Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2021/07/12-2021/07/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Ur stjålet, Charlottenlund

En 59-årig mand fra Gentofte anmeldte klokken 11.55, at han omkring klokken 07.00 havde været ude at svømme ved Skovshoved Havn. Da han var på vej ind til badebroen, opdagede den 59-årige svømmer en person, som stod og rodede i hans taske. Han råbte derfor den fremmede person an, som skyndte sig at forlade stedet. Efterfølgende kunne den 59-årige konstatere, at hans ur var blevet stjålet.

Indbrud i virksomhed, Klampenborg

Det blev klokken 13.50 anmeldt, at der omkring klokken 23 søndag aften havde været indbrud i en virksomhed på Strandvejen. Gerningspersonen tiltvang sig formentlig adgang via en dør og stjal fra stedet et fjernsyn.

Uoverensstemmelse mellem mand og kvinde førte til anholdelse, Charlottenlund

Klokken 07.00 blev det anmeldt, at der var opstået klammeri mellem et par i 50’erne på en båd i Skovshoved Havn. Patruljer kørte til stedet, hvor den mandlige part blev anholdt, og han blev derefter overdraget til sundhedsvæsnet.

Kørsel uden førerret, Klampenborg

Klokken 18.20 blev en 23-årig mandlig bilist fra Hørsholm standset og kontrolleret på Strandvejen. Her viste det sig, at manden ikke havde førerret, og han blev derfor sigtet for at køre bil alligevel.

Mistænkeligt forhold, Dyssegård

Klokken 19.43 anmeldte en mand boende på Sønderengen, at han fulgte efter en tyv, der havde stjålet pantflasker fra mandens indkørsel. Flere patruljer blev sendt til stedet, men det lykkedes desværre ikke at udfinde pant-tyven.

Spirituskørsel, narkokørsel samt kørsel uden førerret, Charlottenlund

Klokken 00.30 blev en 26-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på en p-plads på Strandvejen. Her fik både alkometer og narkometer til at slå ud, hvorfor han blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Derudover besad manden ikke retten til at føre bil, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret.

Færdselsuheld, Hellerup

En 29-årig mandlig bilist fra København kørte klokken 09.36 i østlig retning ad Tuborgvej, hvor han i krydset ved Bernstorffsvej drejede til højre og i den forbindelse påkørte en 46-årig kvindelig cyklist fra Brønshøj, som også kørte i østlig retning ad Tuborgvej og skulle lige ud i krydset.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men cyklisten blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Foregivelse af offentlig myndighed, Klampenborg

Klokken 15.43 blev det anmeldt, at en 85-årig kvinde fra Klampenborg klokken 15.15 var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden forsøgte herefter at få kvinden til at udlevere sine personlige oplysninger, men dette nægtede kvinden at gøre over telefon. Herefter blev samtalen afsluttet.

Også en 95-årig mand fra Hellerup anmeldte klokken 20.08, at han omkring klokken 13 var blevet telefonisk kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden prøvede her også at få den 95-årige til at udlevere sine personlige oplysninger, hvilket denne dog ikke indvilgede i. Herefter blev opkaldet afsluttet.

Et lignede opkald modtog en 78-årig kvinde fra Charlottenlund klokken 15.00 samt en 82-årig kvinde fra Holte klokken 14.15. I flere af tilfældene fortalte manden de forurettede, at deres navne stod på en liste over personer, som var blevet hacket, og han derfor ville aflægge dem besøg for at undersøge dette nærmere. Der foreligger dog ikke nogen oplysninger om, at manden efterfølgende skulle være dukket op.

Grundet sammenfald i modus har Nordsjællands Politi en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson.

Flere borgere i Nordsjællands Politi er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne. Nordsjællands Politi opfordrer til, at man ikke udleverer personlige informationer til ukendte personer. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Færdselsuheld, Charlottenlund

Klokken 17.54 indløb der anmeldelse om, at to personbiler parkeret på Trunnevangen netop var blevet påkørt af en bilist, som efterfølgende var kørt fra stedet. På baggrund af vidneoplysninger blev den formodede bilist, en 81-årig mand fra Charlottenlund, efterfølgende udfundet og sigtet for forholdet.

Besiddelse af hash, Nærum

En patrulje henvendte sig klokken 20.49 til en 21-årig mand fra Gentofte, som sad i en bil ved Nærum Skole. Da han var i besiddelse af en mindre mængde hash, blev han sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Klokken 21.15 blev to unge piger, som befandt sig i skolegården truffet af patruljen, og her blev den ene pige, en 14-årig fra Kgs. Lyngby, fundet i besiddelse af mindre mængde hash, mens den anden, en 16-årig fra Farum, blev fundet i besiddelse af en joint. Den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer, og der blev derefter taget kontakt til de to pigers værger grundet deres unge alder.

Under patruljens tilstedeværelse i området løb flere personer fra stedet, og flere unge mennesker blev truffet og fik registreret deres generalia. Derudover fandt patruljen en moderat mængde hash i en busk, og dette blev taget med på politistationen med henblik på destruktion. Der var dog ikke umiddelbart anledning til at foretage sigtelser i den forbindelse.

Målrettet færdselsindsats, Kgs. Lyngby

I forbindelse med målrettet færdselsindsats mod for høj hastighed var Nordsjællands Politi fra midnat og nogle timer frem til stede på Helsingørmotorvejen ved Klampenborgvej. Her blev to bilister sigtet for at køre for stærkt, og begge forseelser gav klip i kørekortet. Derudover blev en bilist sigtet for at køre bil i frakendelsestiden.

Brugstyveri af bil, Hellerup

Klokken 08.10 anmeldte en mand, at han kunne se, at hans bil af mærket Tesla ikke længere holdt der, hvor han havde parkeret den i Hellerup tirsdag aften. Via appen knyttet til bilen kunne manden spore bilen til en adresse på Ådalsparkvej i Hørsholm, hvorfor både han og politiet kørte til stedet.

Her blev bilen udfundet, og kort efter dukkede en 34-årig mand fra Brønshøj op, som sagde, at han havde ført bilen, men at han ikke selv havde stjålet den.

Anmelder fik sin bil tilbage, mens det nu skal vurderes, hvad den 34-årige eventuelt skal sigtes for – formentlig brugstyveri samt kørsel uden førerret.

Blufærdighedskrænkelse, Charlottenlund

Klokken 14.40 blev det anmeldt, at en ældre mand 10 minutter forinden havde filmet flere unge kvinder nær Bellevue Strand, og at han havde reageret med et skuldertræk, når de havde konfronteret ham med hans forehavende. En patrulje blev sendt til området, men manden var ikke længere til stede.

Manden beskrives som: Mand, cirka 60 år gammel, 170-175 cm høj, bleg, med tyndt lyst hår.

Væltet træ spærrede for trafikken, Charlottenlund

Der indløb klokken 11.45 anmeldelse om, at et større træ netop var væltet ind over kørebanen på Skovgårdsvej, så det spærrede for trafikken. Politi og brandvæsen kørte til stedet, og trafikken blev af politiet dirigeret, mens brandvæsnet skar træet op, så det kunne fjernes fra vejen. Klokken 13.30 var det igen muligt at passere på stedet.

Tyveri fra taske, Hellerup

Klokken 17.42 blev det anmeldt, at der mandag aften omkring klokken 19 var blevet stjålet en telefon fra en taske, der havde ligget på stranden nær Tuborg Bakkedrag, imens telefonens ejer havde været væk fra tasken i 5 minutters tid.

Narkokørsel og kørsel uden førerret, Gentofte

Klokken 23.50 blev en 18-årig mandlig bilist standset og kontrolleret på Motorring 3. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at føre bil, hvorfor han blev sigtet for alligevel at gøre dette. Derudover fik han narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev sigtet for dette og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Gentofte

I forbindelse med ovenstående hændelse blev en af bilens passagerer, en 18-årig mand fra Søborg, visiteret. På hans person blev der fundet en moderat mængde hash fordelt i små poser, og han blev derfor sigtet efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

Kørsel uden førerret, Charlottenlund

Klokken 17.20 blev en 33-årig mandlig bilist fra Bagsværd standset og kontrolleret på Teglgårdsvej. Her viste det sig, at hans førerret var administrativt inddraget, men at han sad bag rattet alligevel, og han blev derfor sigtet for dette.

Blufærdighedskrænkelse, Gentofte

Klokken 19.51 blev det anmeldt, at en ukendt mand søndag aften havde vist sin penis til en kvinde ved et busstoppested på Brogårdsvej.

Manden beskrives som: Minimum 175 cm høj, blond hår, i slutningen af 20’erne, korthåret med en smule skæg, slank af bygning.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund

Klokken 04.06 blev det anmeldt, at en mand 10 minutter forinden havde taget i forreste passagerdør på en bil, der holdt parkeret på Kratkrogen. Døren viste sig at være ulåst, hvorfor den fremmede mand havde kigget i bilens handskerum, inden han løb over til en sort bil, der efterfølgende forlod stedet. Der var umiddelbart ikke blevet stjålet noget fra bilen.

Blufærdighedskrænkelse, Gentofte

Klokken 09.00 anmeldte en 49-årig kvinde, at hun tidligere på morgenen havde gået en tur om Gentofte Sø, hvor en mand havde siddet for enden af Søtoften og onaneret.

Blufærdighedskrænkelse, Gentofte

En 37-årig kvinde fra Gentofte anmeldte klokken 17.56, at hun kort forinden var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse i Bernstorff Slotshave. Her havde en mand, som sad på en bænk i haven langs Jægersborgvej, blottet sig for hende, og kvinden skyndte sig derfor fra stedet.

Manden beskrives som: 25-30 år, østeuropæisk af udseende og med skægstubbe. Iført sort t-shirt med røde og hvide striber samt sorte shorts. Medbragte en blå cykel.

Det kan ikke afvises, at der er tale om samme mand, som også tidligere på dagen blev anmeldt for blufærdighedskrænkelse i Gentofte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev