drenge beskrives som: A: Dreng, thai/dansk, halvlangt hår, 13-14 år. B: dreng, 13-14 år, dansk af udseende, lyst hår, pagehår. C: dreng, 13-14 år, lidt mørk i huden, sort hår. D: dreng, 13-14 år, dansk af udseende. E: dreng, 13-14 år.

Narkobilist standset

Kgs. Lyngby: En 22-årig mand fra Charlottenlund blev klokken 01.02 natten til tirsdag standset, da han kom kørende ad Lyngbygårdsvej. Her blev han sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af euforiserende stoffer og kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige påvirkelsesgrad.

Indbrud anmeldt til Nordsjællands Politi 20. – 21. januar 2020

 

Kørte uden kørekort

Charlottenlund: En 34-årig mand fra København blev søndag formiddag klokken 09.40 standset, da han kom kørende ad Strandvejen. Her viste det sig, at han havde sat sig bag rattet, selvom han tidligere var blevet frakendt sit kørekort og ikke havde generhvervet det. Manden blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Hærværk mod bil

Gentofte: En Opel Zafira, som holdt parkeret på Ellebækvej, er mellem lørdag klokken 20.00 og søndag klokken 11.30 blevet udsat for hærværk. En ukendt gerningsmand har slået flere buler i bilen, muligvis med en hammer.

Tre unge anholdt for tyveriforsøg

Hellerup: Tre unge mænd på henholdsvis 15 år fra København, 16 år fra Hvidovre og 16 år fra Hvidovre blev klokken 03.01 anholdt og sigtet for forsøg på tyveri fra biler. Et vidne så de tre gå rundt og tage i dørene på nogle biler, der holdt parkeret på Henningsens Allé, og kontaktede politiet, som anholdt de tre og tog dem med til afhøring på politigården.

39 bilister standset i kontrol

Hellerup/Humlebæk: I alt 39 bilister hilste omkring midnat på færdselspolitiet ved Strandvejen/Callisensvej i Hellerup og Fredensborgvej/Teglgårdsvej i Humlebæk. I Hellerup blev 30 bilister standset og alle havde orden i sagerne. I Humlebæk blev ni biler standset og her blev to bilister sigtet for lovovertrædelser. Den ene var en 29-årig mand fra Ruds-Vedby, som blev sigtet for at køre uden førerret, og den anden var en 23-årig mand fra Helsing, som blev sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af cannabis. Han blev kørt til hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige påvirkelsesgrad.

Vold, Hellerup

Klokken 16.36 blev det anmeldt, at en ung mand blev overfaldet af en gruppe på 5-10 personer på parkeringspladsen ved Hellerup Station. Patruljer kørte til stedet, men gerningsmændene i mellemtiden var undløbet mod Strandvejen.

Den forurettede, en 14-årig dreng fra Hørsholm Kommune, var blandt andet blevet trampet i hovedet og på halsen. Han blev derfor kørt på skadestuen til behandling for sine skader.

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en mistanke om, at overfaldet skyldes en forudgående uoverensstemmelse, og på baggrund af efterforskning har politiet en formodning om, hvem gerningspersonerne er.

Indbrud i bageri, Gentofte

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 05.25, havde der forinden været indbrud i bageriet Emmery’s på Gentoftegade, idet hele butikken var gennemrodet, ting smadret og pengekasserne åbne. Indstigningsstedet er på nuværende tidspunkt ukendt.

Indbrud i privat beboelse anmeldt i Nordsjællands politikreds 14.-15. januar 2020

Blev truet til at aflevere jakke og tørklæde

Hellerup: To unge mænd på 15 og 16 år fra Hellerup blev søndag eftermiddag omkring klokken 17.00 truet til at aflevere en jakke og et tørklæde til en gruppe unge på Strandvejen. De to blev passet op af en gruppe på omkring seks personer, og en af dem viste dem skæftet fra en kniv i forbindelse med, at gruppen ville have den ene af de unges mænd jakke. Efterfølgende tog gruppen et tørklæde fra den anden. Da det imidlertid viste sig, at de to unge mænd og gruppen på seks personer havde en fælles bekendt, endte de med først at aflevere jakken og senere tørklædet tilbage. Den person, som viste de to unge skæftet af kniven beskrives som: Mand, udenlandsk, ca. 16 år, 180-190 cm høj, spinkel af bygning, brun i huden med kort, sort hår. Han talte dansk og var i ført blå/sort flexfit kasket, sort halsedisse med noget hvidt, blå/sort dynjakke, lyseblå cowboybukser og en lille sidetaske og medbragte en kniv.

Kørte uden kørekort

Kokkedal: En 33-årig kvinde fra Gentofte blev søndag aften klokken 18.30 standset, da hun kom kørende ad Helsingørmotorvejen. Her viste det sig, at kvinden ikke havde noget kørekort, og hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Fik taget kvælertag

Hellerup: Søndag aften klokken 18.30 blev en 17-årig mand fra Holte og hans veninde passet op af en gruppe unge på Hellerupvej. De unge spurgte den 17-årige om han havde en lighter, og begyndte at små-slå til ham. Herefter blev der taget kvælertag på ham, mens gruppen ledte efter hans airpods. Herefter forsvandt de fra stedet. To af mændene beskrives som A: Mand, mellemøstlig udseende, 180-185 cm høj, tynd af kropsbygning. Iført en kasket. B: Mand, mellemøstlig udseende, meget lav, fuldskæg. Iført en sort pelsjakke.

Formodet narkobilist kørte galt

Klampenborg: En 35-årig mand fra Klampenborg kørte søndag aften klokken 22.47 galt på Klampenborgvej. Manden mistede herredømmet over bilen og ramte et vejskilt, en hæk og et raftehegn. Da der blev fundet lattergaspatroner i mandens bil, blev han sigtet for at køre under påvirkning af euforiserende stoffer og taget med på hospitalet for at få taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige påvirkelsesgrad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev